9 jun '20

Een bijzondere belevenis (Kees Smetsers)

We hebben tijdelijk geen of weinig NIEUWS, UITSLAGEN, FOTO's, AGENDA en CLUBRECORDS. Om de bezoekers van onze website vast te houden maken we er toch iets van...

Lees hoe Kees Smetsers zich klaarstoomt voor de Marathon Eindhoven die waarschijnlijk niet doorgaat

Sinds een paar maanden word ik geplaagd door hartritmestoornissen en een abnormaal gewichtsverlies (7 kilo). Daarom ben ik naar mijn huisarts gegaan. Er volgde een onderzoek bij het diagnostisch centrum en dat wees uit dat mijn hart gedurende 7% van de tijd onregelmatig klopt. Toen mijn huisarts dit vertelde, zei ze er meteen bij dat dit ongevaarlijk was en dat ik gewoon kon blijven sporten als ik maar geen extreme dingen zou doen.

Hierdoor was ik gerust gesteld en kon ik weer verder gaan met de opbouw van mijn schema voor de hele marathon van Eindhoven. Die marathon gaat misschien dit jaar wel niet door, maar ik wil toch mijn schema helemaal afmaken totdat ik klaar ben voor de hele marathon. Ondanks mijn 73 jaar wil ik deze uitdaging nog een keer aangaan. Ik voel mij daarbij gesteund door mijn loopmaatjes van de Bali Runners en ook door de woorden van mijn huisarts. Het lopen van een hele marathon vind ik niet extreem, zolang ik het doe op basis van een zorgvuldig opgebouwd schema. Ik weet dat ik het aankan, ook al zullen anderen het misschien onverantwoord vinden dat ik dit doe. Op dit moment ben ik al zover in het schema dat ik elke week een lange duurloop kan doen van meer dan 20 kilometer.

Afgelopen vrijdag was de dag dat ik samen met een van mijn loopmaatjes van de Bali Runners, Antoinet Hems, weer een lange duurloop zou gaan doen. We vertrokken vanaf de Landschotse Heide en liepen via de Neterselse Heide en de Bockenrijder naar Huize Rustoord in Esbeek. Toen we daar in de tuin de uitbundig bloeiende rodondendrons aan het bewonderen waren, begon het plotseling heel hard te regenen en te onweren. We moesten nog helemaal terug en dat was ongeveer 15 kilometer. De lucht was helemaal dicht getrokken met zwarte wolken en de regen viel met bakken uit de lucht. Binnen een mum van tijd waren we kletsnat en daardoor had schuilen geen zin meer. We besloten daarom om door te blijven lopen, natter als we waren konden we toch niet meer worden.

De hele terugweg hebben we in de stromende regen gelopen terwijl het in de verte onweerde. De bospaadjes werden klein riviertjes met veel plassen water, die we niet konden ontwijken. Op een gegeven moment zijn we daarom maar gewoon door het water gaan lopen. Ondanks de heftige weersomstandigheden en de modderige paden konden we in een hoog tempo blijven lopen zonder moe te worden. Dat gevoel was zo bijzonder, elke hardloper kan dat wel begrijpen. We konden gewoon maar blijven lopen en zelf had ik echt het gevoel dat ik die dag een hele marathon zou hebben kunnen lopen.

Toen we weer terug waren op de Landschotse Heide keek Antoinet op Strava en toen bleek dat we 29 kilometer hadden gelopen. We rilden allebei van de kou, want we waren kletsnat en het was maar negen graden. Maar van binnen was de warmte van het gevoel, dat we iets heel bijzonders hadden meegemaakt. Tijdens de drie uur dat weliepen hadden we de energie gevoeld die een hardloper krijgt als hij rent in de vrije natuur. Het was een dag om nooit meer te vergeten...

Foto uit archief: Kees en Antoinet

Heb jij ook wat te vertellen over corona en je sport? Stuur je verhaal (kort!) en als het kan een foto (liggend formaat!) naar promotie@atletiekoirschot.nl 

Als de redactie het ook leuk of verschrikkelijk vindt plaatsen we het op deze website.

Nieuws (2020)

11 aug '20

Bas liep 93 kilometer hard in zijn vakantie

Wat doe jij aan sport tijdens de vakantie? Deze vraag op onze website werd beantwoord door Bas Spanjers.

Hier zijn verhaal:

Vanuit onze camping in het zonovergoten Renswoude heb je direct toegang tot een een aantal "klompenpaden". Deze paden voeren je dwars door de natuur en landerijen in de omgeving. Onderweg loop je door weilanden met koeien en velden met scharrelkippen. Tijdens mijn vakantie heb ik hier 93 kilometer van mogen genieten.

Sportieve groet, Bas Spanjers

Bas liep 93 kilometer hard in zijn vakantie. En jij, deed je ook wat sportiefs? Stuur je verslagje met een foto naar promotie@atletiekoirschot.nl
Als de redactie het ook leuk vindt maken we er een mooi nieuwsberichtje van.

(Foto in liggend formaat en scherp)

13 jul '20

Renovatie atletiekveld van start

Vanmorgen is Vogels Groenvoorziening begonnen met de renovatie van ons veld. Als eerste wordt de oude grasmat afgeschaafd. Jammer, net nu het zo mooi groen was :)

Afgesproken is dat we om de kosten lager te houden sommige werkzaamheden zelf gaan uitvoeren. Het gaat om grasstroken die wij zelf behandelen. We zijn op zoek naar: 

- Iemand met een wat grotere cultivator, om het gras te behandelen voor het inzaaien,
- Iemand met snoei-ervaring of kennis van het snoeien van bomen en struiken, 

Bel of mail 06 83195240 of martienvangeenen@planet.nl

We horen graag van je!

Martien van Geenen

Volg de renovatie van ons veld in het FOTOBOEK

11 jul '20

Een mooi rondje Oirschot met Bas Spanjers

Als lid van de app-groep "Een tandje erbij" kwam Bas Spanjers met het idee een route te lopen langs projecten die hij als architect in Oirschot heeft gerealiseerd. Vandaag was het zover. Bas schrijft:

Al een tijdje liep ik met het idee om twee van mijn passies te combineren: architectuur en hardlopen. Daarom heb ik het ‘traject van Spanjers Architect’ gemaakt. Afgelopen zaterdag hebben we met 12 enthousiaste lopers de eerste editie van deze ronde gelopen. Een prachtige en gevarieerde tocht van 19 kilometer door zowel het buitengebied als een aantal nieuwe wijken in Oirschot. We kwamen langs moderne woningen, landhuizen, villa’s, langgevelboerderijen en notariswoningen. In totaal hebben we onderweg 50 van onze projecten kunnen zien. Na afloop kon iedereen genieten van een welverdiende kop koffie of thee en een gezonde snack.

Wil jij ook graag eens een ronde door Oirschot lopen langs een grote variëteit aan architectuur projecten? Dan neem ik je graag een keer mee om Oirschot vanuit mijn perspectief te zien.

Vind je 19 kilometer te ver? Bij voldoende animo maak ik graag een aangepaste ronde voor de liefhebbers.

Home knop