14 jul '22

Baanwedstrijden met 3 CR's en 33 PR's

Verslag van René van de Ven:

De baanwedstrijd van vandaag was opnieuw gezegend met TOPweer: lekker warm en droog en dat leverde enorme goede prestaties op. Het was af en toe even zoeken met de verdeling van juryleden en helpende handen (waarvoor aan alle helpers opnieuw enorm veel dank!), maar uiteindelijk verliep alles redelijk conform planning/tijdschema. Ook de sfeer was opnieuw buitengewoon goed.

Er waren meerdere prestaties die ook dat predikaat verdienen zoals de CR's van Martien en Ad, maar eentje springt er toch echt bovenuit en dat is de 1,41m bij het hoogspringen van Mare Bogers bij de Meisjes Junioren D. Met name omdat Mare pas een 1e jaars MJD is. Met andere woorden: volgend jaar is ze ook nog een heel jaar MJD. Ze staat met deze prestatie nu al 2e op onze eigen allertijdenranglijst en op dit moment 11e van Nederland van alle MJD 1e jaars!! En dat op onze accommodatie... Waanzinnig!

Tot slot, net zoals bij wedstrijd 1: omwille van het tijschema (iedereen op tijd klaar laten zijn met hun sportavond, onder meer gelet op de leeftijd) hebben we de atleten ingedeeld in 3 groepen. Daardoor heeft niet iedereen van elke categorie hetzelfde onderdeel gedaan en dat verklaart waarom sommige atleten van dezelfde categorie dus toch op andere onderdelen hebben deelgenomen.

We hopen dat iedereen heeft genoten van de fijne avond en hopen ook jullie allemaal te zien bij de volgende eigen wedstrijd: de CLUBKAMPIOENSCHAPPEN MEERKAMP op zondag 18 september 2022!

Foto: fantastische prestatie van Mare Bogers: 1,41 hoog!

Bekijk de foto's van Nicky van Vroenhoven en Ad van Zelst en Wim de Croon

En hier staan de UITSLAGEN 

Nieuws (2022)

29 sep '22

We waren bij Reina's Scholenloop

Vandaag waren enkele van onze leden present bij Reina's Scholenloop. Reina van Mechelen, die aan kanker overleed, was lid van Running team Oirschot en nam in 2008 het initiatief voor de loop om geld in te zamelen voor het onderzoek naar borstkanker. De opbrengst gaat nu naar onderhoud van het vakantiehuis van RTO in Posterholt, waar gezinnen met een patient die aan kanker lijdt gebruik van mogen maken.

Dit jaar nam basisschool De Korenbloem de organisatie op zich. Ze hadden niemand minder dan Frans Jacobs, speaker bij de grote hardloopevenementen, aangetrokken om de kinderen aan te moedigen.

Op de foto zien we enkele leden van Atletiek Oirschot, die de kinderen hebben begeleid bij hun loop door de Castaert, Mostakker en Haverhof: Sandra, Tineke, Hennie, Antoinet, Henk, Johan en Kees. 

25 sep '22

Ook in Haarlem was het lekker lopen

Een verslag van Kees Smetsers:

Op zondagmorgen vertrokken mijn loopmaatjes Henk van Gerven, Antoinet Hems (allebei lid van Atletiek Oirschot) samen met Bas Lemmens naar Haarlem om daar in de duinen een halve marathon te gaan lopen. Voor Henk en Bas was het één van de twaalf halve marathons, die ze dit jaar in de twaalf provincies van Nederland gaan lopen.

Het was de hele wedstrijd prachtig weer en mede daardoor liepen ze allemaal mooie tijden. Bas (1:54:03 uur), Henk (1:54:03 uur) en Antoinet (1:56:51 uur) waren tevreden over hun wedstrijd en hadden echt genoten. 

Foto: Bas, Antoinet en Henk zijn binnen!

25 sep '22

De Tilburg Ten Miles waren weer een feest!

Tilburg Ten Miles is een van de meest aantrekkelijke wedstrijden om te lopen en dat komt vooral door het enthousiaste publiek en de vele muziekbandjes die langs het parcours staan. Met het warme najaarszonnetje als extra was het ook deze keer voor alle deelnemers weer een feest, dus ook voor ons. Mijn benen wilden deze keer niet wat ik wilde en daarom was mijn finishtijd (1:35:19 uur) een beetje teleurstellend. Hopelijk zal het over twee weken bij de marathon van Eindhoven wat beter gaan.

Henk van den Oord en Johan Pijnenburg zijn twee onafscheidelijke vrienden en daarom finishten ze bij elkaar. Johan was verkouden en daarom had hij het erg moeilijk gehad tijdens zijn wedstrijd. Hun tijd (1:47:49 uur) was daarom niet wat ze gewend waren. 

Bij de finish ontmoette ik Ad van Zelst, mijn loopvriend van Atletiek Oirschot, die nog een jaar ouder is dan ik en waar ik nooit van zal winnen. Ad presteert ondanks zijn leeftijd ongelooflijk goed. Ook deze keer had hij weer een superprestatie geleverd. Met zijn tijd van 1:27:07 was hij heel erg blij en het was ook nog een clubrecord bij de M75. Wat is dat toch mooi voor hem om op zo’n leeftijd dit nog te kunnen.

Toen ik al thuis was zag ik dat ook Frans van de Staak een heel mooie prestatie had neergezet. Zijn tijd van 1:11:04 uur betekende ook een clubrecord en wel bij de M65.

Mooie prestaties van Atletiek Oirschot. Er doen niet veel leden meer mee aan wedstrijden, maar die nog wél meedoen leveren regelmatig heel mooie prestaties. Daar mogen ze trots op zijn. Tilburg Ten Miles heeft ook deze keer weer mooie herinneringen gebracht. Daarom hoop ik er volgend jaar weer bij te mogen zijn. 

Kees Smetsers

Redactie (1): Inderdaad halen we nog lang niet het aantal wedstrijden van voor corona. Maar toch... dit weekend waren we met 5 leden in Tilburg, 2 in Haarlem en Edwin en Corné liepen de City Pier Cityloop. Vorige week waren we bij de Dam tot Damloop en de Bikse Marathon. En het aantal leden dat nu traint voor de hele marathon in Eindhoven hebben we in jaren niet gezien. Het moet weer groeien! 

Redactie (2): In de uitslaglijsten van de Tilburg Ten Miles werd slechts onderscheid gemaakt tussen Mannen en Vrouwen. Onbegrijpelijk, voor zo'n groot evenement met een officieel opgemeten parcours en gekwalificeerde jury. De tijdwaarneming werd verzorgd door MyLaps, toch niet de eerste de beste. Ze beschikken na inschrijving over je leeftijd en dan kan het toch maar een druk op de knop zijn om 5-jaarscategorieën te tonen? Wat heb je eraan als je ziet dat je 1935e bent geworden van 2625 Mannen? 

Home knop