10 okt '21

De hele van Eindhoven: het verhaal van Kees

Een verslag van Kees Smetsers:

Meer dan een jaar had ik op gewacht, maar op zondag 10 oktober kon ik eindelijk als 74-jarige nog een keer de hele marathon van Eindhoven gaan lopen. Daar was een jaar lang intensief trainen met mijn loopmaatje Antoinet Hems aan voorafgegaan. Dankzij haar heb ik het zo lang vol kunnen houden, zij heeft mij gemotiveerd en vertrouwen gegeven. Toch was ik op de zaterdag voor de wedstrijd heel gespannen en onzeker. Dat had onder andere te maken met het feit dat wij getraind hadden volgens het boek "de marathonrevolutie". Dat hield in dat wij geen extreem lange duurlopen hadden gedaan, maar wel vaker en intensiever hadden gelopen.

Na de start in een nog mistig Eindhoven bleef ik tot de 15 kilometer bij Henk van Gerven en Bas Lemmens, mijn loopmaatjes van de Bali Runners. Daarna liet ik ze gaan want het ging te hard voor mij en ik was bang om op het einde de rekening te moeten betalen. Achteraf bleek dat een goede beslissing te zijn geweest, want ik kon de resterende 27 kilometer probleemloos uitlopen. 

Het hoogtepunt van deze marathon was voor mij toch wel de enthousiaste ontvangst van de 40 leden van Atletiek Oirschot op hun waterpost bij de Oirschotsedijk. Dat gaf mij weer nieuwe energie en ook een echt "kippenvelgevoel". Mooi dat ik lid mag zijn van deze fijne atletiekvereniging.

In de laatste kilometer kwam ik op het Stratumseind een aap tegen, die Henk van Gerven bleek te heten. Henk had besloten om in de laatste 6 kilometer van zijn hele marathon afscheid te nemen van zijn loopmaat Bas Lemmens en op een ludieke manier het goede doel van de Bali Runners onder de aandacht van de toeschouwers te brengen.

Bij de finish werd ik opgevangen door Bas Lemmens, de Bali Runner die in één jaar tijd "van 90 kilo naar de marathon" had getraind. Een heel bijzondere prestatie. Bas heeft een boek geschreven met deze titel en dat komt dit jaar waarschijnlijk uit. 

Op een dag als deze is het echt één groot feest in Eindhoven. Bij mijn blijdschap dat het gelukt was, kwamen ook nog de goede resultaten van de Bali Runners Johan Pijnenburg en Henk van den Oord en van de andere atleten van Atletiek Oirschot, die de hele of de halve marathon tot een goed einde hadden gebracht. De afsluiting bij het clubhuis van Atletiek Oirschot, met friet en veel mooie verhalen, gaf deze dag helemaal een gouden randje...

Nieuws (2021)

30 dec '21

Bali-Runners ronden het jaar af

Vandaag waren Bali-Runners Henk van Gerven, Kees Smetsers, Antoinet Hems en Elia Deenen in de Drunense Duinen om hun laatste kilometers van 2021 af te werken. Henk, die oorspronkelijk het doel had om de eerste 3 maanden van het jaar 1000 kilometer te lopen en dat vlot haalde, had dat inmiddels bijgesteld naar 3000 km in heel 2021 en kwam vandaag tot 3005 km. Kees overtrof zijn doel van 2021 km in een jaar en liep er tot en met vandaag 2510.

Goed gedaan mannen!

Bekijk de foto's van de Bali-Runners in het FOTOBOEK

29 dec '21

En hij heet Boet!

Ons lid Tess van den Heuvel en haar partner Jeffrey werden op kerstavond verblijd met de geboorte van een gezonde baby: Boet.
Tess en Jeffrey (en opa en oma Henk en Tineke): namens de club van harte gefeliciteerd!

Reacties sturen naar: tess_vdheuvel@live.nl 

28 dec '21

Hoppatee, 20 x 21 km!

De dames van de app-groep 'Een tandje erbij' volbrachten onlangs hun doel voor 2021: het lopen van minstens 20 halve marathons. Om dat te vieren lieten ze speciale herdenkingsshirts maken, die vanmorgen werden ingewijd met een loopje over de hei. Vanwege de lockdown wel netjes twee aan twee natuurlijk en daar weer 100 meter tussen.

Foto: Henriëtte en Marieke met de nieuwe shirtjes. De foto's van de overige dames staan in het FOTOBOEK

Home knop