25 mrt '21

Léon Brands geeft het stokje over

Vijf jaar geleden kwam Niek Brands (13) de jeugdafdeling van Atletiek Oirschot versterken. Later volgde Nieks zus Bente zijn voorbeeld. Ze werden begeleid door hun vader Léon, die al langer lid was van de club. Al snel werd Léon gevraagd om jeugdtrainer te worden en later ook jeugdcoördinator. Dat deed Léon met hart en ziel en mede daardoor steeg het aantal jeugdleden spectaculair. Toen ook moeder Marloes zich aansloot bij Atletiek Oirschot was het hele gezin compleet. 

Léon kreeg het in zijn functie als jeugdcoördinator steeds drukker. Maar het feit, dat de jeugdafdeling van Atletiek Oirschot niet alleen qua ledenaantal scoorde, maar ook qua resultaten, bezorgde hem veel plezier. De eerste plaats van de jeugdleden in de Kempische Cross Competitie en de vierde plaats van zijn dochter Bente bij het Brabants Kampioenschap Cross waren de hoogtepunten in de ruim vier jaren dat Léon jeugdcoördinator was.

Recent is Léon tot de conclusie gekomen dat het tijd werd om het stokje als jeugdtrainer en jeugdcoördinator over te geven aan andere leden van Atletiek Oirschot. Gelukkig zijn er enkele bereid gevonden om samen zijn taken over te nemen. Dat is mooi, want zo kan de jeugdafdeling van Atletiek Oirschot blijven groeien en is goede begeleiding gewaarborgd.

Het bestuur van Atletiek Oirschot wil Léon vanaf deze plaats hartelijk bedanken voor zijn inzet, die er mede toe heeft bijgedragen dat "het zo goed loopt" bij Atletiek Oirschot.

Foto: Vandaag werd Léon na de training door voorzitter Hennie van Rijt in de bloemetjes gezet. Ook waarnemend coördinator René van de Ven en Léons broer en collega-trainer Theodôr bedankten hem. 

Meer foto's: het afscheid van Léon en het oriëntatiespel

Nieuws (2021)

30 dec '21

Bali-Runners ronden het jaar af

Vandaag waren Bali-Runners Henk van Gerven, Kees Smetsers, Antoinet Hems en Elia Deenen in de Drunense Duinen om hun laatste kilometers van 2021 af te werken. Henk, die oorspronkelijk het doel had om de eerste 3 maanden van het jaar 1000 kilometer te lopen en dat vlot haalde, had dat inmiddels bijgesteld naar 3000 km in heel 2021 en kwam vandaag tot 3005 km. Kees overtrof zijn doel van 2021 km in een jaar en liep er tot en met vandaag 2510.

Goed gedaan mannen!

Bekijk de foto's van de Bali-Runners in het FOTOBOEK

29 dec '21

En hij heet Boet!

Ons lid Tess van den Heuvel en haar partner Jeffrey werden op kerstavond verblijd met de geboorte van een gezonde baby: Boet.
Tess en Jeffrey (en opa en oma Henk en Tineke): namens de club van harte gefeliciteerd!

Reacties sturen naar: tess_vdheuvel@live.nl 

28 dec '21

Hoppatee, 20 x 21 km!

De dames van de app-groep 'Een tandje erbij' volbrachten onlangs hun doel voor 2021: het lopen van minstens 20 halve marathons. Om dat te vieren lieten ze speciale herdenkingsshirts maken, die vanmorgen werden ingewijd met een loopje over de hei. Vanwege de lockdown wel netjes twee aan twee natuurlijk en daar weer 100 meter tussen.

Foto: Henriëtte en Marieke met de nieuwe shirtjes. De foto's van de overige dames staan in het FOTOBOEK

Home knop