2 Mar '20

Vrijwilliger van het jaar: Hans Hoogmoet

Op Nieuwjaarsdag 2012 overleed plotseling Maarten Kaptein. Dat was een groot verlies voor de verenigiging, want Maarten was niet alleen bestuurslid, maar had ook de zorg voor onze accommodatie en de ledenadministratie.
Hans Hoogmoet begreep dat er met het overlijden van Maarten problemen zouden ontstaan als niet snel een vervanger zou komen. Hij bood spontaan aan om de ledenadministratie op zich te nemen. Hans is dit jaar 25 jaar lid, hij treedt niet op de voorgrond, maar voert zijn taak zorgvuldig uit. Als er vragen zijn worden deze altijd correct en snel beantwoord en opgelost.

Daarom is Hans de Vrijwilliger van het Jaar!

Foto: Hans krijgt de bloemen van secretaris Leny, voorzitter Hennie kijkt toe.

Nieuws (2020)

29 Dec '20

We kijken terug... en vooruit!

Beste allemaal,

We kijken terug op een van de roerigste jaren die wij als vereniging hebben meegemaakt. Een jaar waarin hoopvol plannen werden gemaakt om ons veld op te knappen en samen te gaan genieten van onze sport, trainingen, wedstrijden en evenementen. Het jaar waarin we als vereniging ons 35-jarig bestaan samen zouden vieren. Maar dit alles werd teniet gedaan door het coronavirus.

Maar het was ook het jaar waarin de jeugdafdeling, ondanks de weinige wedstrijden die er waren, toch een mooie groei meemaakte en waarin de kinderen genoten van het mooie wat onze sport met zich meebrengt.

Het zal beter worden...
We gaan er vanuit dat dit ook voor ons in het voorjaar te merken zal zijn. Dat we weer kunnen genieten van de trainingen, de wedstrijden die er weer aankomen en natuurlijk het samenzijn. Ook ons 35-jarig jubileumfeest staat nog steeds op de agenda.
Wat onze vereniging betreft willen we toch zoveel mogelijk contact met jullie houden via deze website, waar de laatste nieuwtjes op staan. Verder natuurlijk het advies om er zelf voor te zorgen dat je conditie op peil blijft. Mocht je hierover vragen hebben, neem dan contact op met een van onze trainers.

Helaas kan de traditionele nieuwjaarsreceptie, die voor het begin van het nieuwe jaar was gepland, niet doorgaan. Hierbij willen we jullie laten weten dat als er verruiming komt wij dit dubbel en dwars goed gaan maken. 

Hoewel we nu in een lock-down zitten gloort er hoop voor het komende jaar en wij wensen iedereen een sportief en gezond 2021 toe.
 
Bestuur Atletiek Oirschot
Hennie van Rijt, voorzitter (foto), 
Jac van Heerebeek, Leny de Croon, Cees van Eijk, Toon Erven

19 Dec '20

Tien jaar geleden: de Oirschotse Sneeuwloop

In de voorbereidingen naar de Auwjaorscross van 2010 kregen we te maken met uitzonderlijke weersomstandigheden. De wedstrijd zou zijn op zondag 26 december, tweede kerstdag. Op donderdag en vrijdag viel er een dik pak sneeuw en het vroor flink, de gevoelstemperatuur was min 7 graden. Voor het weekend was er ijzel voorspeld. In allerijl werd er overlegd door de wedstrijdcommissie: konden we onder die omstandigheden wel een wedstrijd organiseren? Op zich is sneeuw niet zo'n probleem, het is tenslotte een cross. Maar om met ijzel honderden deelnemers naar Oirschot te halen en onze vrijwilligers bloot te stellen aan de strenge vorst...

Nu was dit weer al voorspeld toen we enkele dagen eerder met de woensdagmiddaggroep door de hei liepen. Pieter Smits kwam toen met het idee om in plaats van de Auwjaorscross een loop door de hei te organiseren. We zouden dan in groepen kunnen lopen, zodat we geen parcours hoefden uit te zetten.

Vrijdagmiddag ging de kogel door de kerk, nadat Cees van de Schoot en Ad van Zelst het parcours door het Kemmerbos hadden geïnspecteerd. We wilden niet verantwoordelijk zijn voor ongelukken. Zeker niet bij de jeugdcategorieën, die als laatste van start zouden gaan en op een spekgladde platgelopen sneeuwlaag zouden lopen. Nog dezelfde dag ging een e-mail naar alle ingeschreven deelnemers en op de website kwam de mededeling dat men kon meedoen met de eerste Oirschotse Sneeuwloop. Gratis!

Op zondag bleef de gevreesde ijzel uit. Ongeveer honderd lopers, verdeeld over 3 groepen, liepen een rondje over de Oirschotse hei. Het was een prachtige ervaring, mede doordat de zon uitbundig scheen over het besneeuwde landschap. Na afloop was er koffie met cake en kreeg iedereen een lekkere rookworst mee naar huis.

Deze Oirschotse Sneeuwloop was de aanzet voor de Oirschotse Heideloop. die door ons vanaf 2012 elk jaar in oktober werd georganiseerd. Totdat corona roet in het eten gooide...

Zie de foto's in het FOTOBOEK en het filmpje op YOUTUBE

11 Dec '20

Onderhoud gaat altijd door!

Ook al staan onze activiteiten op pauze, het onderhoud van onze accommodatie ligt niet stil. Vandaag waren Toon de Croon, Wim de Croon, Jan Kemps, Jan Heijms, Theo Neggers, Ton van Liempt, Adrie Louwers en Martien van Geenen de hele dag bezig met het ruimen van bladafval. Hulde aan deze mannen!

Home knop