21 Sep '08

Ruud van Woensel zesde in Hilvarenbeek bij de 29e Beekse Marathon

Het weer was prachtig, maar de resultaten vielen wat tegen bij de Oirschotse atleten. Ruud van Woensel werd 6e in zijn categorie van mannen 50+ op de 30 km met een tijd van 2:00:23 uur. Hij zette hiermee echter wel een clubrecord bij AV Oirschot (onder voorbehoud goedkeuring recordcommissie). Blessures en nog onvoldoende getraind vonden zij zich zelf. Cees Koppen en Ad van Heerbeek waren beiden te hard van start gegaan en liepen daarom net geen PR. Met de 30 km bereidt Antoinette van Esch zich voor op de Hele Marathon in Etten-Leur. Voor Hans van Hal was de halve marathon een voorbereiding op de Halve Marathon van Eindhoven.

Nieuws (2008)

28 Dec '08

Podiumplaatsen in eigen huis voor AV Oirschot

Het was koud bij de 23e Auwjaorscross in Oirschot, maar de zon scheen en de lopers hadden nergens last van. Het recreantenveld werd gevuld met ruim 50 lopers uit de eigen gelederen van Atletiekvereniging Oirschot.
Bij de wedstrijd Mannen 50+ won Ruud van Woensel in een tijd van 29:17 minuten over de 7793 meter. Nellie van Beers werd 2e in de categorie Vrouwen 45+ en Martien van de Ven behaalde de 3e plaats bij de Mannen 55+.

Bij de wedstrijd bij de Mannen senioren zette Wouter Jansen uit Tilburg zijn reeks van goede prestaties voort door de cross over 10 km te winnen. Hij werd gevolgd door Christophe Stoelinga. Snelste bij de Vrouwen senioren was Corine Spaans.
 

Foto: start van de recreantenloop

21 Dec '08

Nellie wint weer, Ruud en Martien 2e in Reusel

De generale repetitie voor de Auwjaorscross is weer prima verlopen voor AV Oirschot. Op een "schitterend" (lees: moerassig) crossparcours werd Nellie van Beers weer 1e bij de V35 (!) in een tijd van 32:16 over 6600 meter.

Ruud van Woensel werd 2e bij de M45 en Martien van de Ven werd 2e bij de M55, beiden liepen 8700 meter.

16 Nov '08

AV Oirschot vliegt over de Zevenheuvelen

Op zondag 16 november liepen maar liefst 24 lopers van AV Oirschot de afstand van 15 km over de Zeven Heuvelen te Nijmegen. Overstelpend was dit jaar het aantal deelnemers, maar liefst 27.500. Toen de eerste lopers aankwamen moesten de laatsten nog vertrekken. Het was gelukkig droog weer, fris en het waaide  behoorlijk . Zes atleten liepen een persoonlijk record, te weten Harry Bullens, Joke Bullens, Hans van Hal, Erik van Ingen, Hans van de Wal en Michael Boon. Harry Bullens was de snelste man van Oirschot en liep een mooie tijd van 1:05:56 uur. De snelste vrouw van Oirschot was Joke Bullens met een tijd van 1:17:12 uur. Verder waren er 4 vrouwelijke debutanten: Marion de Kort, Mirjam Smits, Ineke Conijn en Ria Louwers.

Home knop