Fotoboek

In het FOTOBOEK vind je fotoreportages van onze evenementen en wedstrijden waaraan leden hebben deelgenomen. Bij het plaatsen van foto's houden we rekening met het gestelde in ons fotoprotocol (zie bij ALGEMENE INFO > Reglementen).

We respecteren de privacy van de afgebeelde personen. Mocht je een foto waarop je afgebeeld staat liever niet op deze website zien staan, stuur dan een verwijderingsverzoek naar de beheerder van deze website (zie de rubriek CONTACT). Geef de datum en evenement op en het nummer dat linksboven bij de foto staat.


Datum Evenement Fotograaf
31 dec '21 2021 was een mooi sportjaar! diverse fotografen
30 dec '21 De Bali-Runners in 2021 Kees Smetsers e.a.
28 dec '21 De app-groep 'Een Tandje Erbij' in 2021 Ad van Zelst, Marieke Meeuwis, Arianne Timmermans e.a.
20 dec '21 Onze wandelgroep in 2021 Ad van Zelst, Martien van Geenen en anderen
20 dec '21 Ons klusteam in 2021 Martien van Geenen, Theo Neggers, Ad van Zelst
18 dec '21 Kapellekestrail Toon Erven
12 dec '21 l'Avant Sylvestrecross Edwin Pijnenburg, Arie Wichman, Laura Blankers, Kees Smetsers
28 nov '21 Driedorpencross diverse fotografen
14 nov '21 Roel in de Witvencross René van de Ven
23 okt '21 Jubileumfeest (avond) Ad van Zelst, Toon Erven
23 okt '21 Jubileumfeest (middag) Ad van Zelst
23 okt '21 Jubileumfeest (kinderdisco) Iris Clement
17 okt '21 Heidetrail Atletiek Oirschot Ad van Zelst
10 okt '21 Marathon Eindhoven Toon Erven
10 okt '21 Marathon Eindhoven diverse bronnen
12 sep '21 Clubkampioenschappen Meerkamp Ad van Zelst
8 sep '21 SOS Bali Bosloop Kees Smetsers, Ad van Zelst
5 sep '21 Jeugdkamp Iris Clement
5 sep '21 Jeugdkamp Ingrid en Henry van der Schoot
1 sep '21 Rondje Kemmer Ad van Zelst
1 sep '21 Rondje Kemmer Toon Erven
1 sep '21 Rondje Kemmer Piet van Oirschot
29 aug '21 Familiefietstocht Toon de Croon, Connie van de Loo, Hennie van Rijt
10 jul '21 La Chouffe trail organisatie
5 jul '21 Jaarvergadering Ad van Zelst
18 jun '21 Jansdag 2-1, De Linde Ad van Zelst
18 jun '21 Jansdag 2-2, De Linde Ad van Zelst
18 jun '21 Jansdag 2-3, De Beerze Ad van Zelst
18 jun '21 Jansdag 2-4, De Beerze Ad van Zelst
17 jun '21 Jansdag 1-1, De Plataan Ad van Zelst
17 jun '21 Jansdag 1-2, Avontuurrijk Ad van Zelst
17 jun '21 Jansdag 1-3, De Fonkeling Ad van Zelst
17 jun '21 Jansdag 1-4, Korenbloem Ad van Zelst
13 jun '21 Recreanten groep 1-2 Ad van Zelst
23 mei '21 Recreanten groep 3-4 Ad van Zelst
12 apr '21 Bootcamp Ad van Zelst
28 mrt '21 Clubkampioenschappen Cross Ad van Zelst
28 mrt '21 Clubkampioenschappen Cross Léon Brands
25 mrt '21 Oriëntatiespel Ad van Zelst
25 mrt '21 Afscheid Léon Brands als coördinator jeugd Ad van Zelst
23 feb '21 Bootcamp jeugd Ad van Zelst

Nieuws

18 mrt '23

Tien clubrecords bij de indoorwedstrijden

Vandaag organiseerden we voor de tweede keer indoorwedstrijden in De Kemmer. Ook de jeugd van AVGM uit Best was present, voor hen waren het de Clubkampioenschappen Indoor.

Door onze leden - voornamelijk jeugd - werden maar liefst 10 clubrecords verbeterd. 

Verslag volgt nog, de uitslagen en de foto's van Luc Kenter en Ad van Zelst staan in het FOTOBOEK.

Foto: de stemming zat er goed in bij onze junioren!

13 mrt '23

Ook onze jeugd liep de Clubcross!

Een verslag van René van de Ven

Zondag 12 maart 2023 was het prachtig zonnig winterweer met behoorlijk aangename temperaturen. De atleetjes hoefden geen kou te lijden of natte voeten te halen zoals bij sommige eerdere wedstrijden dit seizoen. 

De organisatie besloot de twee geplande starts van de jeugdcategorieën samen te voegen tot één start zodat iedereen lekker tegelijk kon lopen. Hoewel er voor alle deelnemers een mooie prijs in het verschiet lag, moest er wel eerst nog gefinisht worden natuurlijk. Voor sommige deelnemers was het de eerste cross van het seizoen of zelfs de eerste crosswedstrijd ooit. Toch een spannend moment, wat je terug zag net voor de start bij bijvoorbeeld Lotte van de Ven (2018), de jongste deelneemster van allemaal, die eventjes niet meer durfde maar natuurlijk toch gewoon van start ging. 

