Nieuws

3 aug '17

Martien van de Ven presteert op de EK Atletiek

Martien heeft zich op 3 onderdelen ingeschreven voor de EK Atletiek voor Masters, die deze dagen in Aarhus Denemarken worden gehouden.

De prestaties tot dusver:

Vr 27 juli: 5e M65 op de 10.000 meter baan (44:22:31 min)
Zo 30 juli: 5e M65 op de 4 km cross country (15:17 min)
Do 3 aug: 12e M65 op de 5.000 meter baan (21:28.01 min)

Foto: Martien bij de cross

Verslag van René van de Ven:

Martien liep afgelopen donderdag de 10.000m op de baan. Hij wordt over een week of drie 69 en valt dus nog in de categorie M65. De overige lopers waren allemaal uit 1951 en 1952 en dus net bij deze categorie. Het begin was goed, de eerste helft van de race liep Martien op een 3e plaats samen samen met een Fin die geen meter op kop liep. Kort daarachter nog een Portugese deelnemer. In de tweede helft van de race merkte Martien dat hij wat last kreeg van de omstandigheden. Het had flink geregend voor de race en het warmde tijdens de race weer flink op, met een broeierige lucht tot gevolg. De Fin plaatste een demarrage en Martien kon helaas niet volgen. Met de 3e plaats uit het zicht en met het oog op de nog volgende twee afstanden (4 km cross en 5000 m op de baan) liet hij het tempo een beetje los. De Portugees kwam hem nog voorbij in de laatste kilometers waardoor Martien als 5e finishte in 44:22.31 min. Niettemin een prima debuut op een internationaal toernooi!

Zo 30 juli: om 18u15 komt Ans Saalberg in actie bij het speerwerpen V55. Dit onderdeel is extreem sterk bezet dit jaar. Vorig jaar behaalde ze op de werelkampioenschappen in Lyon een finaleplaats met ca. 27 meter, nu staat Ans met 34m14 pas 6e op de Europese seizoensranglijst! Eerste doel is dus het behalen van de finale (beste 8) en dan pas kijken we omhoog.

meer...
31 jul '17

Ans Saalberg 5e op EK

Het is wat met die 5e plaatsen. Maar 5e van Europa? Dat is top!

Nadat Martien van de Ven al 5e werd op de 10.000 m en de 4 km stadioncross bij de M65, haalde Ans Saalberg in Denemarken een fraaie 5e plek bij het speerwerpen V55!

Foto uit archief

meer...
12 jul '17

Drukte bij de ouder-kindcross

Nog nooit hadden we zo veel deelnemers aan de ouder-kindcross, wel 20 kinderen waren er met een of meer ouders, oom of tante. Na een uurtje rennen door het Kemmerbos, waarbij ze 8 opdrachten kregen, bleven er 3 winnende teams over. Ze eindigden allemaal op de eerste plaats! 

Foto: Joost van Kuringen met Milan, Frans Janssen met zoon Jarno, Dries Smulders met moeder Esther. 

meer...

Agenda

22 aug '17

Mierlo
Wolfsvenloop (Trimloop)
meer...


26 aug '17

Veldhoven
Veldhoven 10 miles
meer...


27 aug '17

OIRSCHOT CLUBHUIS
Familie Fietstocht vanaf 13.00 uur
meer...


Onze Wedstrijden

30 aug '17

Rondje Kemmer

meer...
17 sep '17

Club Kampioenschappen Meerkamp

meer...
31 dec '17

31e Auwjaorscross

meer...

Prikbord

Gratis loopanalyse op 20 september a.s.

De eerstvolgende loopanalyse van Podotherapie Brons is op woensdag 20 september. Heb je een blessure, loopklachten, vragen of ben je gewoon
geinteresseerd, dan kun je je hiervoor aanmelden; per sessie kunnen 4 personen meedoen.  Deelname is gratis, je moet wel lid van de vereniging zijn.

datum bericht:
21 aug '17
meer...

Wandelen: aangepast programma

Voor het aangepaste programma in augustus en september, klik op de rubriek WANDELEN

datum bericht:
7 aug '17
meer...

NIEUW: de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Atletiek Oirschot op Facebook. Like us!

Bij de berichten in de rubrieken NIEUWS, AGENDA, ONZE WEDSTRIJDEN en CLUBBLAD SPIKE staan nu Facebook-delen links. Als je aangemeld bent bij Facebook kun je hier snel je vrienden laten weten wat er bij Atletiek Oirschot gaande is. 

Onze Facebookpagina is: https://www.facebook.com/atletiekoirschot 

Susanne van Gessel is de moderator, zij zorgt er voor dat er geen gekke dingen gebeuren.

datum bericht:
23 jul '17
meer...

Familiefietstocht op zondag 27 augustus

De jaarlijkse fietstocht voor leden met partners en kinderen is op zondag 27 augustus. Start tussen 13.00 en 13.30 uur bij het clubhuis. Totale lengte is ong. 40 km, met voldoende rustpauzes en een gezellige afsluiting. Je bepaalt zelf het tempo. Eigen bijdrage 4 euro p.p. (kids gratis).

Info en aanmelden: Toon de Croon, [email protected]

of schrijf je naam op de lijst in het clubhuis.

datum bericht:
14 jul '17
meer...

Dringend: versterking voor de jeugdcommissie gezocht

Onze jeugdgroep is in een jaar gegroeid van 14 naar 21 leden. Ook zijn de activiteiten uitgebreid, met name de deelname aan wedstrijden. We zijn nu op zoek naar 2 trainers/begeleiders voor de jeugd. 

Deze groei is mede te danken aan onze actieve jeugdcommissie. Ook hier hebben we dringend versterking nodig. Wil jij helpen met het organiseren van Candy-Run, Sport Gala of de Roefeldag? Je hoeft geen mama of papa te zijn, oma's en oma's zijn ook welkom!  

Alle informatie over deze vacatures vind je bij ALGEMENE INFO / Bestuur en Commissies / Vacaturebank

datum bericht:
4 jul '17
meer...

Vakantiestop jeugdtrainingen

Donderdag 13 juli is de laatste jeugdtraining voor de zomervakantie. We beginnen weer op dinsdag 29 augustus.

datum bericht:
26 jun '17
meer...

NIEUW: tijdelijk lidmaatschap Atletiek Oirschot

Om mensen van andere verenigingen de kans te geven in de zomer hun conditie op peil te houden, hebben we nu de mogelijkheid voor een periode van 3 maanden lid te worden. Je mag dan aan alle trainingen deelnemen. Je betaalt geen inschrijfgeld en krijgt ook geen clubshirt. Je bent wel aangemeld en verzekerd bij de Atletiekunie. Het tijdelijk lidmaatschap kost 27,50 euro.
Aanmelden bij Hans Hoogmoet [email protected]

datum bericht:
3 jun '17
meer...

Ledenwerfactie jeugd

Op zaterdag 14 januari hebben we tijdens het Sport Gala de ledenwerfactie voor de jeugd gelanceerd. Ben je geen lid van Atletiek Oirschot en wil je eens komen kennismaken? Kijk in de rubriek TRAININGEN > Jeugdtrainingen en klik op de Info-knop. 

datum bericht:
16 jan '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om lid te worden van onze atletiekvereniging. Kom in actie! Download het aanmeldformulier bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie, vul het in en stop het in de brievenbus bij het clubhuis.

datum bericht:
1 mei '16
meer...