6 Mar '22

Paarse Boscross: 4 podiumplaatsen voor Atletiek Oirschot!

Vandaag werd de Kempische Cross Competitie weer hervat met een nieuw evenement op de kalender: de Paarse Boscross in Waalre, georganiseerd door Atletiekvereniging Asterix. Met schitterend weer en een prachtig parcours bij de welbekende Hut van Mie Pils presteerde Atletiek Oirschot weer als vanouds. We kregen 4 van onze atleten op het podium: Tom Blankers 2e JPC, Roel van de Ven 3e JPmini, Roland van Loon 3e M45 en Kees Smetsers 3e M65.

Foto: Bram Gerritsen (169)

Bekijk het FOTOBOEK en de UITSLAGEN 

Désirée Vasen was erbij:

Even een kort verslagje over de cross van vandaag. Het was niet zo heel druk met de Oirschotse leden. Maar ze hebben allemaal supergoed gelopen. Ook was de omgeving erg mooi. Het liep allemaal netjes aansluitend. Boomstronken waren met gele spray duidelijk gemaakt voor de veiligheid, er was een fietser voor en achter die zorgde dat de baan leeg was zodat de lopers goed hun ronden konden lopen.

Een compliment voor allemaal dat ze alle lopertjes zo goed aanmoedigen. Als moeder van Nienke word ik altijd een beetje emotioneel om te zien hoe lief ze allemaal zijn voor haar. Ze komt altijd laatste binnen, maar Nienke vind dat niet erg. Ze loopt echt gewoon haar eigen wedstrijd... En ondanks haar pijn doet ze wel altijd mee!

En hoe ze dan aangemoedigd wordt, er liepen zelfs kinderen met haar mee... dat is echt prachtig. Dus een groot compliment voor de club!

En hier het verslag van Kees Smetsers:

Mijn loopmaat Rinus van Dijck en ik stonden te bibberen van de kou bij de start van de Paarse Bos Cross in Waalre. Samen zijn we 153 jaar oud, maar voor deze twee oudjes was een paar graden boven nul toch wel goed te doen. Gelukkig scheen de lentezon volop en dat verwarmde onze stramme spieren enigszins. Nadat we voor de start Roland van Loon nog succes gewenst hadden, begonnen we aan de drie rondjes door de bossen bij de Hut van Mie Pils.

Het parcours was redelijk vlak en daarom liepen vooral de jongere atleten in onze wedstrijd snelle tijden. Soms is het ontmoedigend als zo’n jonge atleet als een sneltrein voorbij gesneld komt. Het lijk dan of je stilstaat en zeker als je in de drie ronden, die deze cross duurde, gedubbeld wordt. Maar gelukkig kon ik wel in de buurt blijven bij “mijn eeuwige concurrent” Wim Hermans.  Die is 77 jaar, maar toch is het mij in de vier crossen, die dit jaar zijn gelopen, nog steeds niet gelukt om voor hem te eindigen. Hij loopt net zo snel als Ad van Zelst, die ik ook nog nooit heb kunnen passeren. Deze keer kwam ik echter in de laatste ronde heel dicht in de buurt van Wim en op de finish was er maar een verschil van 12 seconden. De snelste in onze categorie is meestal Geert Wouters en die lijkt veel op Martien van de Ven. Hij loopt zo verschrikkelijk hard dat hij in een cross meestal 10 minuten voor mij eindigt.

Bij de huldiging bleek dat Geert Wouters en Wim Hermans respectievelijk eerste en tweede waren geworden. Tot mijn eigen verbazing moest ik toen concluderen dat ik derde was geworden. De speaker riep echter Rinus van Dijck als derde om, terwijl die achter mij gefinishd was. Gelukkig werd deze fout hersteld en mocht ik ook naar het podium. Natuurlijk was ik hiermee heel blij, want mijn eerste doel van dit jaar was bereikt.

Het is jammer dat de organisatoren van de Kempische Cross Competitie geen categorie 70+ willen instellen, want het daagt oudere hardlopers uit en motiveert hen om ondanks hun hoge leeftijd te blijven hardlopen. Een podiumplaats blijft immers een mooi moment in ieders sportieve leven. Dat geldt ook voor Roland van Loon, die op deze dag na een ultieme sprint in de laatste meters ook derde werd. Roland heeft al ontelbare malen op het podium gestaan, maar ook deze keer stond hij met een brede glimlach te genieten van zijn prestatie. Dat gevoel zullen de junioren en pupillen, die afgelopen zondag ook op het podium kwamen, ook zeker gehad hebben.  

Tom Blankers werd tweede in de categorie JPC en blijft daardoor in de top van het klassement van de Kempische Cross Competitie. De zegereeks van Roel van de Ven werd op deze dag even onderbroken, maar hij werd toch weer derde bij de JPmini, na een heel spannende finish. Misschien kan Roel volgende week bij de Dieprijtcross in Eersel wel kampioen worden.  

Allemaal prachtige resultaten van de pupillen van Atletiek Oirschot, die de verwachtingen voor het eindpodium van de Kempische Cross Competitie heel hoog blijven houden. 

Nieuws (2022)

26 Dec '22

Afsluiting van het jaar: onze Auwjaorscross

Ons laatste evenement in 2022 was vandaag op tweede Kerstdag: de Van de Meerendonk-KBenM Auwjaorscross. Buiten de verwachting hadden we prima loopweer. Een klein buitje kon de pret niet drukken, daar merkten de lopers niets van. En later kwam zelfs de zon door! 

