5 jul '20

Update van onze website

Afgelopen vrijdag is de update van deze website geactiveerd.

Dit zijn de belangrijkste wijzigingen:

 • De Home-pagina is overzichtelijker, de menuknoppen zijn groter voor de bediening op een smartphone en de werking op een smartphone is verbeterd.
 • De drie meestgelezen hoofdonderwerpen NIEUWS, AGENDA en PRIKBORD staan nu prominent op de home-pagina.
 • De submenu's onder de hoofdmenuknoppen verschijnen nu als je er met de muis overheen gaat of als je erop tikt bij een smartphone.
 • De rubrieken AGENDA en ONZE WEDSTRIJDEN zijn nu gecombineerd. Daaronder staan de voorbije edities van onze wedstrijden.
 • Het archief van DE SPIKE staat nu onder een menuknop.
 • De links naar onze sponsors zijn verplaatst en duidelijk onderverdeeld in Hoofdsponsors, Wedstrijdsponsors en Adverteerders.
 • Er is een link naar een aanmeldformulier opgenomen, zodat nieuwe leden zich digitaal kunnen aanmelden. Hier kun je ook wijzigingen doorgeven, zoals e-mailadres.
 • Er staat onderin het scherm een pijl waarmee je snel terug naar de home-pagina kunt.
 • De rubriek WANDELEN staat nu bij de TRAININGEN
 • In het hoofdmenu staan nu knoppen naar FACEBOOK, TWITTER en YOUTUBE.
 • Verder zijn er nog een aantal kleine wijzigingen die de overzichtelijkheid verbeteren en het toevoegen van data gemakkelijker maken. Die zullen de gebruiker niet direct opvallen. 

Nieuws (2020)

13 sep '20

Roland van Loon 2e bij NK oriëntatielopen middl...

Het hoogste punt van Friesland is de Bosberg bij Appelscha, 26 meter hoog, en daar werd vandaag het Nederlands Kampioenschap oriëntatielopen over de middle distance gelopen. Roland van Loon liep in de categorie H21 en had een route van 6,4 km, waarbij er onderweg 25 posten gevonden moesten worden.

Op een zeer moeilijk terrein, met heel veel heuveltjes en verlagingen, liep Roland een zeer goede wedstrijd. Hij had lang de snelste tijd, maar een klein oriëntatiefoutje vlak voor het einde kostte hem helaas de overwinning. Het leverde hem wel een mooie tweede plaats op, slechts 25 seconden achter de winnaar.

Foto: het podium was volledig coronaproef opgesteld

Voor de statistieken:

Categorie: H21
Afstand: 6,4 km (kortst mogelijke route, maar iedereen loopt verder)
25 controleposten
Tijd: 55:02 min.

13 sep '20

Drie clubrecords bij CK Meerkamp

Bij de Clubkampioenschappen Meerkamp werden 3 clubrecords verbeterd. René van de Ven nam er 2 voor zijn rekening in de categorie M35, op de 100 meter sprint (eentiende seconde eraf) en discuswerpen (bijna een meter erbij). Ans Saalberg, sinds kort V60, verbeterde haar clubrecord speerwerpen van vorige week met bijna 3 meter!  

Bekijk de foto's van de CK Meerkamp in het FOTOBOEK

En hier zie je alle clubrecords gevestigd sinds 2007: CLUBRECORDS

13 sep '20

Jylte van der Heijden kreeg de inzetbeker

Na afloop van de Clubkampioenschappen Meerkamp werd de inzetbeker uitgereikt. Deze wisselbeker gaat elk jaar naar het jeugdlid dat zich door inzet, wedstrijd- en trainingsdeelnames, aandacht en behulpzaamheid het meest heeft onderscheiden. De jeugdtrainers kozen dit jaar voor Jylte van der Heijden als de winnaar van de inzetbeker!

Foto: de inzetbeker wordt uitgereikt door bestuurslid Leny de Croon

Home knop