23 Jul '22

Het zit niet altijd mee...

René van de Ven was met Roel in Eindhoven voor de Trackmeeting van ATH. Hij schrijft:

Met Roel ging het prima, met mij waardeloos na al de hele middag in de zon te hebben gestaan om Roel te coachen. Dat - en het de afgelopen week elke nacht WK atletiek live kijken van 2-6 uur - bleek een niet al te beste voorbereiding.

Persoonlijk zal ik deze wedstrijd dus maar snel vergeten, maar Roel deed het beter. Het was opnieuw een wedstrijd met klassieke onderdelen met de mogelijkheid om 2 keer te sprinten. Roel maakte er dankbaar gebruik van. Hij verbeterde zich op de 40 meter enorm ten opzichte van zijn staande PR (8.18 sec) naar 7.82 sec in de eerste serie en vervolgens bij de tweede kans naar 7.77 sec!

Daarna weer een bijzonderheid, want het kogelstoten werd niet zoals tegenwoordig gebruikelijk gedaan met 1 kg voor de pupillen C, maar met 2 kg*, zoals dat ook het geval was tot en met 1996. Net zoals de ongebruikelijke 1000m van vorige week dus opnieuw een unieke kans om in de allertijden ranglijst te komen met kogelstoten 2 kg! Het was dus ook een PR, want dit had hij nog niet eerder gedaan. Met 3,63 meter komt ie in de ranglijst op plek 13.

Bij het verspringen ging Roel vol voor een nieuw PR en het zit eraan te komen, maar door er vol voor te gaan (alles of niets) kan het ook wel eens mislukken en dat was vandaag het geval: twee keer ongeldig en de enige geldige sprong van de dag was 6 cm onder zijn PR. Maar ergens de komende wedstrijden gaat ie goed uitkomen en dan komt er ineens een hele hap bij. Dat was wel duidelijk uit de hele verre (maar dus helaas ongeldige) sprongen.

De 600m ging niet zoals gehoopt. Hij gaf vooraf al aan dat ie last van zijn luchtwegen had, of in elk geval pijn bij de ribben. Zijpijn? Steken? Moeilijk te zeggen, maar ook hier geldt: het lukt niet altijd. Roel is er alsnog vol voor gegaan maar was na afloop erg teleurgesteld. Daarmee leren omgaan is echter misschien wel het allerbelangrijkste, dus hopelijk een goede les en los daarvan had ie al twee mooie PR's gehaald vandaag. Op naar de volgende!

  

(* Er ontstond een discussie met de wedstrijdleiding, aangevoerd door een aantal ouders die het er niet mee eens waren en eisten dat er met 1kg gestoten zou worden. Uiteindelijk zwichtte de organisatie onder de druk en mochten de atleetjes zelf kiezen. De nummer 1 van het kogelstoten JPmini koos voor 1kg, de rest voor 2kg. Vandaar het grote verschil).

Foto (Bjorn Parée): Tja Roel, het zit niet altijd mee...

Hier staat de UITSLAG

Nieuws (2022)

26 Dec '22

Afsluiting van het jaar: onze Auwjaorscross

Ons laatste evenement in 2022 was vandaag op tweede Kerstdag: de Van de Meerendonk-KBenM Auwjaorscross. Buiten de verwachting hadden we prima loopweer. Een klein buitje kon de pret niet drukken, daar merkten de lopers niets van. En later kwam zelfs de zon door! 

De wedstrijd werd bij de Mannen Senioren gewonnen door Michael Beuwer van Eindhoven Atletiek, op 1 minuut gevolgd door clubgenoot Ben Souwen. Bij de Vrouwen Senioren won Sara van Grunsven (Attila) in 30:44, maar dat haalde ze maar net, want Eefje Ottevanger (V35, Eindhoven Atletiek) zat er maar 3 seconden achter!

Van onze club hadden we 20 deelnemers bij de trimloop en 13 bij de wedstrijden. Dat was maar dunnetjes! Toch haalden we nog fraaie prestaties: Roland van Loon 3e bij de M45, Kees Smetsers 2e bij de M65 en natuurlijk Roel van de Ven, die in zijn categorie JPC zijn vierde overwinning op rij noteerde! Roel gaat aan kop in de kempische Cross Competitie.

