14 Nov '21

Vier keer podium in Veldhoven

De eerste cross van de Kempische Crosscompetitie zit er op. En met mooie resultaten: Tom Blankers, Roel van de Ven, Auk van der Zanden en Ans Saalberg stonden op het podium!

Foto (René van de Ven): start van de minipupillen met Tom Blankers en Roel van de Ven

Bekijk alle foto's van Roel in het FOTOBOEK

  

Lees hier het verslag van Kees Smetsers:

Vorige week was het voor onze atleten nog even spannend of de eerste cross van de Kempische Cross Competitie (KCC) door zou gaan. Na een jaar zonder crossen was het een opluchting dat het groene licht werd gegeven. Er kon eindelijk weer een cross worden gelopen, weliswaar zonder publiek, maar het kon weer. De 21 deelnemende atleten van Atletiek Oirschot konden meteen hun conditie testen op een relatief zwaar parcours rond het Witven in Veldhoven, waar een aantal modderstroken de energie uit de benen zogen. De 15 deelnemende jeugdatleten van Atletiek Oirschot behaalden desondanks 3 mooie podiumplaatsen. Daarvoor moesten ze wel alles geven.  

De zesjarige Roel van De Ven werd eerste in de categorie JPmini met 9 seconden voorsprong op nummer twee. Tom Blankers werd tweede in de categorie JPC met slechts vijf seconden achterstand. Auk van der Zanden werd ook tweede in haar categorie MPA met maar vier seconden achterstand op de winnaar. Uit deze resultaten blijkt wel hoe spannend het was. Drie podiumplaatsen is natuurlijk weer een mooi succes voor de jeugdleden van Atletiek Oirschot. Het belooft heel veel voor de komende wedstrijden in de Kempische Cross Competitie, waarvan de Drie Dorpen Cross in Sint-Oedenrode op zondag 28 november de eerstvolgende is. 

Bij de senioren en masters behaalde Ans Saalberg een eerste plaats bij de korte cross voor vrouwen. Een mooi resultaat voor Ans, die in de afgelopen jaren zoveel blessureleed heeft gekend. Het was opmerkelijk dat er bij de senioren en masters slechts 6 deelnemers waren van Atletiek Oirschot. Dat is relatief weinig voor een atletiekvereniging, die de laatste jaren zo’n spectaculaire groei heeft doorgemaakt. Het steeds kleiner wordend aantal wedstrijdlopers van onze club is een tendens die al enkele jaren duurt. De reden daarvoor is moeilijk te benoemen. Misschien is het ontbreken van een atletiekbaan één van de redenen. Oirschot heeft nog steeds atleten die op een hoog niveau presteren, maar kennelijk is dat niet voldoende om meer wedstrijden te bezoeken. Het zou mooi zijn voor Atletiek Oirschot als er meer wedstrijdatleten zouden komen. Misschien kan de huidige tendens omgebogen worden als het einde van de coronacrisis in zicht is. Wellicht dat er bij de Zevenheuvelenloop van zondag 21 november weer meer blauwe shirts van Atletiek Oirschot te zien zullen zijn… 

Nieuws (2021)

30 Dec '21

Bali-Runners ronden het jaar af

Vandaag waren Bali-Runners Henk van Gerven, Kees Smetsers, Antoinet Hems en Elia Deenen in de Drunense Duinen om hun laatste kilometers van 2021 af te werken. Henk, die oorspronkelijk het doel had om de eerste 3 maanden van het jaar 1000 kilometer te lopen en dat vlot haalde, had dat inmiddels bijgesteld naar 3000 km in heel 2021 en kwam vandaag tot 3005 km. Kees overtrof zijn doel van 2021 km in een jaar en liep er tot en met vandaag 2510.

Goed gedaan mannen!

Bekijk de foto's van de Bali-Runners in het FOTOBOEK

29 Dec '21

En hij heet Boet!

Ons lid Tess van den Heuvel en haar partner Jeffrey werden op kerstavond verblijd met de geboorte van een gezonde baby: Boet.
Tess en Jeffrey (en opa en oma Henk en Tineke): namens de club van harte gefeliciteerd!

Reacties sturen naar: tess_vdheuvel@live.nl 

28 Dec '21

Hoppatee, 20 x 21 km!

De dames van de app-groep 'Een tandje erbij' volbrachten onlangs hun doel voor 2021: het lopen van minstens 20 halve marathons. Om dat te vieren lieten ze speciale herdenkingsshirts maken, die vanmorgen werden ingewijd met een loopje over de hei. Vanwege de lockdown wel netjes twee aan twee natuurlijk en daar weer 100 meter tussen.

Foto: Henriëtte en Marieke met de nieuwe shirtjes. De foto's van de overige dames staan in het FOTOBOEK

Home knop