Nieuws

15 Apr '24

Hier wordt gewerkt!

Vandaag is ons klusteam begonnen met het opbouwen van de overkapping bij ons clubgebouw. Gelukkig hebben we hiervoor de mankracht en kennis in huis. Over een paar dagen moet het klaar zijn, en dan zitten we droog!

14 Apr '24

Edwin van de Ven levert topprestatie in Rotterdam

Dit jaar had Edwin zich het doel gesteld om de marathon onder de 3 uur te lopen. Dat is nogal wat, als je beste tijd 3:08:27 uur is: meer dan 8 minuten eraf!. Na afloop van zijn laatste training voor de grote dag zei hij: "Het is erop of eronder, vanaf de start volle bak, anders lukt het niet". Een beetje riskant wel, want de kunst bij het lopen van een marathon is juist om je krachten goed te verdelen. het is wel 42,2 kilometers!

Maar het is gelukt: Na 2 uur, 58 minuten en 21 seconden passeerde Edwin glorieus de finish: iets meer dan 10 hele minuten van zijn PR en meteen een forse verbetering van het al op zijn naam staande clurecord M35.

Ook Corné Claassen liep in Rotterdam, het was zijn tweede marathon na Eindhoven in oktober 2022. Corné had graag zijn PR verbeterd, maar dat lukt net niet, hij bleef er iets meer dan anderhalve minuut boven met 3:37:16 uur. Maar een mooie prestatie blijft het! 

13 Apr '24

Met de kids naar Zierikzee

Een verslag van René van de Ven

Vandaag was ik met de kids naar Zierikzee. Daar namen ze deel aan het Open Zeeuws Kampioenschap voor pupillen. Eerder deze week kwam ik tot de treurige conclusie dat er in onze regio het gehele jaar slechts 2 (!) normale wedstrijden georganiseerd worden voor pupillen. Daarmee bedoel ik dus wedstrijden met normale onderdelen, niet de Athletics Champs spelvormen. Een berichtje op Facebook in een van de vele atletiekgroepen waarvan ik lid ben zorgde voor flink wat reacties, maar de enige oplossing blijkt dus verder rijden te zijn. Zeeland was qua opties dan nog het dichtstbij, dus togen we naar Zierikzee. Titels konden ze natuurlijk niet behalen als Brabanders, maar ze konden wel een medaille winnen, zo vertelde de wedstrijdleider desgevraagd.

Niet alleen deden ze hier gewoon de normale onderdelen (plus horden, en helaas vortex i.p.v. bal maar soit), ook maakten ze er echt een kampioenschap van, met bij de sprint en horden, een kwalificatieronde en een finale. Voor die finale moest je je dus zien te plaatsen, zoals je ook op TV ziet bij de grote toernooien. De starts waren ook officieel, dus bij een valse start werden er kaarten uitgedeeld. Uiteraard volgens pupillen reglementen, dus niemand werd direct gediskwalificeerd. Wat wij niet wisten, was dat het losse onderdelen waren. Iets wat je eigenlijk bij pupillen nooit ziet. Ik vroeg me de hele dag al af waarom er geen tussenstand van de meerkamp te zien was, maar had het te druk met heen en weer rennen tussen de onderdelen van Roel en Lotte om er echt naar op zoek te gaan.

Roel (U10/JPB) presteerde naar behoren: alles degelijk, maar net niet top. En het was natuurlijk een kampioenschap, dus de concurrentie was stevig. Hij plaatste zich wel voor de finales, maar op zo'n kampioenschap net geen topdag hebben maakt meteen veel verschil. En zo eindigde hij 4e (sprint), 5e (horden), 5e (vortex werpen) en 4e (verspringen). Vier keer net naast het podium dus. Op de 1000m ging het ook nog niet zoals hij wilde, maar toch won hij nog een mooie bronzen medaille. Volgende week gaan we op jacht naar PR's!

