21 mrt '22

Joe Mann Bosloop: 3 keer podium

Een verslag van Kees Smetsers:

De acht wedstrijden van de Runnersworld Kempische Cross Competitie zijn voor hardlopers, jong en oud, een heel mooie manier om de koude wintermaanden goed door te kunnen komen. De opzet van deze competitie zorgt ervoor dat de spanning stijgt naar gelang het aantal gelopen wedstrijd toeneemt. Dat motiveert de deelnemende hardlopers om te blijven trainen voor een zo goed mogelijk resultaat.

Afgelopen zondag was de Joe Mann Bosloop in Best de zevende wedstrijd van de Runnersworld Kempische Cross Competitie en door de resultaten bij deze wedstrijd is het voor een aantal atleten van Atletiek Oirschot nu wel heel spannend geworden. Bij de junioren en (mini-) pupillen strijden Tom Blankers en Roel van de Ven nog steeds voor de hoogste plaats op het podium van het eindklassement. Roel is bij de Minipupillen eigenlijk niet meer in te halen, maar voor Tom wordt de laatste wedstrijd, volgende week de Auwjaorscross in Oirschot, heel belangrijk. Als Tom deze wedstrijd zou winnen, dan komt hij bij de Pupillen C in punten gelijk met Thomas Petra, als die tenminste tweede zou worden. Een reden voor alle supporters om Tom zondag tijdens de Auwjaorscross aan te gaan moedigen. 

Bij de senioren en masters maakt Roland van Loon nog steeds kans op een plaats bij de eerste drie, ondanks dat hij zijn energie en aandacht moet verdelen tussen het crossen en de oriëntatielopen. Dat maakt de prestaties van Roland extra bijzonder. In de afgelopen jaren is gebleken dat Roland bij de top van de Nederlandse oriëntatielopers hoort. Wat dat betreft is hij een van de boegbeelden van Atletiek Oirschot. Door de manier, waarop hij voor zijn sport en passie leeft is hij een voorbeeld voor velen. Bij de meeste wedstrijden, waar ik deze winter aan heb meegedaan, kwam Roland mij als een sneltrein voorbij en werd ik door hem gedubbeld. Maar dat heb ik nooit erg gevonden, want ik weet hoe serieus Roland met zijn sport bezig is. Hij heeft er heel veel voor over. 

Tot mijn eigen verbazing heb ik zelf ook nog steeds kans op een ereplaats in het eindklassement van de Masters 65+. Ondanks dat er in deze categorie een aantal “jonge masters” meedoen, die mij altijd zo snel voorbijlopen dat het lijkt of ik aan het wandelen ben, sta ik op dit moment bovenaan in het klassement. Dat komt omdat ik alle zeven wedstrijden heb meegedaan en zij er een paar keer niet bij waren. Helaas kan ik mijn plaats tijdens de Auwjaorscross niet verdedigen omdat ik op die dag de halve marathon van Gent (België) loop. Nu zal mijn “eeuwige rivaal” Wim Hermans van Atletiek Eindhoven waarschijnlijk eerste worden in het eindklassement. Dat gun ik hem van harte want Wim is een sympathieke man en een betere hardloper. In rechtstreekse duels heb ik nog nooit hem kunnen winnen. Afgelopen zondag eindigde ik tijdens de Joe Mann Bosloop in Best wel vóór Wim, maar dat kwam omdat Wim nog niet hersteld was van een stevige griep. Daardoor kwam ik in mijn categorie M65+ op het podium, net als Roland van Loon, die derde werd bij de categorie M45+.  

Ik hoop dat de uitgestelde Auwjaorscross voor Atletiek Oirschot een heel mooie wedstrijd zal worden met mooie uitslagen voor haar leden. Misschien wordt het wel écht een feestje als de hiervoor genoemde atleten van Atletiek Oirschot op die dag de kroon op hun winterseizoen kunnen zetten. 

Foto: het podium M65 met rechts Kees.

Bekijk het FOTOBOEK en de UITSLAGEN

Nieuws (2022)

27 nov '22

Driedorpencross: goed gelopen mannen!

Onze mannen zijn sterk, dit jaar! Opnieuw behaalden we podiumplaatsen in de Kempische Cross Competitie en wel bij de Driedorpencross in Sint Oedenrode. Roel van de Ven werd 1e JPC, Frans van der Staak 2e M65, Edwin van de Ven 3e M35, Roland van Loon 3e M45.

De deelname van onze club aan de KCC valt dit jaar tegen, daarom noemen we toch even de dapperen die er ook bij waren in "Rooi": Nicky van Vroenhoven, Léon Brands en jeugdleden Josy Gerritsen en Nienke Vasen. 

René schrijft over Roel:

Fantastisch gelopen, 20 seconden sneller dan vorig jaar op hetzelfde parcours. Tactisch weer uitmuntend: volle bak tot de eerste bocht, op kop het smalle paadje in, en daarna de voorsprong gestaag uitgebreid. Bij de finish 50 meter voorsprong. Perfect!

Foto: Frans, Roland, Edwin, Léon en Nicky zien er nog fit uit vlak na de finish! Inzet: Roel van de Ven

22 nov '22

Jan Joosen overleden

Afgelopen vrijdag bereikte ons een schokkend bericht: ons lid Jan Joosen is op dinsdag 15 november, op de laatste dag van zijn vakantie in het buitenland overleden, zo laat echtgenote Anne ons weten. Jan had dit jaar bij de hardloopcursus na enkele jaren pauze het hardlopen weer opgepakt en was wekelijks weer te zien bij onze recreantentrainingen. Jan was een rustige man, altijd goed gehumeurd en trouw aan de club, want bij zijn afwezigheid bleef hij al die jaren gewoon lid. 

We hebben medeleven met Anne, zoon Rik en partner Marly en wensen hun veel sterkte. Ook Anne was jarenlang lid en van 2007 tot 2009 bestuurslid, totdat een blessure haar dwong het hardlopen op te geven. Twee echte clubmensen... 

De afscheidsdienst is op vrijdag 25 november om 14.30 uur in crematorium De Hoge Boght, Eindhovensebaan 29 te Veldhoven. Samenkomst vanaf 14.00 uur in de ontvangstruimte van het crematorium, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren.

Foto: op 15 juni kreeg Jan nog het diploma van de hardloopcursus uitgereikt

20 nov '22

Marathon De Ronde Venen

Ten tijde van de Marathon Eindhoven waren ze er nog niet klaar voor, maar in Abcoude moest het gebeuren: Joan, Arianne en Ria zouden daar hun eerste hele marathon gaan lopen, de Ronde Venen Marathon. En het is gelukt, in ook nog heel mooie tijden!

Arianne schrijft: 

Het was geweldig! Echt bijzonder om mee te mogen maken. Het was erg koud en we hebben flink wat regen gehad, maar daardoor extra voldaan dat we de finish goed hebben gehaald.

De man van Ria (Marc Verhoosel) heeft de foto gemaakt.
 

Home knop