Fotoboek

In het FOTOBOEK vind je fotoreportages van onze evenementen en wedstrijden waaraan leden hebben deelgenomen. Bij het plaatsen van foto's houden we rekening met het gestelde in ons fotoprotocol (zie bij ALGEMENE INFO > Reglementen).

We respecteren de privacy van de afgebeelde personen. Mocht je een foto waarop je afgebeeld staat liever niet op deze website zien staan, stuur dan een verwijderingsverzoek naar de beheerder van deze website (zie de rubriek CONTACT). Geef de datum en evenement op en het nummer dat linksboven bij de foto staat.


Nieuws

16 mei '22

Loop Leeuwarden: misser van de organisatie

Op uitnodiging van zijn zwager was Ad van Zelst naar Leeuwarden gereisd om familiebezoek te combineren met de halve marathon.

Hij schrijft:

Mijn doel was een nettotijd van 1:55 uur en een brutotijd onder 2 uur, waarmee ik mijn staande clubrecord M75 van 2:00.07 uur zou verbeteren (voor het lopen van een clubrecord geldt de brutotijd). Bij de start kreeg ik al een paar minuten kado omdat ik als lid van de Atletiekunie helemaal vooraan kon starten en daar dus geen tijd verloor. Hoewel het warm was liepen de eerste 10 kilometers, met lichte rugwind, goed: een tijd van 1:55 zat er krap in. Maar op de terugweg met wind tegen zakte mijn tempo, zodat 1:55 al snel uit beeld raakte. Rond de 17 kilometer was de fut er echt uit. Mijn 8 jaar jongere zwager, die de halve vorig jaar nog liep in 1:44 uur, was ik toen al gepasseerd. Hij zat er helemaal doorheen. Na kilometer 20 bleek dat ook een tijd onder 2 uur er niet meer inzat en ben ik op mijn gemak naar de finish gesukkeld. Mijn tijd was 2:01:45 uur. Ik was helemaal leeg en heb me nog nooit zo ellendig gevoeld na een wedstrijd.

Vandaag stond in de Leeuwarder Courant dat de afstand niet klopte, deze was zo'n 350 meter te lang. De organisatie had geen geld om een officiële parcoursmeting te betalen! Als ik mijn gemiddelde snelheid in de laatste kilometers omreken naar die 350 meter, dan was ik onder de 2 uur uitgekomen en had ik het clubrecord aangescherpt! 

Ter geruststelling: na een stevige maaltijd en 10 uur slaap ben ik er weer helemaal bovenop. En wat alles goed maakt: ik was de oudste deelnemer en 6e bij de M65!

Foto: de start van de Loop Leeuwarden

Noot: hoe dat precies zit met het meten van een parcours kun je hier lezen (clubblad Spike 2014-4, pagina 33).

11 mei '22

Revanche voor René in Tessenderlo: 2 CR's

Woensdag 11 mei 2022 trok René naar Tessenderlo. Hieronder zijn verslag.

Met de auto weer gemaakt (zie pechdag Turnhout) ging ik opnieuw op pad. Onderweg Henk en Marianne Knapen in Eersel opgepikt en met zijn drieën naar Tessenderlo bij onze vrienden van AV Looise gereden. Altijd een van de meest gezellige wedstrijden met gemoedelijke sfeer, absoluut een aanrader voor iedereen.

Ik begon met discus en waar ik in Turnhout nog net 27 cm tekort kwam voor verbetering van mijn eigen CR was het vandaag wel raak: ruim een meter erbij: 32.38m! Dat stemde al zeer tevreden. Vervolgens had ik zowaar eens ingeschreven voor hinkstapsprong (HSS). Tja, er stond nog geen CR, dus maar wat neerzetten dan. We waren maar met 3 man in totaal, dus het ging nogal snel achter elkaar en HSS is heel erg zwaar belastend op de gewrichten. Dat voel je dus wel als je tegen de 100 kg weegt... Bij de 2e t/m de 5e sprong kraakte alles van mijn enkel tot mijn nek en ik besloot dan ook na 9.53m, 9.54m en 9.55m dat het genoeg was geweest. Veel meer zat er toch niet in en alles begon zeer te doen.

Tot slot stond het kogelslingeren nog op het programma, maar het was ondertussen al bijna 22 uur. De wedstrijden daar zijn erg in trek, zo bleek maar weer, want door de enorme belangstelling liepen veel onderdelen op het eind ernstig uit. Toen het ook nog begon te druppelen besloot ik de resterende pogingen bij kogelslingeren te laten voor wat het was. Ik kon toch niet voluit gooien door de pijntjes en het was simpelweg mooi geweest. Op de foto kun je zien dat het al laat was. We reden rond 22.40u pas weg, maar het was weer een heerlijke succesvolle avond.

10 mei '22

Drie clubrecords op de 1500 meter

Na jaren organiseerden we weer eens een baanwedstrijd. Er was een behoorlijke opkomst voor de 1500 meter, zodat we twee starts zagen: eerst de jeugd, daarna de masters.

  • Edwin van de Ven was het snelste in 5:06 minuten, gemiddeld 17,65 km/u!
  • Tineke van den Heuvel (V60), Nellie van Beers (V65) en Ad van Zelst (M75) liepen een clubrecord.
  • Twee deelnemers verbeterden hun PR: Matthijs van den Heuvel en Hans Büsgen.

Foto (Wim de Croon): de start van de masters. Vooraan Nicky van Vroenhoven (468) die tweede zou worden, links daarvan Edwin van de Ven (463) die al snel de kop nam en als eerste binnenkwam.

De uitslag staat hier en de foto's hier

Home knop