10 okt '21

De hele van Eindhoven: het verhaal van Kees

Een verslag van Kees Smetsers:

Meer dan een jaar had ik op gewacht, maar op zondag 10 oktober kon ik eindelijk als 74-jarige nog een keer de hele marathon van Eindhoven gaan lopen. Daar was een jaar lang intensief trainen met mijn loopmaatje Antoinet Hems aan voorafgegaan. Dankzij haar heb ik het zo lang vol kunnen houden, zij heeft mij gemotiveerd en vertrouwen gegeven. Toch was ik op de zaterdag voor de wedstrijd heel gespannen en onzeker. Dat had onder andere te maken met het feit dat wij getraind hadden volgens het boek "de marathonrevolutie". Dat hield in dat wij geen extreem lange duurlopen hadden gedaan, maar wel vaker en intensiever hadden gelopen.

Na de start in een nog mistig Eindhoven bleef ik tot de 15 kilometer bij Henk van Gerven en Bas Lemmens, mijn loopmaatjes van de Bali Runners. Daarna liet ik ze gaan want het ging te hard voor mij en ik was bang om op het einde de rekening te moeten betalen. Achteraf bleek dat een goede beslissing te zijn geweest, want ik kon de resterende 27 kilometer probleemloos uitlopen. 

Het hoogtepunt van deze marathon was voor mij toch wel de enthousiaste ontvangst van de 40 leden van Atletiek Oirschot op hun waterpost bij de Oirschotsedijk. Dat gaf mij weer nieuwe energie en ook een echt "kippenvelgevoel". Mooi dat ik lid mag zijn van deze fijne atletiekvereniging.

In de laatste kilometer kwam ik op het Stratumseind een aap tegen, die Henk van Gerven bleek te heten. Henk had besloten om in de laatste 6 kilometer van zijn hele marathon afscheid te nemen van zijn loopmaat Bas Lemmens en op een ludieke manier het goede doel van de Bali Runners onder de aandacht van de toeschouwers te brengen.

Bij de finish werd ik opgevangen door Bas Lemmens, de Bali Runner die in één jaar tijd "van 90 kilo naar de marathon" had getraind. Een heel bijzondere prestatie. Bas heeft een boek geschreven met deze titel en dat komt dit jaar waarschijnlijk uit. 

Op een dag als deze is het echt één groot feest in Eindhoven. Bij mijn blijdschap dat het gelukt was, kwamen ook nog de goede resultaten van de Bali Runners Johan Pijnenburg en Henk van den Oord en van de andere atleten van Atletiek Oirschot, die de hele of de halve marathon tot een goed einde hadden gebracht. De afsluiting bij het clubhuis van Atletiek Oirschot, met friet en veel mooie verhalen, gaf deze dag helemaal een gouden randje...

Nieuws (2021)

16 nov '21

Mooie opbrengst Rabobank Clubsupportactie

Vandaag is de uitslag bekend gemaakt van de Rabobank Clubsupportactie 2021. Ook dit jaar eindigde onze vereniging weer in de hoogste regionen: we krijgen maar liefst € 1401,66 bijgeschreven! Vorige maand leverde de Grote Clubactie ook al ruim 1400 euro op, dus hierbij een dankjewel aan al onze aanhangers die op Atletiek Oirschot hebben gestemd of loten hebben gekocht. Van de opbrengst van de Clubactie worden sportmaterialen voor de jeugd gekocht, van die van de Rabobankactie willen we een beeldscherm voor het clubhuis aanschaffen.

Bekijk de uitslag van de Rabobank Clubsupportactie hier (zoek op Oirschot)

14 nov '21

Vier keer podium in Veldhoven

De eerste cross van de Kempische Crosscompetitie zit er op. En met mooie resultaten: Tom Blankers, Roel van de Ven, Auk van der Zanden en Ans Saalberg stonden op het podium!

Foto (René van de Ven): start van de minipupillen met Tom Blankers en Roel van de Ven

Bekijk alle foto's van Roel in het FOTOBOEK

  

Lees hier het verslag van Kees Smetsers:

Vorige week was het voor onze atleten nog even spannend of de eerste cross van de Kempische Cross Competitie (KCC) door zou gaan. Na een jaar zonder crossen was het een opluchting dat het groene licht werd gegeven. Er kon eindelijk weer een cross worden gelopen, weliswaar zonder publiek, maar het kon weer. De 21 deelnemende atleten van Atletiek Oirschot konden meteen hun conditie testen op een relatief zwaar parcours rond het Witven in Veldhoven, waar een aantal modderstroken de energie uit de benen zogen. De 15 deelnemende jeugdatleten van Atletiek Oirschot behaalden desondanks 3 mooie podiumplaatsen. Daarvoor moesten ze wel alles geven.  

De zesjarige Roel van De Ven werd eerste in de categorie JPmini met 9 seconden voorsprong op nummer twee. Tom Blankers werd tweede in de categorie JPC met slechts vijf seconden achterstand. Auk van der Zanden werd ook tweede in haar categorie MPA met maar vier seconden achterstand op de winnaar. Uit deze resultaten blijkt wel hoe spannend het was. Drie podiumplaatsen is natuurlijk weer een mooi succes voor de jeugdleden van Atletiek Oirschot. Het belooft heel veel voor de komende wedstrijden in de Kempische Cross Competitie, waarvan de Drie Dorpen Cross in Sint-Oedenrode op zondag 28 november de eerstvolgende is. 

Bij de senioren en masters behaalde Ans Saalberg een eerste plaats bij de korte cross voor vrouwen. Een mooi resultaat voor Ans, die in de afgelopen jaren zoveel blessureleed heeft gekend. Het was opmerkelijk dat er bij de senioren en masters slechts 6 deelnemers waren van Atletiek Oirschot. Dat is relatief weinig voor een atletiekvereniging, die de laatste jaren zo’n spectaculaire groei heeft doorgemaakt. Het steeds kleiner wordend aantal wedstrijdlopers van onze club is een tendens die al enkele jaren duurt. De reden daarvoor is moeilijk te benoemen. Misschien is het ontbreken van een atletiekbaan één van de redenen. Oirschot heeft nog steeds atleten die op een hoog niveau presteren, maar kennelijk is dat niet voldoende om meer wedstrijden te bezoeken. Het zou mooi zijn voor Atletiek Oirschot als er meer wedstrijdatleten zouden komen. Misschien kan de huidige tendens omgebogen worden als het einde van de coronacrisis in zicht is. Wellicht dat er bij de Zevenheuvelenloop van zondag 21 november weer meer blauwe shirts van Atletiek Oirschot te zien zullen zijn… 

8 nov '21

Afscheid drie recreantentrainers

Vanavond namen we afscheid van onze recreantentrainers Wim de Croon, Ton van Liempt en Irene van Gestel. Wim is gestopt vanwege voortdurende blessures, Ton (77 jaar!) heeft zich aangesloten bij de wandelgroep en Irene blijft nog wel de bootcamptrainingen doen, maar is gestopt met looptrainingen. Hun collegatrainers hadden een gezellig etentje georganiseerd bij "De Burgemeester", waar coördinator Johan der Kinderen de drie namens de club een presentje aanbood.

Drie trainers minder, dat merken we in de roosters! Op maandag 29 november is er om 19.00 uur in het clubhuis een informatie-avond voor leden die belangstelling hebben om onze recreanten te begeleiden. Elk loopniveau is welkom. Kom eens horen, het verplicht tot niets!

  

Foto (Marieke Meeuwis): Irene stopte als recreantentrainer, maar blijft nog wel de bootcamptrainingen doen. 

Home knop