Yes! 2 Nederlandse records voor onze estafetteploeg

29 sep '19

Het is gelukt! Onze Mannen-70 estafetteploeg vestigde in Amstelveen 2 Nederlandse records: op de Zweedse estafette (400-300-200-100 m) en op de 4 x 800 meter. Daarnaast stonden ze na de 4 x 800 meter als 3e team op het podium bij de masters. Deze prestaties gelden ook als clubrecord.

Foto (Oxana van de Ven): Ton van Liempt, Ad van Zelst, Kees Smetsers en Martien van de Ven met de medailles.

Meer foto's in  het FOTOBOEK

Het verslag van Kees Smetsers:

Het estafetteteam van Atletiek Oirschot bestaat uit vier atleten in de leeftijd tussen 70 en 75 jaar, Martien van de Ven, Ad van Zelst, Ton van Liempt en Kees Smetsers. Zij reden op zondag 29 september naar Amstelveen, om daar op de atletiekbaan van Atletiekvereniging “Startbaan” deel te nemen aan de NATIONALE ESTAFETTE KAMPIOENSCHAPPEN. Ondanks het stormachtige weer en de gestaag vallende regen zou het voor het estafetteteam toch een prachtige dag worden. Toen ze de atletiekbaan opliepen vroegen ze zich echter wel af of ze op de juiste plek waren, want er liepen alleen maar jonge atleten rond. Later bleek dat zij de hele dag het enige estafetteteam zouden zijn met oudere atleten.

De eerste wedstrijd waaraan het estafetteteam deelnam was de Zweedse estafette (400-300-200-100 meter). Deze Zweedse estafette is één lange sprint, die door Martien, Ad, Kees en Ton in deze volgorde werd gelopen. Alle vier schrokken ze van de snelheid, waarmee de atleten in de andere baan van start gingen en als hazen er vandoor gingen. De toeschouwers vonden het echter prachtig dat er tussen de jeugdige atleten ook vier “oudjes” van start gingen en moedigden het estafetteteam van Atletiek Oirschot hartstochtelijk en oorverdovend aan. Dit moment zullen ze nooit meer vergeten en het bezorgde hen kippenvel. Hun tijd was 3:29.01 minuten, een gemiddelde snelheid van 17,22 km/uur en dat was gezien hun leeftijd supersnel. Het betekende een Nederlandse record.

De tweede wedstrijd was de 4 x 800 meter estafette. Ook nu begon Martien weer als eerste, gevolgd door Ad en Kees en toen was het de beurt aan Ton om de laatste 800 meter te lopen. Ton kampt met een knieblessure, maar het weerhield hem niet om vandaag toch van start te gaan in deze twee estafettes. Toen de andere atleten al over de finish waren gegaan, was Ton met leeuwenmoed aan zijn laatste ronde bezig. Dat werd opgepikt door de toeschouwers, die Ton een ovationeel applaus gaven. De omroeper had ook in de gaten dat hier iets bijzonders gebeurde en had “We are the Champions” van Queen opgezet. De muziek bezorgde het estafetteteam kippenvel, en zeker Ton. Het was een schitterend moment om hem over de finish te zien gaan, 75 jaar jong, blij met weer een Nederlands record (15:01.21 minuten) . Het was een onvergetelijke afsluiting van deze dag, die nog mooier werd toen de wedstrijdcommissie liet weten dat het estafetteteam niet naar huis kon gaan omdat ze in hun wedstrijdcategorie derde waren geworden en het podium op moesten. Even later sprongen ze onder een luid applaus het podium op, waar ze de bronzen medaille kregen. Ze hadden het bewijs geleverd dat je zonder echte goede trainingsmogelijkheden op de baan ook een mooie prestatie kunt leveren, als je er maar voor gaat.

Prikbord

Zondag 1 maart naar de Rico Salvettiloop

Zondag 1 maart is de Rico Salvettiloop in Moergestel, een mooie gelegenheid om vlak bij huis weer eens een wegwedstrijd te lopen. Er zijn 3 afstanden: 5, 10 en 15 km. Alleen de 10 km is een Atletiekuniewedstrijd met gemeten afstand. De start is om 11:00 uur. Gezamenlijk vertrek vanaf de Rabobank in de Sint Jorisstraat om 9:45 uur.

Kijk in de AGENDA voor de wedstrijdinformatie. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl

datum bericht:
17 feb '20
meer...

