3 Clubrecords bij Indoor Zoetermeer

2 feb '19

In Zoetermeer waren René van de Ven (M35) en Matthijs van den Heuvel (JJB) actief op een sprintmeerkamp (40-50-60m) en voor René ook nog kogel. De eerste start (40 m) bleek haastwerk, omdat de organisatie de serie-indeling plots had omgegooid. Niet serie 10 pas, maar serie 2 al voor René. Dat liep niet goed af. Eerst een valse start, daarna goed weg maar toch door de starter teruggeschoten omdat iemand niet helemaal stil had gezeten voor de start. En toen ging het mis: weer vals en René kon onverrichterzake weer naar de tribune terwijl hij alleen maar had hoeven finishen om een clubrecord te vestigen. Matthijs deed het beter, maar miste met de kleinst mogelijke marge van 1/100e het CR van Rudy van Belkom uit 2000.

Tussen de starter en René kwam het niet meer goed. Ook op de 50 m en de 60 m een valse start, maar door extra lang te wachten wist hij daar wel te finishen. Geen toptijden, maar op de 50 m wel een CR (7.56 sec). Ook Matthijs liep een mooi CR op de 50 m sprint (6.78 sec). Op de 60 m was René 0.02 sec langzamer dan zijn eigen CR van drie weken geleden. Matthijs kreeg last van zijn knie en de 60 m ging stukken minder dan de eerste twee afstanden, al liep hij wel een PR.

Hoe moeizaam de sprint ook ging, René maakte het allemaal goed bij het kogelstoten. Vanwege opnieuw verwarring over het tijdschema miste hij zijn startgroep, maar met dank aan een coulante wedstrijdleider was starten in de tweede groep geen probleem. Met de 10.90 m van drie weken geleden was hij al zeer tevreden, vandaag was de eerste poging al direct 10.94 m! De tweede poging landde zelfs op 11.28 m! Slechts 2 cm minder dan het CR bij de senioren, maar uiteraard een CR bij de M35.

Foto (archief): Matthijs van den Heuvel, CR en 3 PR's

Prikbord

Limiet bij de Groene Woud Lentetrail

Bij de Groene Woud Lentetrail (zondag 14 april) is voor de hardlopers een limiet ingesteld van maximaal 350 deelnemers. Als deze limiet bij de voorinschrijving wordt bereikt is er geen na-inschrijving mogelijk. Dit wordt op deze website bekend gemaakt.

Voor de wandelaars is er geen limiet.

datum bericht:
19 feb '19
meer...

Algemene Ledenvergadering maandag 25 februari a.s.

Voor meer informatie zie Algemene info: bestuur en commissies: bestuur knop info. Hier vindt u het jaarverslag.

datum bericht:
8 feb '19
meer...

Valse start of niet?

René van de Ven werd in Zoetermeer afgeschoten vanwege een valse start. Zie het verslag bij het NIEUWS-bericht. Hier het filmpje, oordeel zelf: klik

datum bericht:
2 feb '19
meer...

Wie volgt Henry op als voorzitter?

Op maandag 25 februari treedt Henry van der Schoot af als voorzitter van onze vereniging. Henry heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei van onze vereniging in de afgelopen 3 jaar. Daarvoor kunnen we hem niet genoeg bedanken.

Nu zoeken we iemand die het van hem overneemt. Voel je je aangetrokken tot deze uitdagende functie, neem dan voor informatie contact op met Henry: [email protected] 

Samen met 4 enthousiaste bestuursleden geef je vorm aan het beleid van de club en stuur je de commissies aan. Een mooie job!

datum bericht:
10 jan '19
meer...

Hardloopcursus start op zondag 7 april

Op zondag 7 april starten we met de 31e hardloopcursus. Je kunt al inschrijven, lees alle info bij TRAININGEN > Hardloopcursus > Info.

datum bericht:
9 jan '19
meer...

Aller tijden ranglijsten: nieuwe jaargang (2000) toegevoegd!

Jaargang 2000 was er een die lag in een tijd van hoogconjuctuur om het zo maar te zeggen. Enorm veel wedstrijddeelname, dus ook enorm veel prestaties om na te kijken en te beoordelen. Maar na hard zwoegen is het eindelijk zover, jaargang 2000 is volledig doorgespit en bijgewerkt in de allertijden ranglijsten. Alle prestaties van alle (oud-)leden die ik heb kunnen terugvinden van 1986 t/m 2000 zijn hierin vermeld, per categorie, per onderdeel. Ontzettend leuk om eens door te kijken. Je vindt de ranglijst onder ALGEMENE INFO > Ranglijsten allertijden.

datum bericht:
4 jan '19
meer...

Wie komt onze jeugd mee trainen?

Dit jaar zagen we enorme groei bij onze jeugdleden, van 25 naar 47! Om ieder kind aandacht te kunnen geven hebben onze trainers dringend assistentie nodig. Het betreft de trainingen op dinsdag en/of donderdagavond. We denken allereerst aan ouders van jeugdleden, maar ook onze gewone leden zijn welkom.

Informeer eens bij de coördinator jeugd Léon Brands

datum bericht:
15 nov '18
meer...

Taken bestuur tijdelijk gewijzigd

Wegens ziekte van Hennie van Rijt heeft het bestuur besloten om zijn afvaardiging in de commissies tijdelijk te herverdelen:

Accommodatiecommissie: 
Henry van der Schoot

Recreantencommissie: 
Jac van Heerebeek

Wandelgroep: 
Leny de Croon

Evenementencommissie: 
Leny de Croon

Assistent trainer MC de Plataan: 
Marja der Kinderen

datum bericht:
13 nov '18
meer...

Zaaltrainingen bij wintertijd

Gedurende wintertijd zijn de trainingen voor de jeugd op dinsdag en donderdag in zaal De Linde (LIndenlaan). Door de groei van het aantal jeugdleden is de zaaltraining voor junioren CBA, senioren en masters op woensdag van 20.00 - 21.20 uur. Hieraan kunnen ook recreanten deelnemen.

Voor het programma zie op deze website de rubriek TRAININGEN

datum bericht:
23 okt '18
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Gratis loopanalyse in april 2019

De eerstvolgende loopanalyse van podotherapie Brons is in april 2019. De exacte datum is nog niet bekend. 

Deze gratis loopanalyse is voor alle leden; geinteresseerden kunnen zich aanmelden bij [email protected]

datum bericht:
21 aug '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Atletiek Oirschot op Facebook. Like us!

Bij de berichten in de rubrieken NIEUWS, AGENDA, ONZE WEDSTRIJDEN en CLUBBLAD SPIKE staan Facebook-delen links. Als je aangemeld bent bij Facebook kun je hier snel je vrienden laten weten wat er bij Atletiek Oirschot gaande is. 

Onze Facebookpagina is: https://www.facebook.com/atletiekoirschot 

Miranda Kemps is de moderator, zij zorgt er voor dat er geen gekke dingen gebeuren.

datum bericht:
23 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...