29 Aug '21

Bij Henk Krol op de koffie

Een verslag van Connie van de Loo

Vanmiddag was het dan zover. De jaarlijkse fietstocht van Toon en de zijnen begon om 13:30 uur. Het is een jaarlijkse traditie waar groep 1 niet kan ontbreken uiteraard. Zelf had ik hier nog nooit aan deelgenomen maar daar zou vandaag verandering in komen. Ik had me over laten halen door Ankie, Patricia en Dilia. Zij waren vorig jaar ook al van de partij en waren lovend over de organisatie en zij beloofden me dat het een héél gezellige dag zou worden. Zou het ècht zooo leuk zijn of zou ik spijt krijgen?

Stipt om 13:30 uur stond groep 1 klaar om te vertrekken.  Nou ja, Dilia en Rinus, Hanny en ik dan toch. Op de Beerzenaren moesten we nog even wachten maar dat zijn we wel gewend. Toen Jan en Gerda, Ankie en Berry, Partricia en Rian gearriveerd waren zijn we maar gelijk vertrokken want er stond een prachtige tocht van 43 km door het Brabantse landschap op het programma. Dus regenjas of cape aan (want ook dit jaar hielden we het niet droog. Het schijnt vaker te regenen tijdens deze activiteit heb ik me laten vertellen) huppekee op de fiets en gaan met die ……… banaan.

Over bananen gesproken, die waren volop aanwezig op de eerste stop. Het schijnt dat ook dàt een jaarlijks terugkerend dingetje is want Patricia kon niet wachten tot de eerste 10 km erop zaten en het eindelijk tijd zou zijn voor zo’n  lekkere gele rakker. Persoonlijk had ik meer met de marsjes, snickers, twixen en andere zoete lekkernijen maar goed verschil moet er zijn en dat is vast de reden waarom Patries zo heerlijk hard holt in groep 1. Kortom, iedereen bijgetankt en dolenthousiast weer op weg naar stop nummer 2. Maar niemand zo geestdriftig als Toon natuurlijk. Hij had de stoelen bij de 1e stop al bijna in de auto liggen om naar de 2e stop te brengen toen er nog een verdwaalde groep arriveerde. Oeps, gelukkig waren er nog genoeg bananen.

Van de uitkijktoren over de Dommel in Liempde naar de bossen ter hoogte van het Joe Mann  theater in Best. Rinus en Dilia leidden ons zonder problemen door die 2e 10 kilometer naar pauzeplekje nummer 2. Een prachtig optrekje in de bossen van Best bleek de B&B van Henk Krol en zijn partner te zijn waar wij een welverdiend kopje koffie met een lekkere punt appelgebak (met streepje slagroom) konden nuttigen. Heerlijk, daar waren we aan toe. Een beetje fruit kan nooit geen kwaad. 3 Duimpjes omhoog voor Henk dus.

Nadat alle consumptiebonnen ingeleverd en geteld waren mochten we door naar de laatste tussenstop op de Eindhovensedijk. Als we überhaupt nog vitaminen nodig hadden dan kon je je hier nog tegoed doen aan enkele nectarinen. Uiteraard waren de marsjes, snickers, twixen en andere zoete lekkernijen ook weer voldoende voorradig. Om Toon wat werk uit handen te nemen hebben we die laatste maar gewoon allemaal opgegeten. Stel je voor dat hij ze weer allemaal in moest pakken. Nee, zo behulpzaam zijn we dan ook wel weer in groep 1. En volgens Henny van Rijt mag dat ook, want die heeft enkele weken geleden alleen tegen ons gezegd dat gevulde koeken niet mogen als je wat kilo’s kwijt wil. Over marsen en snickers is in z'n geheel niet gesproken. Dusss………….