Algemene Ledenvergadering ma 2 maart (update)

Inmiddels kregen alle leden een uitnodiging per mail. Het jaarverslag 2019 wordt in print uitgereikt bij de vergadering en is reeds in te zien bij ALGEMENE INFO > bestuur en commissies > info. Of klik hier

Bij verhindering graag afmelden bij leny.de.croon@atletiekoirschot.nl

datum bericht:
11 feb '20
meer...

Nieuwe voorzitter Bali-Runners

Henk van Gerven heeft het voorzitterschap van de Stichting Bali-Runners overgedragen aan collega Bali-Runner Henk van den Oord. 

datum bericht:
11 feb '20
meer...

Onze jarigen in februari

We feliciteren in februari:

3    Wim de Croon
5    Carlo Schoonen
6    Martijn van Straten
7    Chris van Eck 
8    Saar Brands
10   Sandy van Rossum
11   Tonnie van Geenen
12   Ben Vogels
13   Piet van Oirschot
14   Janne Timmermans
15   Petra vd Heuvel
16   Jacqueline Heijms
17   Terri Spee 
18   Terry Hermus 
18   Mare Bogers
18   Sander van Esch
19   Conny van de Loo
19   Jolanda van den Heuvel
20   Henk van Gerven
20   Gerrie van Zeeland
21   Albert Houwen
21   Theo Neggers
23   Sep van der Zanden
24   Ronald vd Vondervoort
26   Léon Brands

datum bericht:
25 jan '20
meer...

Helpende handjes gevraagd

Onze accommodatiecommissie verzorgt het klein en groot onderhoud aan ons atletiekveld en het clubhuis. Ze kunnen nog wat handige handjes gebruiken die kunnen helpen de zaak tiptop in orde te houden. Zie ook de info bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.
Coördinator: Danny van Overdijk.

datum bericht:
9 jan '20
meer...

Triathlon Het Groene Woud

Op zaterdag 4 juli is de 5e Triathlon Het Groene Woud. De inschrijving is op 1 januari geopend en met succes, het liep meteen storm. Kijk op de website van de NTB voor de mogelijkheden, klik hier

Meer info bij ONZE WEDSTRIJDEN

datum bericht:
6 jan '20
meer...

Ledenmutaties per 1 januari

De wijzigingen in het ledenbestand per 1 januari:

5 nieuwe leden:
Nicky van Vroenhoven M35
Renee van Gessel MMPC
Auk van der Zanden MMPC
Lars van Gerven MJP
Bram Gerritsen JPA

8 opzeggingen:
Diana Vinherhoets V50
Femke van Overdijk MJD
Ton Schepers WAN
Lian van Kollenburg V35
Monique van Aken V40
Liezeth Drabbels V50
Mirjam Kouwenhove V55
Anneke Horsch VSE

In de laatste maanden van het jaar kregen we meer opzeggingen dan aanmeldingen, zodat we het jaar afsluiten met:
55 jeugdleden,
31 wandelleden
209 atletiekleden
totaal 295 leden.

Namens de Ledenadministratie
Hans Hoogmoet.

datum bericht:
1 jan '20
meer...

De wedstrijden van de Kempische Crosscompetitie

Dit zijn de nog komende wedstrijden van de Kempische Crosscompetitie seizoen 2019-2020:

8 mrt 2020, Eindhoven, Karpencross + prijsuitreiking

Op 15 maart 2020 sluiten we het crossseizoen af met onze eigen Clubkampioenschappen Cross

datum bericht:
9 dec '19
meer...

Jeugdtrainingen bij wintertijd

Na het verzetten van de klok gaan we op dinsdag en donderdag weer naar zaal De Linde in de Lindenlaan. Voor alle jeugdleden is er dit seizoen één zaaltraining per week. De tweede training is voor alle jeugdleden op woensdagmiddag van 15.30 - 16.30 uur.

Als je wilt weten bij welke groep je hoort bij de zaaltrainingen dan kun je bij Léon Brands terecht. 

datum bericht:
25 okt '19
meer...

Vernieuwde lijn CRAFT clubkleding

Onze clubkleding van het merk Craft is vernieuwd, helaas wordt de kleur iets donkerder. De prijzen van de shirts en het windjacket zijn aanzienlijk verlaagd. 

Bekijk de nieuwe lijn bij ALGEMENE INFO > Clubkleding > info

datum bericht:
27 aug '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...