12 dec '21

l'Avant Sylvestre Cross: 2 keer goud voor Atletiek Oirschot.

Verslag van Kees Smetsers:

Op de dag dat Max Verstappen op miraculeuze wijze wereldkampioen werd, gingen de atleten van Atletiek Oirschot naar Reusel om daar hun derde wedstrijd van de Kempische Cross Competitie te lopen. Het donkere weer en de gestaag neervallende motregen leken geen voorbode te zijn voor een feestdag, maar dankzij Max Verstappen en de prestaties van de atleten van Atletiek Oirschot werd het dat toch.  

Het parcours van de l’Avant Sylvestre Cross in de bossen bij Taverne D’n Ouwe Brandtoren in Reusel was door de regen van de afgelopen dagen spekglad geworden. Helaas had dat bij wedstrijd voor de recreanten tot gevolg dat een atlete uitgleed in de modder en haar enkel brak. Een ambulance moest haar komen ophalen. De wedstrijd van de licentiehouders werd om deze reden ingekort met ongeveer 500 meter en de start vond pas plaats toen de ambulance weer vertrokken was. De vier atleten van Atletiek Oirschot (Martijn van Straten, Edwin van de Ven, Antoinet Hems en Kees Smetsers) waren gewaarschuwd. Na afloop van de wedstrijd bleek dat ze desondanks mooie tijden hadden gelopen, maar een podiumplaats zat er vandaag echt niet in. Dat had mede te maken met de vele snelle atleten uit België, die traditiegetrouw bij deze cross aan de start verschijnen. 

Bij de jongere atleten van Atletiek Oirschot waren er net als bij de vorige twee crosswedstrijden wel podiumplaatsen. Roel van de Ven snelde in zijn categorie Jongens Mini Pupillen afgetekend naar een eerste plaats. Het was voor Roel de derde eerste plaats in de drie eerste wedstrijden van de Kempische Cross Competitie. Tom Blankers werd bij de Jongens Pupillen C opnieuw eerste, maar hij moest er wel heel hard voor knokken met Thomas Petra van GVAC. Het werd voor hen een wedstrijd, die pas in de laatste meters werd beslist. Allebei kregen ze de zelfde tijd (3.36), maar Tom was toch net iets sneller bij de finish. 

Twee maal goud in Reusel voor Atletiek Oirschot. Het is te hopen dat de coronaregels versoepeld kunnen worden en dat er weer snel meer supporters naar de wedstrijden mogen komen kijken. Roel van de Ven en Tom Blankers zijn samen met de andere jeugdatleten van Atletiek Oirschot op weg naar een heel mooie eindklassering. Hun resultaten in Reusel zijn daarbij een grote stap in de goed richting. 

Foto (Laura Blankers): Roel en Tom op het podium in Reusel

Meer staan in het FOTOBOEK

De resutaten van onze leden vind je bij UITSLAGEN

Nieuws (2021)

30 dec '21

Bali-Runners ronden het jaar af

Vandaag waren Bali-Runners Henk van Gerven, Kees Smetsers, Antoinet Hems en Elia Deenen in de Drunense Duinen om hun laatste kilometers van 2021 af te werken. Henk, die oorspronkelijk het doel had om de eerste 3 maanden van het jaar 1000 kilometer te lopen en dat vlot haalde, had dat inmiddels bijgesteld naar 3000 km in heel 2021 en kwam vandaag tot 3005 km. Kees overtrof zijn doel van 2021 km in een jaar en liep er tot en met vandaag 2510.

Goed gedaan mannen!

Bekijk de foto's van de Bali-Runners in het FOTOBOEK

29 dec '21

En hij heet Boet!

Ons lid Tess van den Heuvel en haar partner Jeffrey werden op kerstavond verblijd met de geboorte van een gezonde baby: Boet.
Tess en Jeffrey (en opa en oma Henk en Tineke): namens de club van harte gefeliciteerd!

Reacties sturen naar: tess_vdheuvel@live.nl 

28 dec '21

Hoppatee, 20 x 21 km!

De dames van de app-groep 'Een tandje erbij' volbrachten onlangs hun doel voor 2021: het lopen van minstens 20 halve marathons. Om dat te vieren lieten ze speciale herdenkingsshirts maken, die vanmorgen werden ingewijd met een loopje over de hei. Vanwege de lockdown wel netjes twee aan twee natuurlijk en daar weer 100 meter tussen.

Foto: Henriëtte en Marieke met de nieuwe shirtjes. De foto's van de overige dames staan in het FOTOBOEK

Home knop