Ondertussen had zich een klein probleempje aangediend bij sommige electrische fietsers onder ons. De batterij was leeg!!!!!!! HELLUP!!! Toon had overal aan gedacht maar niet aan pauzeplekjes waar contactpuntjes aanwezig waren om de fiets op te kunnen laden. Ik had het niet gedacht Toon, maar we hebben toch een verbeterpuntje (zeg ik het zo goed Jan Manders) voor volgend jaar gevonden. Niet voor mij persoonlijk hoor, want ik kreeg voldoende energie uit al het aanwezige fruit. Het scheen vooral voor enkele personen uit Beers nodig te zijn.  Maar goed ik wil ook niet teveel zeuren dus op naar de Merode. Met of zonder volle accu, dat bleek toch niet zo veel verschil te maken want die laatste 8 kilometer werd de eindstreep geroken en gingen we als een speer naar Spoordonk. Van tevoren hadden we een richttijd meegekregen van 16:45 uur. Nou ik zal je zeggen dat hebben we net niet gehaald. Het was 18:20 uur dus dat viel nog best mee. Tja, dat heb je dan als je met groep 1 meefietst. Altijd gezellig die pauzemomentjes.

Uiteraard werden we bij de Merode hartelijk ontvangen en hebben we heerlijk gegeten (er was een waar frietbuffet aanwezig) en genoten van een koel drankje (of misschien een paar meer dan één maar dat terzijde). Nadat de buikjes rond gegeten waren en de dorst gelest was werd het voor de meesten tijd om naar huis te gaan. Maar Beers zou Beers niet zijn als zij het leven niet ten volle zouden leven en zij waren dan ook iets later thuis. (ik heb gehoord dat ze er nu nog zitten)

Conclusie van dit relaas: Groep 1 heeft ontzettend genoten van deze dag. Het weer was heerlijk. Het fruit was lekker. Het gezelschap kon beter, nee grapje, dank dat ik mee mocht. Flauw gezever volop aanwezig. Fantastische organisatie etc etc.  Hiervoor willen we Toon en de rest van de organisatie hartelijk danken. Nu rest nog de vraag of ik volgend jaar weer mee ga…………………………………………..

Alleen als het regent want nog leuker als dit kan ik niet handelen.

Groeten van een vrolijke fietser.

PS. Toon, als je volgend jaar Jac van Heerbeek ook mee wilt krijgen moet je de appeltaart vervangen door Monchoutaart: 5 pakjes monchou, ½ liter slagroom en een pak bastognekoekjes. En om het geheel weer passend te maken voor de fietstocht gezonde kersen bovenop. Dat schijnt hij niet te willen missen (recept verkrijgbaar bij Angelique van Doormaal)

Als je dan ook nog een stukje over de tankbaan fietst dan gaat Hans gegarandeerd ook mee.

En volgend jaar iedereen verplicht op een electrische fiets zodat “sukkeldrafjes” voorkomen kunnen worden en iedereen op tijd binnen is, dan gaat Marij ook mee.

Foto's gemaakt door Toon de Croon, Connie van de Loo en Hennie van Rijt staan in het FOTOBOEK

Nieuws (2021)

30 Dec '21

Bali-Runners ronden het jaar af

Vandaag waren Bali-Runners Henk van Gerven, Kees Smetsers, Antoinet Hems en Elia Deenen in de Drunense Duinen om hun laatste kilometers van 2021 af te werken. Henk, die oorspronkelijk het doel had om de eerste 3 maanden van het jaar 1000 kilometer te lopen en dat vlot haalde, had dat inmiddels bijgesteld naar 3000 km in heel 2021 en kwam vandaag tot 3005 km. Kees overtrof zijn doel van 2021 km in een jaar en liep er tot en met vandaag 2510.

Goed gedaan mannen!

Bekijk de foto's van de Bali-Runners in het FOTOBOEK

29 Dec '21

En hij heet Boet!

Ons lid Tess van den Heuvel en haar partner Jeffrey werden op kerstavond verblijd met de geboorte van een gezonde baby: Boet.
Tess en Jeffrey (en opa en oma Henk en Tineke): namens de club van harte gefeliciteerd!

Reacties sturen naar: tess_vdheuvel@live.nl 

28 Dec '21

Hoppatee, 20 x 21 km!

De dames van de app-groep 'Een tandje erbij' volbrachten onlangs hun doel voor 2021: het lopen van minstens 20 halve marathons. Om dat te vieren lieten ze speciale herdenkingsshirts maken, die vanmorgen werden ingewijd met een loopje over de hei. Vanwege de lockdown wel netjes twee aan twee natuurlijk en daar weer 100 meter tussen.

Foto: Henriëtte en Marieke met de nieuwe shirtjes. De foto's van de overige dames staan in het FOTOBOEK

Home knop