Iedereen had gelukkig een prima start en direct nam Dylan Wichman (JJC, 14-15 jaar) - volgens verwachting - de leiding. Daarachter was het toch enigszins verrassend Roel van de Ven (JPC, 8 jaar) die op plek twee de eerste bocht door ging en daarna volgde een langgerekt lint van atleten. Iedereen liep de middenronde (1060m) die ook bij de Auwjoarscross wordt gelopen. Voor de jonkies was dit een flinke kluif, want die liepen bij de AJC nog de kleine ronde (ca. 780m). De drie deelnemende junioren (Dylan, Tim (JJC) en Anouk (MJC)) liepen de middenronde 2 keer om aan hun gebruikelijke afstand te komen. Zij deden dit met verve door hun races goed in te delen en zodoende een hoog tempo te onderhouden gedurende de hele race. Dylan was uit zicht, maar Anouk en Tim bleven op korte afstand van elkaar lopen en liepen hun afstand met zo'n 13 km/h!

De overige jeugdleden liepen dus één ronde, maar ook daar werd op individueel niveau zeer goed gepresteerd, zo zagen ook alle aanwezige trainers. Demi van Hout, Emira Muzabekova (MPA, 10-11) en haar broertje Emin Murzabekov (JPB, 9) liepen bijvoorbeeld voor het eerst een crosswedstrijd. Alledrie leverden ze een goede prestatie af, maar vooral Emin liep soepel en vloog met grote passen door het bos rondom ons veld. En wat te denken van Nienke Vasen (MPA), die haar 9e cross van het seizoen liep en opnieuw een enorme eindsprint afleverde zoals we die van haar kennen. 

Ook voor Tijs Blankers (JPA) was het zijn eerste cross van het seizoen en ook hij liep opvallend lichtvoetig en raffelde zijn ronde af met meer dan 12,3 km/h. Voor hem was in zijn categorie Jason Wichman ongenaakbaar, maar hij hield Finn Denissen (ook 1e cross van het seizoen) en Jelle van Luijtelaar knap achter zich. Overigens nog zeker het vermelden waard is dat Jelle de cross zeer knap volbracht nadat hij bij een wedstrijd pakweg 6-8 weken geleden nog door domme pech een spierscheuring had opgelopen! Veel respect voor deze comback! We noemden al drie meisjes pupillen A, maar de snelste van allemaal was Bouke van der Heijden die ogenschijnlijk moeiteloos met ferme tred haar ronde volbracht. 

En zo leek het bijna bij al onze jeugdatleetjes te gaan: allen kwamen zeer goed voor de dag en niemand leek de race onjuist te hebben ingedeeld. Dat betekende niet dat het niet zwaar was, met name voor de eerder genoemde Lotte van de Ven van net 5 jaar oud. Tot 800m liep ze keihard op kop van haar categorie, maar toen was de tank leeg en dat is ook niet gek op die leeftijd. Anna Vijlbrief is een paar jaartjes ouder (wel zelfde categorie, allebei MPC, tot 8 jaar) en zij plaatste nog een versnelling in de laatste 300m om zo de 1e plaats op te eisen, voor Lotte. Roel van de Ven was de enige jongens pupil C, dus over winnen hoefde hij zich geen zorgen te maken. Toch wilde hij (in ook voor hem zijn 9e en laatste cross van het seizoen) nog een goede wedstrijd afleveren en dat lukte door als 3e overall over de streep te komen, enkel na Dylan (die nog een ronde meer moest lopen) en Jason in een tijd waarmee hij de Auwjoarscross zou hebben gewonnen bij een categorie hoger! Een topprestatie dus van alle deelnemende jeugdleden en dus voor allen een mooie beker voor die prestaties en een grote pluim voor deelname.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking mochten de jeugdleden met de meeste deelnames aan de Kempische Crosscompetitie (Nienke liep ze alle 8!) ook nog een natura-prijsje uitzoeken en terwijl de jeugd aan een zakje chips en bekertje ranja zat bedankte René (die de prijsuitreiking van de jeugd verzorgde) nadrukkelijk, en dat herhalen we hier graag nog eens, de vrijwilligers van onze vereniging die de organisatie vormen en de kampioenschappen in goede banen hebben geleid. Want zonder vrijwilligers geen vereniging! 

Wij hopen iedereen weer te zien bij onze eigen indoorwedstrijd (samen met GM uit Best) aanstaande zaterdag in De Kemmer en daarna: op naar het baanseizoen!

Sportieve groeten namens de (jeugd)trainers!

Foto: pupil Roel zit junior Tim op de hielen!

12 mrt '23

Roland en Marieke zijn de clubkampioenen cross ...

Vandaag waren de Clubkampioenschappen Cross, de eerste volwaardige sinds 2019. In 2020 ging het niet door vanwege de coronapandemie en in 2021 en 2022 om dezelfde reden alleen voor de jeugd.

Roland van Loon liep goed vandaag, zei hij na afloop. Maar het had ook wat minder gemogen, want weer won hij met ruime voorsprong de wedstrijd en daarmee voor de negende keer het kampioenschap. Bij de vrouwen was Marieke Meeuwis de snelste. Zij moest er wel voor knokken, bij de finish had ze maar 5 seconden voorsprong op Ria Pijnenburg. Er waren 51 deelnemers.

De uitslagen en de foto's zijn gepubliceerd, verslag van de jeugd volgt nog.

Home knop