Yes! 2 Nederlandse records voor onze estafetteploeg

29 sep '19

Het is gelukt! Onze Mannen-70 estafetteploeg vestigde in Amstelveen 2 Nederlandse records: op de Zweedse estafette (400-300-200-100 m) en op de 4 x 800 meter. Daarnaast stonden ze na de 4 x 800 meter als 3e team op het podium bij de masters. Deze prestaties gelden ook als clubrecord.

Foto (Oxana van de Ven): Ton van Liempt, Ad van Zelst, Kees Smetsers en Martien van de Ven met de medailles.

Meer foto's in  het FOTOBOEK

Het verslag van Kees Smetsers:

Het estafetteteam van Atletiek Oirschot bestaat uit vier atleten in de leeftijd tussen 70 en 75 jaar, Martien van de Ven, Ad van Zelst, Ton van Liempt en Kees Smetsers. Zij reden op zondag 29 september naar Amstelveen, om daar op de atletiekbaan van Atletiekvereniging “Startbaan” deel te nemen aan de NATIONALE ESTAFETTE KAMPIOENSCHAPPEN. Ondanks het stormachtige weer en de gestaag vallende regen zou het voor het estafetteteam toch een prachtige dag worden. Toen ze de atletiekbaan opliepen vroegen ze zich echter wel af of ze op de juiste plek waren, want er liepen alleen maar jonge atleten rond. Later bleek dat zij de hele dag het enige estafetteteam zouden zijn met oudere atleten.

De eerste wedstrijd waaraan het estafetteteam deelnam was de Zweedse estafette (400-300-200-100 meter). Deze Zweedse estafette is één lange sprint, die door Martien, Ad, Kees en Ton in deze volgorde werd gelopen. Alle vier schrokken ze van de snelheid, waarmee de atleten in de andere baan van start gingen en als hazen er vandoor gingen. De toeschouwers vonden het echter prachtig dat er tussen de jeugdige atleten ook vier “oudjes” van start gingen en moedigden het estafetteteam van Atletiek Oirschot hartstochtelijk en oorverdovend aan. Dit moment zullen ze nooit meer vergeten en het bezorgde hen kippenvel. Hun tijd was 3:29.01 minuten, een gemiddelde snelheid van 17,22 km/uur en dat was gezien hun leeftijd supersnel. Het betekende een Nederlandse record.

De tweede wedstrijd was de 4 x 800 meter estafette. Ook nu begon Martien weer als eerste, gevolgd door Ad en Kees en toen was het de beurt aan Ton om de laatste 800 meter te lopen. Ton kampt met een knieblessure, maar het weerhield hem niet om vandaag toch van start te gaan in deze twee estafettes. Toen de andere atleten al over de finish waren gegaan, was Ton met leeuwenmoed aan zijn laatste ronde bezig. Dat werd opgepikt door de toeschouwers, die Ton een ovationeel applaus gaven. De omroeper had ook in de gaten dat hier iets bijzonders gebeurde en had “We are the Champions” van Queen opgezet. De muziek bezorgde het estafetteteam kippenvel, en zeker Ton. Het was een schitterend moment om hem over de finish te zien gaan, 75 jaar jong, blij met weer een Nederlands record (15:01.21 minuten) . Het was een onvergetelijke afsluiting van deze dag, die nog mooier werd toen de wedstrijdcommissie liet weten dat het estafetteteam niet naar huis kon gaan omdat ze in hun wedstrijdcategorie derde waren geworden en het podium op moesten. Even later sprongen ze onder een luid applaus het podium op, waar ze de bronzen medaille kregen. Ze hadden het bewijs geleverd dat je zonder echte goede trainingsmogelijkheden op de baan ook een mooie prestatie kunt leveren, als je er maar voor gaat.

Prikbord

Inschrijving Auwjaorscross geopend

Je kunt nu voorinschrijven voor de 33e Van de Meerendonk Auwjaorscross op zondag 29 december. Alle info vind je bij ONZE WEDSTRIJDEN. Daar staat ook een link naar www.inschrijven.nl

Voorinschrijven (met korting) kan tot en met dinsdag 24 december.

datum bericht:
19 okt '19
meer...

Kom klussen op vr 25, za 26 oktober

Ons klusteam heeft de laatste maanden hard gewerkt aan de overkappingen van de hoogspringinstallaties. Nu moet de zaak nog worden afgewerkt met een aanloop en looptegels om die bak gemakkelijk te kunnen aan- en afrijden. 
We willen ook de aanloopmatten en het gras ernaast verbeteren en het veld opruimen en afval wegbrengen.

Dat gaan we doen op:
vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober, telkens vanaf 9.00 uur.

We doen een beroep op alle leden en ouders van jeugdleden om een keer te komen helpen. Omdat we allemaal profijt hebben van onze voorzieningen kan het onderhoud niet op de schouders van ons klusteam alleen liggen. Met twee rechterhanden, een schop, werkhandschoenen en een goed humeur komen we een heel eind. Hoe meer handjes, hoe sneller we klaar zijn. Voor koffie en koek wordt gezorgd.

Info: m[email protected], of bel 06 83 19 52 40 of 0499 57 32 81

datum bericht:
2 okt '19
meer...

De woensdagmiddaggroep is weer begonnen

Vanaf Oirschot kermis tot begin zomertijd gaan we weer elke woensdag vanaf 14.00 uur de hei in. Start vanaf de parkeerplaats bij ‘s-Heerenvijvers, niveau groep 2-3. Begeleider is Conny van de Wal.

Mooi als je liever niet in het donker loopt.

datum bericht:
25 sep '19
meer...

Onze jarigen in oktober

We feliciteren in oktober:

1 Anita van Ham
1 Hans Heijmans
5 Sandra Verhagen
5 Marc de Vries
6 Jan Manders
7 Vincent Klabbers
7 Cas Geers
9 Stella den Breems
9 Pieter van de Kerkhof
9 Aaron van der Sloot
9 Lonneke van Heerbeek
11 Angeliek Willems
12 Ruud van Woensel
12 Henriëtte van Overbeek
13 Leonie van Gorp
14 Irene van Gestel
14 Jeanine van Geest
14 René Sterken
14 Bart van de Lest
16 Jan van den Heuvel
16 Esther Mencke
17 Cees van de Schoot
17 Jac van Heerebeek
18 Adrie Louwers
19 Nicole Evers
21 Miranda Kemps
21 Marieke Fleur
23 Marian Heijmans
27 Miranda  Voet
28 Corné Claassen
28 Femke Ritz
30 Evi van Gisbergen
30 Lesja Claassen

datum bericht:
25 sep '19
meer...

Vernieuwde lijn CRAFT clubkleding

Onze clubkleding van het merk Craft is vernieuwd, helaas wordt de kleur iets donkerder. De prijzen van de shirts en het windjacket zijn aanzienlijk verlaagd. 

Bekijk de nieuwe lijn bij ALGEMENE INFO > Clubkleding > info

datum bericht:
27 aug '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...