De wedstrijd werd bij de Mannen Senioren gewonnen door Michael Beuwer van Eindhoven Atletiek, op 1 minuut gevolgd door clubgenoot Ben Souwen. Bij de Vrouwen Senioren won Sara van Grunsven (Attila) in 30:44, maar dat haalde ze maar net, want Eefje Ottevanger (V35, Eindhoven Atletiek) zat er maar 3 seconden achter!

Van onze club hadden we 20 deelnemers bij de trimloop en 13 bij de wedstrijden. Dat was maar dunnetjes! Toch haalden we nog fraaie prestaties: Roland van Loon 3e bij de M45, Kees Smetsers 2e bij de M65 en natuurlijk Roel van de Ven, die in zijn categorie JPC zijn vierde overwinning op rij noteerde! Roel gaat aan kop in de kempische Cross Competitie.

Een verslag van Kees Smetsers:

De Van de Meerendonk KBenM Auwjaorscross van dit jaar was weer een mooi evenement, maar toch had ik na afloop een dubbel gevoel. Ik was blij omdat ik tijdens de cross merkte dat mijn conditie voor het eerst na mijn longontsteking weer was verbeterd. Ik wil echter niet over mijn eigen beleving van deze wedstrijd schrijven, maar over de oorzaak waarom mijn blijdschap werd getemperd. 

De atleten van Atletiek Oirschot leverden ook deze keer weer mooie prestaties.  Roland van Loon (3), Edwin van de Ven (4), Nicky van Vroenhoven (8) en Léon Brands (8) haalden in de wedstrijd voor licentiehouders tijden, waar je als lid van Atletiek Oirschot blij van wordt. Dat geldt ook voor de jeugdleden Roel van de Ven (1), Nienke Vasen (5), Tim van Luytelaar (6), Bram Gerritsen (7), Jelle van de Luytelaar (8), Imke van Veen (12) en Lotte van de Ven (13). Het is altijd mooi om te zien dat clubleden echt strijden voor de ereplaatsen in de wedstrijden.  

Het dubbele gevoel werd bij mij veroorzaakt door het geringe aantal deelnemers van Atletiek Oirschot. Vooral de deelname van slechts 7 junioren en pupillen kwam bij mij hard binnen. Vergeleken bij voorgaande jaren is deze achteruitgang echt heel jammer. De jeugd is de toekomst en daarom hoop ik echt dat het aantal jeugdleden in de loop van dit seizoen weer gaat toenemen. Misschien zijn er mensen binnen onze vereniging die wat dit betreft “de kar weer willen gaan trekken”, daar zou ik dan heel blij van worden. 

Ik sluit mijn laatste verslag van dit jaar af met een dankwoord aan het bestuur en alle andere vrijwilligers, die ervoor gezorgd hebben dat we weer een jaar lang onze favoriete sport in een fijne omgeving hebben kunnen uitoefenen. Het bestuur en alle leden wens ik heel veel liefde, gezondheid, geluk en sportplezier in het nieuwe jaar. 

Foto: start van de trimloop

De uitslagen van onze leden staan hier

De foto's van Peter Kramer en Ad van Zelst staan in het FOTOBOEK

22 Dec '22

Nog een paar dagen...

... en het jaar 2022 loopt ten einde.

Een jaar waarin we na corona weer normaal mochten sporten.

Ook in 2023 gaan we ervoor zorgen dat onze leden zich thuis voelen binnen onze vereniging. Wedstrijdatleet, recreant, jong of oud, we willen ze allemaal met een goed gevoel laten genieten van al het moois dat onze sport te bieden heeft.

Op zondag 8 januari luiden we met jullie het nieuwe sportieve jaar in en zijn alle leden van harte welkom in ons clubhuis op onze nieuwjaarsreceptie, aanvang 11.00 uur

Het bestuur wenst alle leden Prettige Kerstdagen en een sportief en gezond 2023 toe

18 Dec '22

De indoorwedstrijden in Drunen

Vandaag waren onze trainers René van de Ven en Arie Wichman met 3 jeugdleden - Roel, Anna en Dylan - in Drunen bij de indoorwedstrijden van atletiekvereniging DAK.

René en Arie schrijven:

’s Morgens was Roel als eerste aan de beurt. Hij behaalde een gedeelde eerste plaats bij het kogelstoten. Met 6,51 was het een dik PR en ook een CLUBRECORD. Hij haalde ook een PR op de 40 meter sprint en een CLUBRECORD bij het hoogspringen! Voor Anna waren het haar eerste indoorwedstrijden. Een beetje onwennig nog, maar ze deed het goed!

Na de ochtendwedstrijden werden ’s middags de juniorenwedstrijden afgewerkt. Daar kwam Dylan Wichman in beeld. Op het programma stond de 40 meter sprint, hoogspringen en kogelstoten. Hoewel het even wennen is om uit te moeten komen in een hogere leeftijdscategorie (van JJD naar JJC), waar de lat weer wat hoger ligt, wist Dylan zich prima te redden.

Op de 40 meter sprint ging het uitstekend. Had hij bij de Indoor in Reusel enkele weken eerder nog een evenaring van het clubrecord in de categorie JJD, nu lukte het om het CLUBRECORD bij de JJC te verbreken met een tijd van 5.78 seconden. Hij werd op dit onderdeel dan ook eerste.

Het tweede onderdeel hoogspringen sloot Dylan af met 1,50 meter. Dat was 5 centimeter onder zijn PR, maar ook hier goed genoeg voor een eerste plaats.

Hetzelfde gold voor het laatste onderdeel kogelstoten. Met 8,42 meter stootte Dylan onder zijn PR (9,26), maar ook hier werd hij eerste!

Bekijk hier de UITSLAG

Foto (Arie Wichman): Dylan op het podium

Home knop