Tineke loopt clubrecord in de Lentemarathon

24 mrt '19

Op een zonnige zondag zijn Tineke en Tess van den Heuvel gaan hardlopen in Amstelveen. Tineke heeft haar 17e hele marathon gelopen in 3:54:39 uur netto (3:54:44 bruto, clubrecord V60), Tess liep de halve marathon in een tijd van 1.53.23 (netto, PR). Een prachtige loop door het Amsterdamse bos, de polder en het centrum van Amstelveen. Een mooie dag, met perfect weer.

Onze correspondent Kees Smetsers schreef voor het weekjournaal:

In het buitengebied van Spoordonk kom je regelmatig Tineke van den Heuvel tegen, die aan het trainen is voor een hele of halve marathon. Deze eeuwig jonge hardloopster volgt het voorbeeld van haar man Henk van den Heuvel, die zo’n vijftien jaar geleden op de hele marathon regelmatig tijden  onder de drie uur liep. Tineke heeft heel veel over voor haar passie en haar leeftijd schijnt op haar sportprestaties geen invloed te hebben. Vorige week nam ze met haar dochter Tess deel aan de marathon van Amstelveen. Tijdens de clubcross, een week eerder, bleek tijdens een supersprint met  Antoinet Hems al dat haar conditie in orde was.

In Amstelveen was er sprake van perfecte omstandigheden voor een goede tijd, tien graden en een heerlijk lentezonnetje. Tineke rende 42 kilometer lang in een strak tempo door het Amsterdamse bos, de polder en het gezellige centrum van Amstelveen. Bij de laatste twee kilometer, in het zicht van de finish, voelde Tineke wat pijn bij haar knieën. Maar dat weerhield haar niet om in een prachtige tijd te finishen. Haar tijd, 3.54.39 , betekende in haar categorie V60 een clubrecord voor Atletiek Oirschot. Het uitgangspunt van Tineke was geweest om binnen vier uur te finishen, daarom was ze met deze tijd heel blij. Die blijdschap werd nog vergroot doordat haar dochter Tess op de halve marathon vier minuten van haar persoonlijk record afliep en finishte in 1.53.23. Atletiek Oirschot mag heel trots zijn op de prestaties van deze atletes !

Prikbord

Meld je aan voor gratis loopanalyse op 17 april 2019

De eerstvolgende loopanalyse van podotherapie Brons is op woensdag 19 juni of 26 juni om 19.00 uur.

Deze loopanalyse is gratis voor alle leden; geinteresseerden kunnen zich aanmelden bij [email protected]

datum bericht:
23 apr '19
meer...

We hebben trainers en begeleiders te kort!

Door ziekte en blessures zitten we krap in de RECREANTENTRAINERS en de groepen worden steeds groter. Daarom zoeken we begeleiders ter assistentie van de trainers, met name voor groep 1 en 2.

Binnenkort organiseren we een cursusavond voor trainers/begeleiders. Leuk om te doen en applaus na elke training! Meld je aan bij Joos van Haaren, trainingscoördinator [email protected] of bellen 06-53681443

datum bericht:
21 mrt '19
meer...

Marathon Tilburg afgelast

De 3e Marathon Tilburg, die georganiseerd zou worden op 19 mei, gaat wegens de lage voorinschrijvingen en de daardoor onzekere financiële middelen niet door.

datum bericht:
21 mrt '19
meer...

Overzicht Clubrecords

Nu het overzicht van clubrecords niet meer in de Spike staat, kun je dit zien in de rubriek CLUBRECORDS (de link onder het tekstblok). Daar staan de erkende clubrecords vanaf 2007 op jaar gerangschikt.

datum bericht:
20 feb '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...