6 feb '21

Eindelijk weer een wedstrijd...

Vandaag vertrokken drie leden van Atletiek Oirschot naar Zaltbommel om daar de TWO RIVERS MARATHON te gaan lopen. Door de coronaregels was het geen normale wedstrijd. Geen publiek en de tijd moest zelf worden opgenomen. Maar toch waren Henk van Gerven, Antoinet Hems en Kees Smetsers superblij dat ze weer in wedstrijdverband konden rennen.

Er was extreem weer voorspeld in de vorm van ijzel, veel sneeuw en harde wind. Toen het startsein werd gegeven was het echter nog relatief rustig. Maar hoe langer de wedstrijd duurde, hoe kouder het werd. Henk van Gerven en Kees Smetsers gingen tegelijk van start. Henk voor de hele marathon en Kees Smetsers voor het eerste gedeelte van de estafette marathon. Antoinet Hems zou het tweede gedeelte voor haar rekening nemen en begeleidde ons op de fiets. Zij hield Henk en Kees uit de wind en die konden met een vlak tempo van 5:45 minuten per kilometer relatief relaxt de eerste twintig kilometers achter zich laten.

Het parcours was goed uitgepijld, maar bij de 19 kilometer ging het toch fout. Terwijl Antoinet zich aan het omkleden was voor haar deel van de estafette marathon, misten Henk en Kees een afslag. Dat was de oorzaak dat Henk uiteindelijk meer dan 45 kilometer moest lopen en Antoinet 23 kilometer. Kees bereikte het 21 kilometerpunt in een tijd van 2:00.21. Daar nam hij de fiets van Antoinet over. Henk en Antoinet liepen daarna samen langs de indrukwekkende ondergelopen uiterwaarden en pittoreske dorpjes in een vlak tempo naar de finish.

Het werd steeds kouder en de snijdende wind bezorgde de bezwete Kees op de fiets heel koude handen en voeten. Maar toen was Zaltbommel in zicht en konden de drie atleten van Atletiek Oirschot hun eerste wedstrijd sinds een jaar tot een goed einde brengen. Antoinet bereikte de finish na 23,2 kilometer in een tijd van 2:12.29 en Henk finishte zijn hele marathon in 4:05.00. De tijd van Henk is teruggerekend, want hij had meer dan 45 kilometer gelopen. 

Alle drie waren ze ontzettend blij dat hun eerste wedstrijd zo'n mooie belevenis was geweest. Wellicht is het voor de andere atleten van Atletiek Oirschot een sein dat het eind van de tunnel in zicht begint te komen...

Kees Smetsers

Foto: Henk en Antoinet

Kijk ook bij UITSLAGEN

Nieuws (2021)

30 dec '21

Bali-Runners ronden het jaar af

Vandaag waren Bali-Runners Henk van Gerven, Kees Smetsers, Antoinet Hems en Elia Deenen in de Drunense Duinen om hun laatste kilometers van 2021 af te werken. Henk, die oorspronkelijk het doel had om de eerste 3 maanden van het jaar 1000 kilometer te lopen en dat vlot haalde, had dat inmiddels bijgesteld naar 3000 km in heel 2021 en kwam vandaag tot 3005 km. Kees overtrof zijn doel van 2021 km in een jaar en liep er tot en met vandaag 2510.

Goed gedaan mannen!

Bekijk de foto's van de Bali-Runners in het FOTOBOEK

29 dec '21

En hij heet Boet!

Ons lid Tess van den Heuvel en haar partner Jeffrey werden op kerstavond verblijd met de geboorte van een gezonde baby: Boet.
Tess en Jeffrey (en opa en oma Henk en Tineke): namens de club van harte gefeliciteerd!

Reacties sturen naar: tess_vdheuvel@live.nl 

28 dec '21

Hoppatee, 20 x 21 km!

De dames van de app-groep 'Een tandje erbij' volbrachten onlangs hun doel voor 2021: het lopen van minstens 20 halve marathons. Om dat te vieren lieten ze speciale herdenkingsshirts maken, die vanmorgen werden ingewijd met een loopje over de hei. Vanwege de lockdown wel netjes twee aan twee natuurlijk en daar weer 100 meter tussen.

Foto: Henriëtte en Marieke met de nieuwe shirtjes. De foto's van de overige dames staan in het FOTOBOEK

Home knop