Drie PR's in Tilburg Ten Miles

1 sep '19

De Tilburg Ten Miles is voor veel atleten een van de jaarlijkse hoogtepunten op de hardloopkalender. Dat heeft vooral te maken met de gezellige sfeer en het grote aantal toeschouwers. Toen de deelnemers van Atletiek Oirschot van start gingen voor de Ten Miles was de zon door het wolkendek gebroken en waren er perfecte omstandigheden voor een mooie wedstrijd. Er waren heel veel deelnemers, die werden toegejuicht door heel veel toeschouwers. Vooral in laatste kilometers vormden de feestelijk versierde straten en de muziekorkestjes met opzwepende muziek een prachtige entourage. Op de Heuvel werd door veel atleten nog een heftige sprint naar de finish ingezet en dat leverde mooie tijden op.

Van de deelnemers van Atletiek Oirschot verbeterden Edwin van de Ven en Peter van de Hamsvoort hun persoonlijk record in respectievelijk 1:05:57 en 1:11:13 uur. Bas Spanjers werd gehaasd door de ervaren Cees Koppen. Die bracht hem naar een eindtijd van 1.20.26 en ook dat was een persoonlijk record voor Bas.

Bij de dames had Nellie van Beers de pech dat zij in de eerste kilometer viel en met haar hoofd op het wegdek terecht kwam. Hevig bloedend moest ze minuten wachten tot een van de toeschouwers in zijn huis een pleister had gehaald. Ondanks deze pech finishte Nel in een mooie 1.23.52.

De uitslagen van de alle deelnemers van Atletiek Oirschot staan bij de UITSLAGEN. De Tilburg Ten Miles was weer een groot feest en daarvoor verdient de organisatie een vet compliment.

Kees Smetsers

Foto: Drie Bali-Runners in de TTM: Henk van Gerven, Kees Smetsers en Henk van den Oord

Prikbord

Stem op de Clubheld van het Jaar

Atletiek Oirschot heeft dit jaar geen kandidaat voor de verkiezing Sportheld van het Jaar. Daarom ondersteunen we graag de nominatie van de Loopgroep Bali Runners: Henk van Gerven.

Stemmen kan tot en met maandag 2 december 12.00 uur via https://ed.clubheldvanhetjaar.nl/. Klik op Nomineren en geef dan Bali Runners in, de rest wijst zich vanzelf. 

Hier de motivatie van Kees Smetsers:

Ik heb Henk van Gerven genomineerd als CLUBHELD VAN HET JAAR. Ik vind namelijk dat hij dat verdient. Iemand, die de uitdaging aangaat om 12 marathons in een jaar te lopen, om daardoor een kwetsbaar kind te helpen, die mag voor mij in het zonnetje worden gezet.

datum bericht:
10 nov '19
meer...

Ledenmutaties per 1 november

Nu het laatste nummer van de Spike is verschenen, komen de ledenmutaties hier op het PRIKBORD. De mutaties blijven 2 maanden zichtbaar.

Per 1 november:
Nieuwe leden:
Zack Jongbloed JMPC
Davy Verkooijen Msen
Martijn van Straten M35
Anne van Hersel Vsen
Marieke de Beer V45
José van Rooij V55
Lisette Traa V45
Annemieke Hendriks V35
Miranda v Laarhoven V45
Milou Heijmans Vsen
Patricia Willems V45
Jan vd Heuvel M60
Corné Claassen M40
Yvonne vd Heijden V45
Angeliek Willems V45
Hanneke van Rooij V35
Ankie vd Biggelaar V45
Nicky v Vroenhoeven M35
Renée v Gessel MMPC

Afmeldingen:
Mare Mateijsen MPA
Erwin van Gisbergen M45
Susanne van de Wal V50
Caroline Linnemans V45
Bernadette Heetvelt V55
Rita Essens V50
Judith Kastelijn V40
Eline Smetsers VSE
Ineke Willems V45

We hebben nu (per 1 nov):

215 volwassen leden
53 jeugdleden
33 wandelleden

Totaal: 301 leden
 

datum bericht:
2 nov '19
meer...

Wie gaat er mee naar Egmond?

Op zondag 12 januari 2020 is de Egmond Halve Marathon, een van de mooiste van het land. Start op de boulevard, een stukje door het dorp en dan het strand op, acht kilometer. Dan bij Bakkum over het steile duin en door de bossen en het duingebied weer naar Egmond. Je kunt ook de kwart marathon lopen. Er is een limiet van 13.000 deelnemers, dus snel aanmelden via https://www.nnegmondhalvemarathon.nl/

We gaan daar heen met de bussen van Eindhoven Atletiek. Die hebben dat allemaal prima geregeld, met hapjes en drankjes inbegrepen bij de kosten (€20,-). Vertrek om 7.30 uur uit Eindhoven. Aanmelden via www.inschrijven.nl (zoek op "busreis egmond")

Ingeschreven hebben:
Kees Smetsers
Ad van Zelst

datum bericht:
27 okt '19
meer...

Onze jarigen in november

We feliciteren in november…

1    Roland van Loon
4    Mien Herijgers
5    José van de Sande
5    Henk van den Oord
6    Jade Saris
6    Toos de Croon
9    Annette Sengers
11 Edith Schellekens
15 Jolanda vd Heijden
17 Maurice Ackermans
17 Peter vd Hamsvoort
18 Hanneke van Rooij
20 Bas Spanjers
20 Helen Hezemans
21 Reny van Straten
21 Marloes Brands
23 Gerda Witlox
24 Thomas v Laarhoven
24 Ad van Zelst
26 Ria Louwers
27 Ilse Geers

datum bericht:
25 okt '19
meer...

Jeugdtrainingen bij wintertijd

Na het verzetten van de klok gaan we op dinsdag en donderdag weer naar zaal De Linde in de Lindenlaan. Voor alle jeugdleden is er dit seizoen één zaaltraining per week. De tweede training is voor alle jeugdleden op woensdagmiddag van 15.30 - 16.30 uur.

Als je wilt weten bij welke groep je hoort bij de zaaltrainingen dan kun je bij Léon Brands terecht. 

datum bericht:
25 okt '19
meer...

Inschrijving Auwjaorscross geopend

Je kunt nu voorinschrijven voor de 33e Van de Meerendonk Auwjaorscross op zondag 29 december. Alle info vind je bij ONZE WEDSTRIJDEN. Daar staat ook een link naar www.inschrijven.nl

Voorinschrijven (met korting) kan tot en met dinsdag 24 december.

datum bericht:
19 okt '19
meer...

De woensdagmiddaggroep is weer begonnen

Vanaf Oirschot kermis tot begin zomertijd gaan we weer elke woensdag vanaf 14.00 uur de hei in. Start vanaf de parkeerplaats bij ‘s-Heerenvijvers, niveau groep 2-3. Begeleider is Conny van de Wal.

Mooi als je liever niet in het donker loopt.

datum bericht:
25 sep '19
meer...

Vernieuwde lijn CRAFT clubkleding

Onze clubkleding van het merk Craft is vernieuwd, helaas wordt de kleur iets donkerder. De prijzen van de shirts en het windjacket zijn aanzienlijk verlaagd. 

Bekijk de nieuwe lijn bij ALGEMENE INFO > Clubkleding > info

datum bericht:
27 aug '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...