25 aug '21

Antoinet en Kees doen een kwart triathlon

Een verslag van Kees Smetsers:

Dit jaar had ik voor de vijfde keer ingeschreven voor de kwart triatlon van Oirschot. Ondanks dat het waarschijnlijk mijn laatste zou worden had ik er toch maar een nieuw "wetsuit" voor gekocht. Tot mijn grote teleurstelling werd deze kwart triatlon afgelast. Daarom besloten Antoinet Hems en ik maar zelf een "privé kwart triatlon" te organiseren. Op woensdag 25 augustus vertrokken we op onze racefietsen, gekleed in onze wetsuits en hardloopschoenen en met een lunchpakket in onze rugzak, naar recreatieplas 't Zand in Alpen, waar we een kilometer zouden gaan zwemmen en tien kilometer zouden gaan hardlopen.

We hadden allebei snelle racefietsen, dus de 28,94 kilometer naar Alphen hadden we snel afgelegd. Daar bonden we onze racefietsen aan een paal en begonnen aan 10 kilometer hardlopen. Tot onze verbazing voelden onze benen heel goed en daardoor konden we het parcours met stroken los zand en kleine heuveltjes binnen een uur afleggen. Na het lopen doken we in het frisse, heldere water van de recreatieplas om een kilometer te zwemmen. Voor mijzelf werd het iets minder omdat Antoinet natuurlijk veel sneller zwom als ik.

Na het zwemmen was de verleiding heel groot om te gaan genieten van het zonnetje op het hagelwitte strand. Maar we moesten verder en na een paar héél gezonde broodjes naar binnen te hebben gewerkt, sprongen we weer op onze racefietsen. We waren nog steeds niet moe en onze "wetsuits" waren snel droog. Helaas reden we verkeerd, waardoor de terugweg 30,77 kilometer lang werd. Maar we konden in de laatste kilometers onze snelheid weer opschroeven tot boven 30 kilometer per uur en dat voelde goed. Alles bij elkaar hadden we deze lange kwart triatlon (1 kilometer zwemmen, 10 kilometer hardlopen en 59,71 kilometer fietsen) in iets meer dan vier uur afgelegd.

Mijn eerste doel voor dit jaar is hiermee bereikt en het geeft mij vertrouwen voor de hele marathon van Eindhoven. Dat heb ik mede te danken aan mijn loopmaatje, die op het idee was gekomen om deze "privé kwart triatlon" te gaan doen als extra training voor de wedstrijden, die nog gaan komen.

Nieuws (2021)

17 okt '21

Het was weer een mooie Heidetrail

Na twee jaar konden we vandaag weer de Heidetrail Atletiek Oirschot organiseren. Het was een mooi gebeuren met gelukkig droog weer. Vrij fris, maar daar hebben hardlopers geen last van. We konden weer gebruik maken van het terrein en het onderkomen van Gilde Sint Sebastiaan, waar Harrie, Cees, Guido en Wim voor de koffie zorgden. En o ja, Jac was jarig!

Een verslag van Kees Smetsers:

Het was al vroeg druk op het terrein van Gilde Sint Sebastiaan aan de Wintelresedijk in Oirschot. Een grote schare hardlopers en wandelaars, waarvan veel gekleed in het blauw van Atletiek Oirschot, waren op weg naar de tent waar ze zich aan konden melden voor hun deelname aan de Heidetrail. Door de coronapandemie hadden ze twee jaar moeten wachten, maar nu kon het weer. Het grote aantal deelnemers liet zien dat deze recreatieve loop een plaats heeft veroverd op de hardloop- en wandelkalender.

Door de vrijwilligers van  Atletiek Oirschot was een parcours uitgezet, dat na afloop veel lof kreeg van de deelnemers.   Die hadden onderweg kunnen genieten van het wandelen en rennen over smalle bospaadjes, waar de eerste paddenstoelen van deze herfst zich lieten zien tussen de afgevallen bladeren. Er waren ook stroken los zand en steile heuveltjes bij, die van de deelnemers flink wat energie vergden. Maar het was goed te doen voor iedereen, die aan deze Heidetrail meedeed. Voor de langere afstanden (14 en 20 kilometer) was er onderweg een waterpost met fruit en andere lekkere dingen. Echt, het was weer helemaal in orde.

Bij de finish kregen de deelnemers in de tent van Gilde Sebastiaan van Harrie, Cees, Guido en Wim een lekker bakje koffie of thee, met een dito koek. Zoals altijd was het na afloop van deze recreatieve loop weer gezellig en konden sommige deelnemers nog even herinneringen ophalen aan de hele en halve marathon van Eindhoven, die sommige van hen afgelopen zondag hadden gelopen.

Atletiek Oirschot heeft door de organisatie van deze Heidetrail een groot aantal deelnemers weer een plezierige morgen bezorgd. Alle vrijwilligers, die aan de organisatie van deze trail een bijdrage hebben geleverd, verdienen daarvoor zeker een compliment. Tot volgend jaar !

Foto: Johan en Adrie leiden een van de groepen over de hei.

Meer foto's staan in het FOTOBOEK

12 okt '21

Rabobank Clubsupportactie: breng je stem uit!

Vorig jaar haalde Atletiek Oirschot €1.614 binnen met de actie van de Rabobank, een resultaat waar we heel blij mee waren. Het geld is besteed aan de aanschaf van materiaal voor de technische atletiekonderdelen en bootcamp. Dat hoefden we nu niet te betalen uit onze kas, die tijdens de corona-pandemie nogal geleden had vanwege de teruggelopen inkomsten uit de kantine en sponsoring.

Stem op Atletiek Oirschot!
Zoek op Rabobank Clubsupportactie 2021 om een keuze te maken uit de deelnemende verenigingen. Of ga rechtstreeks naar de link van Atletiek Oirschot, klik dan hier.

Stemmen kan tot en met zondag 24 oktober. Je moet wel lid zijn van de Rabobank, alleen een rekening is niet voldoende

Met de opbrengst willen we een groot scherm aanschaffen dat we gaan gebruiken voor de info bij vergaderingen en cursussen. Ook kunnen we in het clubhuis informatie en foto's van onze evenementen tonen.

11 okt '21

Grote Clubactie 2021: Het doel is al gehaald ma...

Update 11 oktober.
Tot en met gisteren zijn er al 378 loten verkocht en het doel was 333 loten. Dat is dus een geweldig resultaat.

Op zaterdag 18 september is de lotenverkoop van de Grote Clubactie gestart en nu al hebben wij ons doel gehaald. De actie loopt nog door en natuurlijk willen we zoveel mogelijk loten verkopen. De loten kosten € 3,- per stuk en van de opbrengst gaat € 1,90 naar onze clubkas en € 0,50 naar het kind dat het lot verkoopt. De opbrengst wordt besteed aan jeugdactiviteiten.

De afrekening vindt plaats op dinsdag 19 en donderdag 21 oktober. De kinderen kunnen de lotenboekjes voor de training inleveren in gymzaal De Linde en na de training kunnen ze dan het geld ophalen. Ook mogen de lotenboekjes deze week al worden ingeleverd bij Désirée en Digna. 

Koop een lot bij onze jeugdleden of klik op de link https://lot.clubactie.nl/lot/atletiek-oirschot/avoirschot/292928

Home knop