9 jul '22

Feestdag voor onze jeugd

Vandaag was er een feestdag voor de jeugd bij onze vereniging. Rond 13.30 uur kwam iedereen aan, een aantal werden al voorzien van een glitter tattoo. Om 14 uur werd er uitleg gegeven over de dag. We hadden 7 spellen en het 8e spel was pauze met een heuse ranja olifant en popcorn.

De spellen waren: een parcours lopen met stelten of fietsen met een aparte fiets, kleuren en spiegel tekenen, balk lopen, ballon vouwen en vlechten, jongleren, bal gooien, diabolo en chinese bordjes draaien. Daarna was het even rust en konden kinderen zich ook laten schmincken. 

Om 16.30 uur kwam er een illusionist,  wauw, wat een gave trucjes kon hij. En om 17.30 uur was er een frietkar, iedereen kon friet en snacks bestellen zoveel als die wilde.

Het was een dag zoals het hoort: relaxed, mooi weer, fijn gezelschap en gewoon tijd met en voor elkaar.

Organisatie dank je wel.

Verslag van Désirée Vasen. In het FOTOBOEK staan foto's van Désirée, Sandra van Leuken en Annemiek Hendriks

Nieuws (2022)

29 sep '22

We waren bij Reina's Scholenloop

Vandaag waren enkele van onze leden present bij Reina's Scholenloop. Reina van Mechelen, die aan kanker overleed, was lid van Running team Oirschot en nam in 2008 het initiatief voor de loop om geld in te zamelen voor het onderzoek naar borstkanker. De opbrengst gaat nu naar onderhoud van het vakantiehuis van RTO in Posterholt, waar gezinnen met een patient die aan kanker lijdt gebruik van mogen maken.

Dit jaar nam basisschool De Korenbloem de organisatie op zich. Ze hadden niemand minder dan Frans Jacobs, speaker bij de grote hardloopevenementen, aangetrokken om de kinderen aan te moedigen.

Op de foto zien we enkele leden van Atletiek Oirschot, die de kinderen hebben begeleid bij hun loop door de Castaert, Mostakker en Haverhof: Sandra, Tineke, Hennie, Antoinet, Henk, Johan en Kees. 

25 sep '22

Ook in Haarlem was het lekker lopen

Een verslag van Kees Smetsers:

Op zondagmorgen vertrokken mijn loopmaatjes Henk van Gerven, Antoinet Hems (allebei lid van Atletiek Oirschot) samen met Bas Lemmens naar Haarlem om daar in de duinen een halve marathon te gaan lopen. Voor Henk en Bas was het één van de twaalf halve marathons, die ze dit jaar in de twaalf provincies van Nederland gaan lopen.

Het was de hele wedstrijd prachtig weer en mede daardoor liepen ze allemaal mooie tijden. Bas (1:54:03 uur), Henk (1:54:03 uur) en Antoinet (1:56:51 uur) waren tevreden over hun wedstrijd en hadden echt genoten. 

Foto: Bas, Antoinet en Henk zijn binnen!

25 sep '22

De Tilburg Ten Miles waren weer een feest!

Tilburg Ten Miles is een van de meest aantrekkelijke wedstrijden om te lopen en dat komt vooral door het enthousiaste publiek en de vele muziekbandjes die langs het parcours staan. Met het warme najaarszonnetje als extra was het ook deze keer voor alle deelnemers weer een feest, dus ook voor ons. Mijn benen wilden deze keer niet wat ik wilde en daarom was mijn finishtijd (1:35:19 uur) een beetje teleurstellend. Hopelijk zal het over twee weken bij de marathon van Eindhoven wat beter gaan.

Henk van den Oord en Johan Pijnenburg zijn twee onafscheidelijke vrienden en daarom finishten ze bij elkaar. Johan was verkouden en daarom had hij het erg moeilijk gehad tijdens zijn wedstrijd. Hun tijd (1:47:49 uur) was daarom niet wat ze gewend waren. 

Bij de finish ontmoette ik Ad van Zelst, mijn loopvriend van Atletiek Oirschot, die nog een jaar ouder is dan ik en waar ik nooit van zal winnen. Ad presteert ondanks zijn leeftijd ongelooflijk goed. Ook deze keer had hij weer een superprestatie geleverd. Met zijn tijd van 1:27:07 was hij heel erg blij en het was ook nog een clubrecord bij de M75. Wat is dat toch mooi voor hem om op zo’n leeftijd dit nog te kunnen.

Toen ik al thuis was zag ik dat ook Frans van de Staak een heel mooie prestatie had neergezet. Zijn tijd van 1:11:04 uur betekende ook een clubrecord en wel bij de M65.

Mooie prestaties van Atletiek Oirschot. Er doen niet veel leden meer mee aan wedstrijden, maar die nog wél meedoen leveren regelmatig heel mooie prestaties. Daar mogen ze trots op zijn. Tilburg Ten Miles heeft ook deze keer weer mooie herinneringen gebracht. Daarom hoop ik er volgend jaar weer bij te mogen zijn. 

Kees Smetsers

Redactie (1): Inderdaad halen we nog lang niet het aantal wedstrijden van voor corona. Maar toch... dit weekend waren we met 5 leden in Tilburg, 2 in Haarlem en Edwin en Corné liepen de City Pier Cityloop. Vorige week waren we bij de Dam tot Damloop en de Bikse Marathon. En het aantal leden dat nu traint voor de hele marathon in Eindhoven hebben we in jaren niet gezien. Het moet weer groeien! 

Redactie (2): In de uitslaglijsten van de Tilburg Ten Miles werd slechts onderscheid gemaakt tussen Mannen en Vrouwen. Onbegrijpelijk, voor zo'n groot evenement met een officieel opgemeten parcours en gekwalificeerde jury. De tijdwaarneming werd verzorgd door MyLaps, toch niet de eerste de beste. Ze beschikken na inschrijving over je leeftijd en dan kan het toch maar een druk op de knop zijn om 5-jaarscategorieën te tonen? Wat heb je eraan als je ziet dat je 1935e bent geworden van 2625 Mannen? 

Home knop