17 Oct '21

Het was weer een mooie Heidetrail

Na twee jaar konden we vandaag weer de Heidetrail Atletiek Oirschot organiseren. Het was een mooi gebeuren met gelukkig droog weer. Vrij fris, maar daar hebben hardlopers geen last van. Er waren in totaal over alle afstanden (hardlopers en wandelaars) 178 deelnemers. We konden weer gebruik maken van het terrein en het onderkomen van Gilde Sint Sebastiaan, waar Harrie, Cees, Guido en Wim voor de koffie zorgden. En o ja, Jac was jarig!

Een verslag van Kees Smetsers:

Het was al vroeg druk op het terrein van Gilde Sint Sebastiaan aan de Wintelresedijk in Oirschot. Een grote schare hardlopers en wandelaars, waarvan veel gekleed in het blauw van Atletiek Oirschot, waren op weg naar de tent waar ze zich aan konden melden voor hun deelname aan de Heidetrail. Door de coronapandemie hadden ze twee jaar moeten wachten, maar nu kon het weer. Het grote aantal deelnemers liet zien dat deze recreatieve loop een plaats heeft veroverd op de hardloop- en wandelkalender.

Door de vrijwilligers van  Atletiek Oirschot was een parcours uitgezet, dat na afloop veel lof kreeg van de deelnemers.   Die hadden onderweg kunnen genieten van het wandelen en rennen over smalle bospaadjes, waar de eerste paddenstoelen van deze herfst zich lieten zien tussen de afgevallen bladeren. Er waren ook stroken los zand en steile heuveltjes bij, die van de deelnemers flink wat energie vergden. Maar het was goed te doen voor iedereen, die aan deze Heidetrail meedeed. Voor de langere afstanden (14 en 20 kilometer) was er onderweg een waterpost met fruit en andere lekkere dingen. Echt, het was weer helemaal in orde.

Bij de finish kregen de deelnemers in de tent van Gilde Sebastiaan van Harrie, Cees, Guido en Wim een lekker bakje koffie of thee, met een dito koek. Zoals altijd was het na afloop van deze recreatieve loop weer gezellig en konden sommige deelnemers nog even herinneringen ophalen aan de hele en halve marathon van Eindhoven, die sommige van hen afgelopen zondag hadden gelopen.

Atletiek Oirschot heeft door de organisatie van deze Heidetrail een groot aantal deelnemers weer een plezierige morgen bezorgd. Alle vrijwilligers, die aan de organisatie van deze trail een bijdrage hebben geleverd, verdienen daarvoor zeker een compliment. Tot volgend jaar !

Foto: Johan en Adrie leiden een van de groepen over de hei.

Meer foto's staan in het FOTOBOEK

Nieuws (2021)

30 Dec '21

Bali-Runners ronden het jaar af

Vandaag waren Bali-Runners Henk van Gerven, Kees Smetsers, Antoinet Hems en Elia Deenen in de Drunense Duinen om hun laatste kilometers van 2021 af te werken. Henk, die oorspronkelijk het doel had om de eerste 3 maanden van het jaar 1000 kilometer te lopen en dat vlot haalde, had dat inmiddels bijgesteld naar 3000 km in heel 2021 en kwam vandaag tot 3005 km. Kees overtrof zijn doel van 2021 km in een jaar en liep er tot en met vandaag 2510.

Goed gedaan mannen!

Bekijk de foto's van de Bali-Runners in het FOTOBOEK

29 Dec '21

En hij heet Boet!

Ons lid Tess van den Heuvel en haar partner Jeffrey werden op kerstavond verblijd met de geboorte van een gezonde baby: Boet.
Tess en Jeffrey (en opa en oma Henk en Tineke): namens de club van harte gefeliciteerd!

Reacties sturen naar: tess_vdheuvel@live.nl 

28 Dec '21

Hoppatee, 20 x 21 km!

De dames van de app-groep 'Een tandje erbij' volbrachten onlangs hun doel voor 2021: het lopen van minstens 20 halve marathons. Om dat te vieren lieten ze speciale herdenkingsshirts maken, die vanmorgen werden ingewijd met een loopje over de hei. Vanwege de lockdown wel netjes twee aan twee natuurlijk en daar weer 100 meter tussen.

Foto: Henriëtte en Marieke met de nieuwe shirtjes. De foto's van de overige dames staan in het FOTOBOEK

Home knop