20 dec '21

Kapellekestrail: onze afsluiting van het jaar 2021

Op zaterdag 18 december was de zaal van Gasterij De Merode in Spoordonk gevuld met hardlopers en wandelaars, de meeste gekleed in de blauwe kleuren van Atletiek Oirschot. Net als alle andere 45 deelnemers had ik veel zin in de Kapellekestrail, want het was in deze onzekere tijd eindelijk weer eens mogelijk om samen met mijn loopvrienden van Atletiek Oirschot een recreatieve loop te doen.

De wandelaars vertrokken eerst en een half uurtje later de hardlopers in drie verschillende groepen. Het parcours van 10 kilometer door de omgeving van Spoordonk en Landgoed Baest was op veel plaatsen modderig en nat, maar dat hoort bij een trail. Onderweg werden bij de kapel van de Heilige Eik kaarsen opgestoken, waarbij iedereen op zijn eigen manier even stil stond bij de mensen die hij liefheeft. Misschien werd er ook een schietgebedje gedaan voor het doorgaan van de hardloopwedstrijden in de komende maanden.

Toen alle deelnemers van deze trail met bemodderde schoenen weer terug waren bij Gasterij De Merode, bleek al snel dat de schietgebedjes niet hadden geholpen. Alle hardloopwedstrijden, ook de crosswedstrijden, van de komende maand werden afgelast. Daarbij ook de Auwjaorscross, voor Atletiek Oirschot de traditionele afsluiting van het sportieve jaar 2021. Dat was een teleurstelling voor velen, ook voor mijzelf, want ik vind het elke keer weer heel bijzonder om bij mijn eigen club een wedstrijd te lopen voor de Kempische Cross Competitie. Desondanks geef ik de moed niet op, want ik heb in mijn inmiddels lange leven geleerd om niet te focussen op dingen die niet kunnen, maar te kijken naar dingen die wel mogelijk zijn.

Als ik terugkijk op het afgelopen jaar, dan kan ik concluderen dat dit jaar ondanks de coronacrisis voor mij toch een goed jaar is geweest. Toen ik mijn drie doelen voor dit jaar kenbaar maakte, verklaarden sommige mensen mij voor gek. Maar het is toch gelukt. Ik heb de kwart triatlon gedaan (weliswaar onofficieel), ik heb de hele marathon gelopen en in de laatste week van dit jaar ga ik de grens van 2500 kilometer passeren. 

Dit jaar heeft voor mij de bevestiging gebracht dat er heel veel mogelijk is, als je ergens echt voor gaat. Misschien kan dit voor mijn hardloopvrienden van Atletiek Oirschot een motivatie zijn om in deze moeilijke tijd van het coronavirus toch optimistisch te blijven. Er komen zeker betere tijden.

Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om het bestuur en alle leden van Atletiek Oirschot gezellige feestdagen te wensen en veel liefde, gezondheid en geluk in het nieuwe jaar.

Kees Smetsers

Foto's van de Kapellekestrail gemaakt door Toon Erven staan in het FOTOBOEK

Nieuws (2021)

30 dec '21

Bali-Runners ronden het jaar af

Vandaag waren Bali-Runners Henk van Gerven, Kees Smetsers, Antoinet Hems en Elia Deenen in de Drunense Duinen om hun laatste kilometers van 2021 af te werken. Henk, die oorspronkelijk het doel had om de eerste 3 maanden van het jaar 1000 kilometer te lopen en dat vlot haalde, had dat inmiddels bijgesteld naar 3000 km in heel 2021 en kwam vandaag tot 3005 km. Kees overtrof zijn doel van 2021 km in een jaar en liep er tot en met vandaag 2510.

Goed gedaan mannen!

Bekijk de foto's van de Bali-Runners in het FOTOBOEK

29 dec '21

En hij heet Boet!

Ons lid Tess van den Heuvel en haar partner Jeffrey werden op kerstavond verblijd met de geboorte van een gezonde baby: Boet.
Tess en Jeffrey (en opa en oma Henk en Tineke): namens de club van harte gefeliciteerd!

Reacties sturen naar: tess_vdheuvel@live.nl 

28 dec '21

Hoppatee, 20 x 21 km!

De dames van de app-groep 'Een tandje erbij' volbrachten onlangs hun doel voor 2021: het lopen van minstens 20 halve marathons. Om dat te vieren lieten ze speciale herdenkingsshirts maken, die vanmorgen werden ingewijd met een loopje over de hei. Vanwege de lockdown wel netjes twee aan twee natuurlijk en daar weer 100 meter tussen.

Foto: Henriëtte en Marieke met de nieuwe shirtjes. De foto's van de overige dames staan in het FOTOBOEK

Home knop