25 dec '21

Beste leden...

Nu we op het einde van het jaar weer in een lockdown zitten wil ik jullie toch positief benaderen.
 
Bij het schrijven van dit bericht voel ik de naweeën van de Kapellekestrial, die gelukkig toch nog door kon gaan. Het aantal deelnemers (45) viel ondanks de corona-perikelen niet tegen en de lopers kunnen terugkijken op een natte, maar naar mijn mening gezellige loop.
 
Ik schrijf dit bericht op maandag 20 december en zeg dit omdat ik gisteren naar Op1 heb zitten kijken waar Barbara Barend en de Belgische viroloog Marc van Ranst aan tafel zaten. Het gesprek ging over het stilleggen van alle sporten en wat dit met veel mensen doet en dat hierover betere plannen gemaakt moeten worden. Nederlanders zijn door het niet sporten miljoenen kilo’s zwaarder geworden en veel jongeren (en ook ouderen) missen de gezelligheid en het samenzijn bij hun vereniging. Wat me verder opviel is dat Barbara en Marc aangaven dat er tijdens het buitensporten heel weinig kan gebeuren wat corona betreft. Ik hoop van harte dat de politiek hierover eens goed gaat nadenken en de juiste beslissing gaat nemen.

Sporten is en blijft een gezonde hobby!
 
Wat betreft de positieve benadering zijn we als vereniging heel blij met al onze leden die genieten van al het mooie wat onze sport te bieden heeft. Ik zie mensen genieten van looptrainingen, atletiek, bootcamp, onze wandelgroep en andere activiteiten die wij als vereniging organiseren. Ook onze jeugdafdeling zit in een positieve flow en hun trainers zijn dit jaar niet voor niets in het zonnetje gezet als vrijwilligers van het jaar. De woensdagochtendtrainingen in samenwerking met MC de Plataan zijn voor deze sporters een genot. We zien ze in een uurtje licht sporten en het samen koffiedrinken nadien met een vrolijk gezicht weer huiswaarts keren.
 
Wat betreft de gemeente liggen er nog verschillende plannen op tafel in de omgeving van ons atletiekveld. Wat dacht je van de nieuwe randweg of de woningbouwplannen die er zijn in de omgeving van de Kemmer? Ook zijn er vanuit onze vereniging weer gesprekken geweest met de Oirschotse politiek en laten we hopen dat we komende periode, na 36 jaar, eens weten waar we aan toe zijn wat betreft onze accommodatie.
 
Zoals jullie in de vorige nieuwsbrief hebben gelezen zijn de Auwjaorscross en de nieuwjaarsreceptie komen te vervallen en kunnen we voorlopig niet samen trainen. Maar...
 
Houd je sportschoenen binnen handbereik…!

Ga in je eentje een stukje lopen of vraag een loopmaatje om mee te gaan. Het zou toch fijn zijn als onze leden niet echt bijdragen aan de miljoenen corona kilo’s! Laten we hopen dat we elkaar weer heel snel zien bij onze mooie vereniging Atletiek Oirschot.
 
Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een sportief en vooral gezond 2022!
 
Namens het bestuur van Atletiek Oirschot
Hennie van Rijt (voorzitter)

Nieuws (2021)

30 dec '21

Bali-Runners ronden het jaar af

Vandaag waren Bali-Runners Henk van Gerven, Kees Smetsers, Antoinet Hems en Elia Deenen in de Drunense Duinen om hun laatste kilometers van 2021 af te werken. Henk, die oorspronkelijk het doel had om de eerste 3 maanden van het jaar 1000 kilometer te lopen en dat vlot haalde, had dat inmiddels bijgesteld naar 3000 km in heel 2021 en kwam vandaag tot 3005 km. Kees overtrof zijn doel van 2021 km in een jaar en liep er tot en met vandaag 2510.

Goed gedaan mannen!

Bekijk de foto's van de Bali-Runners in het FOTOBOEK

29 dec '21

En hij heet Boet!

Ons lid Tess van den Heuvel en haar partner Jeffrey werden op kerstavond verblijd met de geboorte van een gezonde baby: Boet.
Tess en Jeffrey (en opa en oma Henk en Tineke): namens de club van harte gefeliciteerd!

Reacties sturen naar: tess_vdheuvel@live.nl 

28 dec '21

Hoppatee, 20 x 21 km!

De dames van de app-groep 'Een tandje erbij' volbrachten onlangs hun doel voor 2021: het lopen van minstens 20 halve marathons. Om dat te vieren lieten ze speciale herdenkingsshirts maken, die vanmorgen werden ingewijd met een loopje over de hei. Vanwege de lockdown wel netjes twee aan twee natuurlijk en daar weer 100 meter tussen.

Foto: Henriëtte en Marieke met de nieuwe shirtjes. De foto's van de overige dames staan in het FOTOBOEK

Home knop