24 Jun '09

Hardloopcursus succesvol afgesloten

Vandaag was het feest bij atletiekvereniging AV Oirschot. Maar liefst 16 deelnemers aan de hardloopcursus voor starters ontvingen een uniek hardloopdiploma. Aan Mario Wiercx de eer om ze uit te reiken. Veel leden van onze vereniging waren aanwezig om de nieuwe hardloopliefhebbers te feliciteren, om gezellig te buurten en om te genieten van koffie met gebak.

Drie maanden geleden zijn de deelnemers begonnen met de cursus onder leiding van de trainers Cees van de Schoot en Toon de Croon. “Dit was de 22e startercursus weet Cees te vertellen. De opbouw ervan is grotendeels gelijk gebleven, gewoon omdat het werkt. Tien weken lang, tweemaal in de week trainen en het succes is bijna verzekerd”. Toon vertelt dat je zeker de eerst training moet zorgen voor een rustige opbouw. “Een halve minuut hardlopen en dan een minuutje wandelen. Tussendoor doen we oefeningen. Het is verbazingwekkend hoe snel de conditie van de deelnemers is verbeterd”.

Een van de deelnemers geeft aan dat zij vóór de cursus nog geen minuut hard kon lopen. Nu is een duurloop van drie kwartier geen enkel probleem. En eigenlijk geldt dit voor de hele groep. Op 13 juni hebben twee deelnemers Helga en Marie-José het al gepresteerd om deel te nemen aan de Oirschotse Jazzloop. Zij verschenen fit aan de start en passeerden na enige tijd met trots de finishlijn.

De startersgroep bestond dit jaar uit voornamelijk dames in de leeftijdsgroep van 30 tot 40 jaar. Velen van hen zijn moeders waarvan hun kinderen de kleuterleeftijd hebben gepasseerd. Allemaal hebben ze deelgenomen aan de cursus met als voornaamste doel om hun conditie te verbeteren. Het leven is immers veel aangenamer als je jezelf fit voelt. En dit doel is ruimschoots bereikt. Felicitaties aan de 16 geslaagden en welkom bij AV Oirschot.

De trainers geven aan dat er ook in 2010 een starterscursus gegeven zal worden. We zullen dit tijdig bekend maken. Wordt dus vervolgd.

Zie de foto's van de hardloopcursus in het FOTOBOEK

Nieuws (2009)

27 Dec '09

Sterk bezette wedstrijd Auwjaorscross, Ruud van...

In een sterk bezet wedstrijdveld waren er twee ereplaatsen voor AV Oirschot-atleten. Ruud van Woensel werd 2e bij de Mannen 45+ in een tijd van 27:52 minuten over 6966 meter. Nellie van Beers behaalde een 3e plaats in de categorie Vrouwen 45+. Zij liep de 6966 meter in 33:03 minuten.

Overall winnaar bij de Mannen senioren werd Gino Steemans uit Retie (B), die in juni ook al de Jazzloop won. Bij de Vrouwen senioren was Corine Spaans (Eindhoven Atletiek) de snelste.

De weersomstandigheden waren winters. Een lichte dooi maakte het parcours zwaar. Het was glad op het open veld, waar nog veel sneeuw lag, maar in de bossen was de sneeuw verdwenen en liepen de atleten lekker uit de wind.

15 Nov '09

Zeven p.r.'s op de Zeven Heuvelen

Het was een prachtige dag in Nijmegen. Het weer was ideaal voor de echte "racers": Harrie Bullens (1:04:48), Cees Koppen (1:04:52) en Ronald van de Vondervoort (1:05:42) trokken samen op en verbeterden alledrie hun p.r. Verder verbeterden Michael Boon, Erik van Ingen, Mirjam Smits en Marijke de Graaf hun beste tijd op de 15 km, zodat het totaal op 7 p.r.'s kwam. En ook na de wedstrijd was het weer zeeeeer gezellig bij Joop in Du Commerce...

foto: Cees Koppen, Harrie Bullens en Ronald van de Vondervoort vlak voor de start.

Nog meer foto's van de Zevenheuvelenloop 2009 vind je in het FOTOBOEK

28 Oct '09

Maarten 70!

Ons oudste actieve lid Maarten Kaptein wordt vandaag 70 jaar! Maarten is niet alleen een gewaardeerd bestuurslid, hij was tot voor kort ook de trotse houder van een groot aantal clubrecords in de categorieën M60 en M65. Maar helaas is er nogal geknabbeld aan zijn palmares door jongelui die inmiddels ook de 60 zijn gepasseerd.

Nieuwe kansen, nieuw geluk Maarten. In de categorie M70 staan alle c.r.’s nog open! Van harte gefeliciteerd en nog veel gezonde kilometers!

Home knop