Lotte was daarentegen "on fire"! Op alle onderdelen verpulverde ze haar staande persoonlijke records en ondanks het feit dat ze pas 6 is (en dus volgend jaar ook nog U8) pakte ze tegen meisjes van een jaar ouder toch al twee medailles! Het juichen toen de omroepster haar naam omriep als een van de meisjes die de sprint- én horden finale had bereikt was iets om nooit te vergeten. Een mooie 3e plaats op de 600m en een zilveren medaille op het vortex werpen. Na de afsluitende 600m sprak ze de woorden die elke trainer wil horen van een atleet na een loopafstand: "Ik kan helemaal niks meer". Ze was er na even rust toch weer snel van bekomen gelukkig. Apetrots mocht ze daarna haar medailles in ontvangst gaan nemen.

Volgende week gaan we weer terug naar het Zeeuwse land, dan doen we mee in Goes. Wie van onze pupillen gaat er nog meer mee? Sluit aan, wedstrijden zijn het leukste wat er is, dus doe mee!

Foto: Lotte (midden) op het onderdeel 40 meter horden

Prikbord

17 Apr '24

JANS-dag (vr 19 april) afgelast

Vanwege de weersvoorspellingen met regen, een lage temperatuur en een nat sportveld kan de JANS-dag helaas niet doorgaan. Een dag sporten met natte kleding en schoenen is geen doen vinden wij, dus hebben we dit besloten na overleg met het bestuur en de scholen. We vinden het erg jammer, we hadden er zin in maar een leuke, gezellige en sportieve dag gaat zo niet lukken.

Op dit moment weten we nog niet of er voor dit schooljaar een nieuwe datum gepland kan worden, mocht dat zo zijn laten we het weten.

We bedanken onze vrijwilligers voor het aanmelden en het vrijmaken van de tijd.

Met sportieve groet,

Sandra, Miranda en Ingrid

16 Apr '24

DUW-feest op zaterdag 29 juni

Op zaterdagavond 29 juni organiseren wij weer een DUW-feest (Dank-U-Wel feest). Het bestuur wil hiermee alle commissieleden, trainers en vrijwilligers, die zich het hele jaar inzetten voor de vereniging, bedanken.

De uitnodiging volgt binnenkort.

25 Mar '24

De jarigen in april

We feliciteren in april:

2 Wilna van de Laar (wandelaar)
2 Joanna Verbruggen (wandelaar)
3 Kristy de Laat (recreant)
6 Nickie Fiers (recreant)
11 Annemieke Hendriks (recreant)
13 Lia Smetsers (recreant)
15 Antoinet Hems (recreant)
16 Carlijn van Ham (recreant)
18 Judith van Kaathoven (recreant)
19 Mieke de Bresser (recreant)
19 Finn Denissen (jeugd)
19 Yvonne van der Heijden (recreant)
21 Cas Habraken (recreant)
21 Afifa Gholzad (recreant)
22 Dylan Wichman (jeugd)
23 Mariëtte van der Pasch (recreant)
 

25 Mar '24

Dauwtrappen naar de H. Eik

Elk jaar lopen we in de meimaand een keer met de recreanten naar de H. Eik. Dit jaar doen we dat eens anders: op zondag 5 mei vertrekken we al om 7.00 uur. We lopen daar in vier groepen naartoe in een rustige duurloop. Dan zijn we rond 8:15 terug in het clubhuis en daar staat dan een lekker ontbijtje voor ons klaar. Daar zijn geen kosten aan verbonden voor de deelnemers!

Graag opgeven tot en met zondag 28 april via het formulier in het clubhuis. Of stuur even een mailtje: cvdwal68@gmail.
Geblesseerden kunnen ook mee ontbijten, maar wel even opgeven.

Let op: in tegenstelling tot het vermelde in de nieuwsbrief van 4 april komt dit in de plaats van de recreantentrainingen. Om 9:30 uur is er vanaf het clubhuis alleen de hardloopcursus.

