Tineke en Henk op het podium in Moergestel

24 feb '19

De jaarlijkse Rico Salvettiloop in Moergestel mag zich altijd verheugen in een groot aantal deelnemers. Dat heeft onder andere te maken met het snelle parcours, dat uitnodigt tot het lopen van persoonlijke records. Atletiek Oirschot was met een 10 deelnemers naar Moergestel afgereisd, evenals 2 Bali Runners. Het was perfect loopweer met een lentezonnetje en geen wind. Voor Tineke van den Heuvel, die in voorbereiding is op een hele marathon, was het een mooie kans om haar snelheid te testen. Ze werd “gehaasd” door Bali Runner Henk van Gerven en dat zou heel goed uitpakken. Henk wil van zijn 62e levensjaar een bijzonder jaar maken en dat wil hij gaan doen door in één jaar 12 marathons voor het goede doel te gaan lopen. Maar vandaag stelde hij zijn ervaring in dienst van Tineke en hij probeerde haar naar een goede tijd te loodsen. De laatste kilometers gingen heel snel, maar het was net niet genoeg voor een eerste plaats. Tineke was echter enorm blij met haar tweede plaats op het podium van de 15 kilometer en haar eindtijd van 1:11:42 uur. Dat was twee minuten sneller dan vorig jaar en dat had ze niet verwacht. Na de finish bedankte ze Henk met de woorden “zonder jou was dit niet gelukt”. Het was een mooi voorbeeld van de vriendschapsband, die in de afgelopen jaren is ontstaan tussen Atletiek Oirschot en de stichting Loopgroep Bali Runners. Henk van Gerven werd overigens ook beloond: hij werd 3e bij de Mannen 55. 

Aan de 10 km deden 10 atleten van Atletiek Oirschot mee. Daar werden 3 persoonlijk records verbeterd. Edwin van de Ven verbeterde zijn beste tijd zelfs met 2 minuten en bracht het naar 38:44 min. Het was de eerste keer dat hij onder de 40 minuten dook.

Verslag Kees Smetsers, Foto (Henk van Gerven): Tineke van den Heuvel werd 2e bij de V35. Naast haar Pau Lin Kho, die 1e werd. Scheelt wel een jaartje of 25!

Prikbord

Meld je aan voor gratis loopanalyse op 17 april 2019

De eerstvolgende loopanalyse van podotherapie Brons is op woensdag 17 april 2019 om 19.00 uur.

Deze loopanalyse is gratis voor alle leden; geinteresseerden kunnen zich aanmelden bij [email protected]

datum bericht:
9 mrt '19
meer...

Groene Woud Lentetrail: inschrijflimiet en parkeren

Bij de Groene Woud Lentetrail (zondag 14 april) is voor de hardlopers een limiet ingesteld van maximaal 350 deelnemers. Als deze limiet bij de voorinschrijving wordt bereikt is er geen na-inschrijving mogelijk. Dit wordt op deze website bekend gemaakt.

Voor de wandelaars is er geen limiet.

De parkeergelegenheid is beperkt. Aangeraden wordt om met de fiets te komen, daarvoor is voldoende parkeergelegenheid op het erf van Zorgboerderij Het Scheieind. Voor auro's is er gelegenheid in de omgeving van Het Scheieind.

datum bericht:
9 mrt '19
meer...

Hardloopcursus start op zondag 7 april

Op zondag 7 april starten we met de 31e hardloopcursus. Je kunt al inschrijven, lees alle info bij TRAININGEN > Hardloopcursus > Info.

datum bericht:
9 mrt '19
meer...

Website ontwikkelaar gezocht

De bouwer van onze website is door zijn carrièreverloop niet meer in staat tijd te besteden aan voorkomende reparaties en verbeteringen. Nu zoeken we iemand die dit kan overnemen. De website is gebouwd in het CMS Bolt van de Nederlandse softwareontwikkelaar Two Kings. Kun jij dit, of ken je iemand die hiermee overweg kan? Stuur even een mailtje naar Ad van Zelst. Voor deze specifieke taak is budget beschikbaar. Het is belangrijk dat we de techniek van onze website actueel houden en eventuele storingen snel kunnen verhelpen.

datum bericht:
25 feb '19
meer...

Overzicht Clubrecords

Nu het overzicht van clubrecords niet meer in de Spike staat, kun je dit zien in de rubriek CLUBRECORDS (de link onder het tekstblok). Daar staan de erkende clubrecords vanaf 2007 op jaar gerangschikt.

datum bericht:
20 feb '19
meer...

Zaaltrainingen bij wintertijd

Gedurende wintertijd zijn de trainingen voor de jeugd op dinsdag en donderdag in zaal De Linde (LIndenlaan). Door de groei van het aantal jeugdleden is de zaaltraining voor junioren CBA, senioren en masters op woensdag van 20.00 - 21.20 uur. Hieraan kunnen ook recreanten deelnemen.

Voor het programma zie op deze website de rubriek TRAININGEN

datum bericht:
23 okt '18
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...