28 nov '21

Opnieuw winst in crosscompetitie

Een verslag van René van de Ven:

De crosscompetitie gaat voorlopig door en de 2e wedstrijd van het circuit leverde opnieuw podiumplaatsen op. In St. Oedenrode werd de 2e wedstrijd verlopen op een zwaar parcours met vele steile heuvels, ook voor de jeugd. Na 3e plaatsen voor Anouk Maus (MJD) en Bram Gerritsen (JJD) pakten zowel Tom Blankers (JPC) en Roel van de Ven (JPmini) het goud. Roel verstevigde met zijn 2e overwinning zijn leidende positie in het klassement (uitgebreid verslag hieronder).

De cross in "rooi" bestaat uit een zeer compacte ronde, maar heeft flink wat hoogtemeters, zelfs voor de jongste jeugd. De pupillen C (inclusief mini) en B kregen een heuvel of 3 voorgeschoteld, maar de pupillen A kregen echt een heus bultenparcours voor de voeten geworpen! Bram dacht de laatste weken niet zo goed in vorm te zijn tijdens de trainingen maar pakte vandaag een derde plaats (slechts 2 sec achter nr 2) en zo blijken de trainingen toch zijn vruchten af te werpen. Anouk werd ook derde, waarschijnlijk te danken aan die lange benen waarmee ze met grote passen richting het podium 'marcheerde'. Laticha van der Sloot liep een mooi gelijk tempo in haar cross en finishte zo na een goed ingedeelde race als 11e.

Na de junioren draait men de volgorde van starts vreemd genoeg om en is het de beurt aan de jongste jeugd: de pupillen C en mini-pupillen. Hier hebben we, zo bleek na de eerste cross in Veldhoven, twee toppers aan de start met Tom Blankers (JPC) en Roel van de Ven (JPmini). Ze werden twee weken geleden 2e en 1e maar pakten vandaag allebei de eerste plaats in hun categorie. Tom won met een magistrale eindsprint na een super tactische race en Roel, die overall (JPmini+JPC) naar een 3e plaats sprintte, won met overmacht in zijn categorie. 

Bij de pupillen A hadden we Auk, Jette, Bouke en Nienke (allen MPA) en Thijs Blankers (JPA) aan de start. Auk stond vorige week nog op het podium, maar moest het deze keer nipt afleggen tegen drie anderen: op 5 sec van het podium werd zij vierde. Jette (9e), Bouke (12e) en Nienke (14e) liepen een goede wedstrijd met formidabele eindsprint met name van Nienke. Allen toonden een stevige verbetering ten opzichte van de cross twee weken geleden in Veldhoven. De zaterdag trainingen werpen duidelijk hun vruchten af, want op dit zware parcours met een dusdanige eindsprint finishen doe je niet zomaar! Thijs Blankers liep naar een prachtige 8e plaats bij de JPA, na iets te voortvarend te zijn gestart. Hij nam enigszins gas terug na aanwijzingen van de coach en finishte met een mega eindsprint nog net voor een conrcurrent. 

Tot slot: uit betrouwbare bron heeft uw redactie ook vernomen dat Roland van Loon niet helemaal tevreden was met zijn 7e plek bij de M45. Laten we vooral niet vergeten dat er behalve onze jeugd meer wedstrijdlopers zijn en zij onze aandacht verdienen. Na diverse podiumplaatsen voorgaande jaren was de 7e plek teleurstellend, maar Roland kennende komt hij sterker terug. Op naar 12 december as. in Reusel!

Foto (René van de Ven): een trotse Roel met zijn medaille

Bekijk meer foto's in het FOTOBOEK en hier staan de UITSLAGEN 

Nieuws (2021)

30 dec '21

Bali-Runners ronden het jaar af

Vandaag waren Bali-Runners Henk van Gerven, Kees Smetsers, Antoinet Hems en Elia Deenen in de Drunense Duinen om hun laatste kilometers van 2021 af te werken. Henk, die oorspronkelijk het doel had om de eerste 3 maanden van het jaar 1000 kilometer te lopen en dat vlot haalde, had dat inmiddels bijgesteld naar 3000 km in heel 2021 en kwam vandaag tot 3005 km. Kees overtrof zijn doel van 2021 km in een jaar en liep er tot en met vandaag 2510.

Goed gedaan mannen!

Bekijk de foto's van de Bali-Runners in het FOTOBOEK

29 dec '21

En hij heet Boet!

Ons lid Tess van den Heuvel en haar partner Jeffrey werden op kerstavond verblijd met de geboorte van een gezonde baby: Boet.
Tess en Jeffrey (en opa en oma Henk en Tineke): namens de club van harte gefeliciteerd!

Reacties sturen naar: tess_vdheuvel@live.nl 

28 dec '21

Hoppatee, 20 x 21 km!

De dames van de app-groep 'Een tandje erbij' volbrachten onlangs hun doel voor 2021: het lopen van minstens 20 halve marathons. Om dat te vieren lieten ze speciale herdenkingsshirts maken, die vanmorgen werden ingewijd met een loopje over de hei. Vanwege de lockdown wel netjes twee aan twee natuurlijk en daar weer 100 meter tussen.

Foto: Henriëtte en Marieke met de nieuwe shirtjes. De foto's van de overige dames staan in het FOTOBOEK

Home knop