7 feb '22

27 kilometer glijden en glibberen

Kees Smetsers en Antoinet Hems liepen gisteren de Drielandenpunt-trail in Vaals. Hier het verslag van Kees:

Zondag 6 februari ging ik samen met Antoinet Hems de Drielandenpunt trail in Vaals lopen. Na een lange rij van afgelaste hardloopwedstrijden konden we eindelijk weer eens de wedstrijdsfeer proeven. We hadden gekozen voor de langste afstand, 27 kilometer door de steile hellingen van het bosgebied bij Vaals, dat ligt in drie landen (Duitsland, België en Nederland).

Er waren 858 deelnemers, waarvan 306 deelnemers meededen aan de 27 kilometer. Bij de start regende het en dat zou zo de hele dag blijven. Het was voorspeld, dus dat was geen tegenvaller. Maar toen we na de start meteen een pad werden opgestuurd met diepe modder en afgebroken takken, begrepen we dat het vandaag heel zwaar zou worden. De omgeving was prachtig met lieflijke dalen en groene hellingen, maar daar hebben we weinig van gezien. Het was constant “glijden en glibberen” over de spekgladde bospaden, die eigenlijk de naam van bospad niet verdienden. Het was één grote modderpoel en elke keer als we weer moesten afdalen, vroegen we ons af of het zou lukken. Dit hadden we nog nooit meegemaakt.

Het werd 27 kilometer lang spanning op onze benen, constant wegglijdend. Op een gegeven moment bloedde mijn gezicht en mijn handen omdat ik prikkeldraad had vastgegrepen om niet te vallen. Overal zag ik deelnemers platgaan in de diepe modder. Maar gelukkig overleefden Antoinet en ik alle spekgladde hellingen. Er waren veel plekken waarop hardlopen niet mogelijk was en daarom werden onze eindtijden niet spectaculair. Antoinet finishte in 3.39.01 en ik zelf in 3.39.04. Daarbij moet ik opmerken dat Antoinet veel sneller had gekund, maar als echt loopmaatje bij mij was gebleven. Na onze finish begon het echt hard te regenen en het water viel toen met bakken uit de lucht. We moesten daarom omkleden in onze auto en dat viel niet mee, want we zaten helemaal onder de modder. Maar wat overbleef was het goede gevoel, dat wij weer iets heel bijzonders hadden meegemaakt.  

Bekijk hier de UITSLAGEN en het FOTOBOEK

Nieuws (2022)

27 nov '22

Driedorpencross: goed gelopen mannen!

Onze mannen zijn sterk, dit jaar! Opnieuw behaalden we podiumplaatsen in de Kempische Cross Competitie en wel bij de Driedorpencross in Sint Oedenrode. Roel van de Ven werd 1e JPC, Frans van der Staak 2e M65, Edwin van de Ven 3e M35, Roland van Loon 3e M45.

De deelname van onze club aan de KCC valt dit jaar tegen, daarom noemen we toch even de dapperen die er ook bij waren in "Rooi": Nicky van Vroenhoven, Léon Brands en jeugdleden Josy Gerritsen en Nienke Vasen. 

René schrijft over Roel:

Fantastisch gelopen, 20 seconden sneller dan vorig jaar op hetzelfde parcours. Tactisch weer uitmuntend: volle bak tot de eerste bocht, op kop het smalle paadje in, en daarna de voorsprong gestaag uitgebreid. Bij de finish 50 meter voorsprong. Perfect!

Foto: Frans, Roland, Edwin, Léon en Nicky zien er nog fit uit vlak na de finish! Inzet: Roel van de Ven

22 nov '22

Jan Joosen overleden

Afgelopen vrijdag bereikte ons een schokkend bericht: ons lid Jan Joosen is op dinsdag 15 november, op de laatste dag van zijn vakantie in het buitenland overleden, zo laat echtgenote Anne ons weten. Jan had dit jaar bij de hardloopcursus na enkele jaren pauze het hardlopen weer opgepakt en was wekelijks weer te zien bij onze recreantentrainingen. Jan was een rustige man, altijd goed gehumeurd en trouw aan de club, want bij zijn afwezigheid bleef hij al die jaren gewoon lid. 

We hebben medeleven met Anne, zoon Rik en partner Marly en wensen hun veel sterkte. Ook Anne was jarenlang lid en van 2007 tot 2009 bestuurslid, totdat een blessure haar dwong het hardlopen op te geven. Twee echte clubmensen... 

De afscheidsdienst is op vrijdag 25 november om 14.30 uur in crematorium De Hoge Boght, Eindhovensebaan 29 te Veldhoven. Samenkomst vanaf 14.00 uur in de ontvangstruimte van het crematorium, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren.

Foto: op 15 juni kreeg Jan nog het diploma van de hardloopcursus uitgereikt

20 nov '22

Marathon De Ronde Venen

Ten tijde van de Marathon Eindhoven waren ze er nog niet klaar voor, maar in Abcoude moest het gebeuren: Joan, Arianne en Ria zouden daar hun eerste hele marathon gaan lopen, de Ronde Venen Marathon. En het is gelukt, in ook nog heel mooie tijden!

Arianne schrijft: 

Het was geweldig! Echt bijzonder om mee te mogen maken. Het was erg koud en we hebben flink wat regen gehad, maar daardoor extra voldaan dat we de finish goed hebben gehaald.

De man van Ria (Marc Verhoosel) heeft de foto gemaakt.
 

Home knop