Conny van de Wal

15 Mar '24

Nieuwe video's op YouTube: Clubcross en Hardloopcursus

Hennie van Rijt heeft enkele mooie filmpjes gemaakt van de Clubkampioenschappen Cross op 3 maart. En ook een promotiefilmpje voor de Hardloopcursus. Deze zijn nu te zien op ons YouTube-kanaal. Klik op de knop rechts op de grote foto.

3 Mar '24

Doe mee aan de Levensloop-wandeling (za 1 juni)

In de AGENDA vind je de informatie van deze wandeling.

Leden van Atletiek Oirschot die aan willen sluiten bij het team van de Bali-Runners, kunnen zich hier aanmelden: Kees Smetsers (of telefoon 06 37342970)

Vermeld in je mail je volledige naam en telefoonnumnmer. Je wordt dan aangemeld en krijgt een tikkie voor je bijdrage aan de 2 Oirschotse goede doelen.

25 Feb '24

Onze nieuwe leden

We hebben weer 2 nieuwe leden:
Tara Eijkhout (jeugd)
Sophie van Balsvoort (recreant)

En een tijdelijk lid (3 maanden):
Lenneke Pax (tijdelijk lid, recreant)

We hebben nu 267 leden:
227 atletiekleden, 21 jeugdleden, 17 wandelaars, 1 tijdelijk lid

De Ledenadministratie, Hans Hoogmoet.

26 Nov '23

Storing: aanmelden nieuwe leden via website lukt even niet

Onderaan deze pagina staat een digitaal aanmeldformulier voor nieuwe leden of het doorgeven van wijzigingen. Door de grote update van onze website is daar een storing ingeslopen en komt het formulier niet aan bij de ledenadministratie. Na verzenden staat er wel op het scherm dat de verzending gelukt is, maar dat is dus niet zo.

Nieuwe leden kunnen zich aanmelden door invulling van de papieren inschrijfformulieren die in het clubhuis liggen. Deze kunnen achter de balie worden gelegd.

Mutaties kunnen per mail worden doorgegeven aan ledenadministratie@atletiekoirschot.nl

22 Jun '23

WORD NU (tijdelijk) LID VAN ATLETIEK OIRSCHOT!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. We doen niet alleen aan hardlopen, je kunt ook trainen voor de technische atletiekonderdelen of aansluiten bij bootcamp of onze wandelgroep.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden of om te trainen voor een halve marathon; contributie € 35,00 voor 3 maanden. Je mag aan alle activiteiten meedoen, bijvoorbeeld de recreantentrainingen op zondagmorgen en woensdagavond, de baantraining op dinsdagavond, bootcamp op maandag- en donderdagavond. Kijk bij TRAININGEN voor ons aanbod.

3. Of je komt als het je uitkomt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Onderaan deze webpagina staat een link naar Ledenadministratie. Daar vind je de contributietabel en een digitaal aanmeldformulier.

LET OP: de link van het aanmeldformulier is nu even buiten werking, lees het PRIKBORD-bericht van 11 juli

31 Jan '23

VERTROUWENSCONTACTPERSOON

Om te voldoen aan de eisen van goed bestuur heeft Atletiek Oirschot een Vertrouwenscontactpersoon (VCP). Het is Ruud van de Broek, gecertificeerd praktijkondersteuner GGZ bij Huisartsenpraktijk De Plataan en bij ons bekend als begeleider van de trainingsgroep De Plataan.

Leden, ouders, trainers en begeleiders kunnen bij de VCP terecht als ze te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag of vragen hierover. De VCP fungeert strikt vertrouwelijk, biedt een luisterend oor, geeft raad en verwijst door voor geschikte hulp.

Onze vertrouwenscontactpersoon is te bereiken door een klik op vcp@atletiekoirschot.nl en gewoonlijk op ons atletiekveld aanwezig op woensdag tussen 9.00 en 10.30 uur.

Agenda

14 Apr '24

OIRSCHOT ATLETIEKVELD
Start Hardloopcursus 2024

19 Apr '24

OIRSCHOT ATLETIEKVELD
JANS-dag groepen 8, AFGELAST

20 Apr '24

Oisterwijk
Taxandria Vennenloop

Home knop