10 Apr '21

Henk van Gerven haalt zijn medaille op in Breda

Dat Henk van Gerven, lid van Atletiek Oirschot en de stichting Loopgroep Bali Runners, een fanatieke hardloper is weet bijna iedereen in Oirschot. In het afgelopen jaar kon Henk door het coronavirus geen wedstrijden lopen. Daarom was hij heel blij toen hij hoorde dat op 11 april in Breda een hele marathon zou worden gehouden. Hij schreef zich in voor dit evenement, dat helemaal coronaproof zou zijn.

Geheel in eigen stijl bedacht Henk voor zichzelf een bijzondere voorbereiding. Hij zou in de periode van 11 januari tot 11 april elke dag een training gaan doen van minimaal 10 kilometer. Als Henk iets van plan is, dan doet hij dat ook. “Niet denken, maar doen” is niet voor niets de slogan, die Henk zelf heeft bedacht. Weer of geen weer, elk dag liep Henk in de omgeving van Oostelbeers zijn rondjes, vaak in het donker, regen, sneeuw, harde wind. Het deerde Henk allemaal niet.

Afgelopen week kwam echter het bericht dat de Marathon van Breda vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus niet door zou gaan. Een grote teleurstelling voor Henk, want hij had alles bij elkaar in drie maanden tijd ongeveer 1340 kilometer gelopen. Het hoort helemaal bij Henk dat hij snel een ludieke oplossing bedacht. Hij stelde aan de organisatie voor om op 10 april van Oostelbeers naar Breda te lopen en daar de medaille voor deze marathon op te gaan halen.

De organisatie vond dat een goed idee en zo liep Henk vandaag, begeleid op de fiets door zijn loopmaatje Elia Deenen van de Bali Runners, over de Brabantse wegen naar Breda. De voorspelde regen bleef uit en Henk was in topvorm. Daardoor kon hij onderweg genieten en na bijna 46 kilometer de beloofde medaille in ontvangst nemen.

Zijn tocht via Hilvarenbeek, Goirle, Riel, Alphen, Gilze en Bavel had deze sterke hardloper in precies 4,5 uur volbracht. Een heel mooie prestatie van Henk, die zich niet laat tegenhouden, ook niet door het coronavirus. Hij heeft weer laten zien dat nagenoeg alles mogelijk is, als je er echt voor gaat. 

Kees Smetsers 

Nieuws (2021)

30 Dec '21

Bali-Runners ronden het jaar af

Vandaag waren Bali-Runners Henk van Gerven, Kees Smetsers, Antoinet Hems en Elia Deenen in de Drunense Duinen om hun laatste kilometers van 2021 af te werken. Henk, die oorspronkelijk het doel had om de eerste 3 maanden van het jaar 1000 kilometer te lopen en dat vlot haalde, had dat inmiddels bijgesteld naar 3000 km in heel 2021 en kwam vandaag tot 3005 km. Kees overtrof zijn doel van 2021 km in een jaar en liep er tot en met vandaag 2510.

Goed gedaan mannen!

Bekijk de foto's van de Bali-Runners in het FOTOBOEK

29 Dec '21

En hij heet Boet!

Ons lid Tess van den Heuvel en haar partner Jeffrey werden op kerstavond verblijd met de geboorte van een gezonde baby: Boet.
Tess en Jeffrey (en opa en oma Henk en Tineke): namens de club van harte gefeliciteerd!

Reacties sturen naar: tess_vdheuvel@live.nl 

28 Dec '21

Hoppatee, 20 x 21 km!

De dames van de app-groep 'Een tandje erbij' volbrachten onlangs hun doel voor 2021: het lopen van minstens 20 halve marathons. Om dat te vieren lieten ze speciale herdenkingsshirts maken, die vanmorgen werden ingewijd met een loopje over de hei. Vanwege de lockdown wel netjes twee aan twee natuurlijk en daar weer 100 meter tussen.

Foto: Henriëtte en Marieke met de nieuwe shirtjes. De foto's van de overige dames staan in het FOTOBOEK

Home knop