La Roche was heel zwaar, maar toch...

1 jun '19

La Roche was héél zwaar, maar toch een van de mooiste marathons

Vrijdag vertrokken Henk van Gerven, Antoinet Hems, Elia Deenen en Kees Smetsers naar La Roche in de Ardennen (België) om daar de kleuren van Atletiek Oirschot en de Bali Runners te gaan verdedigen. Hun logeeradres was in Rendeux en daar konden ze zich in alle rust voorbereiden op deze zware natuurtrail. Hoe zwaar het zou worden, dat zouden ze de volgende dag meemaken…

Henk ging zaterdagmorgen om 8.30 uur van start voor zijn vierde hele marathon in de serie van twaalf hele marathons, die hij dit jaar gaat lopen. Elia, Antoinet en Kees vertrokken om 10.00 uur voor hun halve marathon en toen was de temperatuur al op weg naar de 27 graden, die deze dag extra zwaar zouden maken.

Nadat ze in het toeristische dorp La Roche waren uitgezwaaid door een groot aantal leden van “Keskenoate”, die daar toevallig ook waren, begonnen ze aan een steile klim, die maar bleef duren. Het eerste uur was het bijna constant klimmen en niemand kon blijven hardlopen, iedereen wandelde naar boven.

En zo zou het constant blijven, de ene steile helling volgde de andere op. En als het dan even vlak werd moesten weer snelstromende beekjes en rotspartijen bedwongen worden. Henk moest zelfs de rivier de Ourthe oversteken, tot zijn knieën in het water. Sommige stukken waren zo steil en vol met rotsblokken dat er op handen en voeten geklommen moest worden. Maar de natuur was adembenemend mooi en de verzorging bij de waterposten was fantastisch. Deze trail was héél zwaar, maar het was wel een van de mooiste (halve) marathons die Henk, Elia, Antoinet en Kees ooit gelopen hebben, misschien wel dé mooiste.

Elia, Antoinet en Kees waren bij elkaar gebleven en finishten in een tijd rond de drie uur. Voor Henk duurde de hele marathon van La Roche meer dan zes uur, en volgens zijn eigen zeggen was hij onderweg drie keer bijna begraven. Het was heel zwaar geweest, maar wat hadden ze alle vier genoten. Deze trail zullen ze nooit vergeten. De organisatie verdient in alle opzichten een groot compliment. Wel jammer dat er bij de finish geen medaille was. Voor een hardloper is het toch een mooie einde van zijn wedstrijd als hij een medaille krijgt omgehangen. Maar verder is er alle reden om nog een keer terug te gaan naar dit super mooie plekje in de Ardennen.

Kees Smetsers

Foto: Henk (89) bij de start van de hele marathon.  

Prikbord

Meld je aan voor een gratis loopanalyse

De eerstvolgende loopanalyse van podotherapie Brons is op woensdag 19 juni om 19.00 uur.

Deze loopanalyse is gratis voor alle leden; geinteresseerden kunnen zich aanmelden bij [email protected] of [email protected]

datum bericht:
9 jun '19
meer...

Zondag 21 juli Dwars door Kasterlee

Er is weer belangstelling om met de club op zondag 21 juli naar de trailloop Dwars door Kasterlee te gaan. Binnenkort worden de wedstrijdgegevens bekend gemaakt. Houd de AGENDA in de gaten.

datum bericht:
5 jun '19
meer...

Roefeldag: vrijwilligers gevraagd

Op zaterdag 22 juni doet Atletiek Oirschot mee aan de Roefeldag. We krijgen dan kinderen uit groep 4 en 5 op bezoek. Ze moeten vaak nog een sport kiezen en dan willen wij ze laten zien hoe leuk atletiek is.

Er komen om 11:00 uur, 12:00 uur en om 13:00 uur telkens 6 groepjes van 3 tot 5 kinderen. Die laten we hoogspringen, verspringen, sprinten, kogelstoten, banden gooien en speerwerpen. 

We zoeken daarvoor 10 vrijwilligers om het allemaal in goede banen te leiden.

Wil jij ons een handje helpen deze gezellige dag? Mail naar [email protected] of bel of app naar 06-28163411.

Om 14:00 uur ben je weer klaar.

datum bericht:
29 mei '19
meer...

Het fotoboek van de Bali-Runners

Lees het NIEUWS-bericht van 27 mei. Om het fotoboek van de Bali-Runners te zien, klik hier

datum bericht:
27 mei '19
meer...

Wijziging bootcamp op maandag

In de zomermaanden starten we de bootcamptrainingen elke eerste maandag van de maand bij het motorcrossterrein aan de Eindhovensedijk (over het viaduct A58 meteen rechts). Dat is op:

ma 1 juli
ma 5 aug
ma 2 sept
ma 7 okt

datum bericht:
5 mei '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...