16 jun '20

Onze eerste baanwedstrijd in 2020

Nu er door de corona-crisis al enkele maanden geen enkele vorm van competitie is geweest, kwam René van de Ven op het idee om een onderlinge wedstrijd discuswerpen te organiseren. Het resulteerde in 2 Beste Prestaties (van Tim van Luijtelaar en Jylte van der Heijden) en 5 PR's

Lees het verslag van René:

Afgelopen week zag ik de protocollen van de Atletiekunie voorbij komen en ik heb dat van de baanatletiek meteen even doorgelezen. Geen officiële wedstrijden tot minimaal 1 september, maar onderlinge wedstrijden zijn weer toegestaan, mits anderhalve meter zoveel mogelijk gewaarborgd, etc. etc.

Toen ik vanmiddag op mijn training van vanavond aan onze pupillen A en Jun DC zat te broeden dacht ik aan het feit dat er dit jaar nog nul baanwedstrijden en dus ook nul prestaties zijn geleverd. Het is alleen maar trainen, en dan ook nog aangepast, geen competitief element, geen (onderlinge) strijd, geen manier om wat je getraind hebt ook in de praktijk te brengen, wat saai. Ik dacht weet je wat, hier ga ik wat mee doen. Ik begin vandaag mijn training met een onderling wedstrijdje op het onderdeel dat we vorige week getraind hebben: discuswerpen! En dan maken we het uur vol met het onderdeel dat op het programma staat voor vandaag (looptraining).

Zo gezegd, zo gedaan. Bijna een uur van tevoren aanwezig op het veld en in de hitte, hevig zwetend, in mijn eentje de discussector uitgelegd, het net naar beneden gehaald, wedstrijddiscussen geselecteerd op de juiste gewichten voor alle categorieen en net op tijd klaar voor het begin van de training. De eerste groep ging goed: duidelijk bijgeleerd vorige week en zeker wat PR's gescoord. Na het opmeten gingen we het bos in voor een duurloopje en net toen we op het verste punt waren...begonnen de druppels te vallen. Geen kleintjes ook, nee, knoesten van druppels. We liepen terug en het ging harder en harder en eenmaal terug op het veld waren we doorweekt.

Met de tweede groep hebben we het nog geprobeerd toen het even opklaarde, maar langer dan één poging bleef het opnieuw niet droog. Nóg harder ging het tekeer. We hebben het toen maar opgegeven, dit was echt niet meer te doen, zowel niet qua prestaties als niet qua veiligheid. Het veld leek meer op een zwembad. Helaas viel hierdoor dus letterlijk de eerste (onderlinge) wedstrijd van 2020 in het water. Laten we maar hopen dat de rest van het jaar ons vanaf nu gunstiger gezind is.

Assistent-trainer Theodor Brands, juryleden Harry van de Ven en Digna van der Sloot: veel dank voor jullie hulp en sorry voor het kletsnatte pak!

De uitslagen staan bij de UITSLAGEN en bekijk ook de foto's in het FOTOBOEK

Nieuws (2020)

11 aug '20

Bas liep 93 kilometer hard in zijn vakantie

Wat doe jij aan sport tijdens de vakantie? Deze vraag op onze website werd beantwoord door Bas Spanjers.

Hier zijn verhaal:

Vanuit onze camping in het zonovergoten Renswoude heb je direct toegang tot een een aantal "klompenpaden". Deze paden voeren je dwars door de natuur en landerijen in de omgeving. Onderweg loop je door weilanden met koeien en velden met scharrelkippen. Tijdens mijn vakantie heb ik hier 93 kilometer van mogen genieten.

Sportieve groet, Bas Spanjers

Bas liep 93 kilometer hard in zijn vakantie. En jij, deed je ook wat sportiefs? Stuur je verslagje met een foto naar promotie@atletiekoirschot.nl
Als de redactie het ook leuk vindt maken we er een mooi nieuwsberichtje van.

(Foto in liggend formaat en scherp)

13 jul '20

Renovatie atletiekveld van start

Vanmorgen is Vogels Groenvoorziening begonnen met de renovatie van ons veld. Als eerste wordt de oude grasmat afgeschaafd. Jammer, net nu het zo mooi groen was :)

Afgesproken is dat we om de kosten lager te houden sommige werkzaamheden zelf gaan uitvoeren. Het gaat om grasstroken die wij zelf behandelen. We zijn op zoek naar: 

- Iemand met een wat grotere cultivator, om het gras te behandelen voor het inzaaien,
- Iemand met snoei-ervaring of kennis van het snoeien van bomen en struiken, 

Bel of mail 06 83195240 of martienvangeenen@planet.nl

We horen graag van je!

Martien van Geenen

Volg de renovatie van ons veld in het FOTOBOEK

11 jul '20

Een mooi rondje Oirschot met Bas Spanjers

Als lid van de app-groep "Een tandje erbij" kwam Bas Spanjers met het idee een route te lopen langs projecten die hij als architect in Oirschot heeft gerealiseerd. Vandaag was het zover. Bas schrijft:

Al een tijdje liep ik met het idee om twee van mijn passies te combineren: architectuur en hardlopen. Daarom heb ik het ‘traject van Spanjers Architect’ gemaakt. Afgelopen zaterdag hebben we met 12 enthousiaste lopers de eerste editie van deze ronde gelopen. Een prachtige en gevarieerde tocht van 19 kilometer door zowel het buitengebied als een aantal nieuwe wijken in Oirschot. We kwamen langs moderne woningen, landhuizen, villa’s, langgevelboerderijen en notariswoningen. In totaal hebben we onderweg 50 van onze projecten kunnen zien. Na afloop kon iedereen genieten van een welverdiende kop koffie of thee en een gezonde snack.

Wil jij ook graag eens een ronde door Oirschot lopen langs een grote variëteit aan architectuur projecten? Dan neem ik je graag een keer mee om Oirschot vanuit mijn perspectief te zien.

Vind je 19 kilometer te ver? Bij voldoende animo maak ik graag een aangepaste ronde voor de liefhebbers.

Home knop