Een verslag van Kees Smetsers:

De Van de Meerendonk KBenM Auwjaorscross van dit jaar was weer een mooi evenement, maar toch had ik na afloop een dubbel gevoel. Ik was blij omdat ik tijdens de cross merkte dat mijn conditie voor het eerst na mijn longontsteking weer was verbeterd. Ik wil echter niet over mijn eigen beleving van deze wedstrijd schrijven, maar over de oorzaak waarom mijn blijdschap werd getemperd. 

De atleten van Atletiek Oirschot leverden ook deze keer weer mooie prestaties.  Roland van Loon (3), Edwin van de Ven (4), Nicky van Vroenhoven (8) en Léon Brands (8) haalden in de wedstrijd voor licentiehouders tijden, waar je als lid van Atletiek Oirschot blij van wordt. Dat geldt ook voor de jeugdleden Roel van de Ven (1), Nienke Vasen (5), Tim van Luytelaar (6), Bram Gerritsen (7), Jelle van de Luytelaar (8), Imke van Veen (12) en Lotte van de Ven (13). Het is altijd mooi om te zien dat clubleden echt strijden voor de ereplaatsen in de wedstrijden.  

Het dubbele gevoel werd bij mij veroorzaakt door het geringe aantal deelnemers van Atletiek Oirschot. Vooral de deelname van slechts 7 junioren en pupillen kwam bij mij hard binnen. Vergeleken bij voorgaande jaren is deze achteruitgang echt heel jammer. De jeugd is de toekomst en daarom hoop ik echt dat het aantal jeugdleden in de loop van dit seizoen weer gaat toenemen. Misschien zijn er mensen binnen onze vereniging die wat dit betreft “de kar weer willen gaan trekken”, daar zou ik dan heel blij van worden. 

Ik sluit mijn laatste verslag van dit jaar af met een dankwoord aan het bestuur en alle andere vrijwilligers, die ervoor gezorgd hebben dat we weer een jaar lang onze favoriete sport in een fijne omgeving hebben kunnen uitoefenen. Het bestuur en alle leden wens ik heel veel liefde, gezondheid, geluk en sportplezier in het nieuwe jaar. 

Foto: start van de trimloop

De uitslagen van onze leden staan hier

De foto's van Peter Kramer en Ad van Zelst staan in het FOTOBOEK

22 Dec '22

Nog een paar dagen...

... en het jaar 2022 loopt ten einde.

Een jaar waarin we na corona weer normaal mochten sporten.

Ook in 2023 gaan we ervoor zorgen dat onze leden zich thuis voelen binnen onze vereniging. Wedstrijdatleet, recreant, jong of oud, we willen ze allemaal met een goed gevoel laten genieten van al het moois dat onze sport te bieden heeft.

Op zondag 8 januari luiden we met jullie het nieuwe sportieve jaar in en zijn alle leden van harte welkom in ons clubhuis op onze nieuwjaarsreceptie, aanvang 11.00 uur

Het bestuur wenst alle leden Prettige Kerstdagen en een sportief en gezond 2023 toe

18 Dec '22

De indoorwedstrijden in Drunen

Vandaag waren onze trainers René van de Ven en Arie Wichman met 3 jeugdleden - Roel, Anna en Dylan - in Drunen bij de indoorwedstrijden van atletiekvereniging DAK.

René en Arie schrijven:

’s Morgens was Roel als eerste aan de beurt. Hij behaalde een gedeelde eerste plaats bij het kogelstoten. Met 6,51 was het een dik PR en ook een CLUBRECORD. Hij haalde ook een PR op de 40 meter sprint en een CLUBRECORD bij het hoogspringen! Voor Anna waren het haar eerste indoorwedstrijden. Een beetje onwennig nog, maar ze deed het goed!

Na de ochtendwedstrijden werden ’s middags de juniorenwedstrijden afgewerkt. Daar kwam Dylan Wichman in beeld. Op het programma stond de 40 meter sprint, hoogspringen en kogelstoten. Hoewel het even wennen is om uit te moeten komen in een hogere leeftijdscategorie (van JJD naar JJC), waar de lat weer wat hoger ligt, wist Dylan zich prima te redden.

Op de 40 meter sprint ging het uitstekend. Had hij bij de Indoor in Reusel enkele weken eerder nog een evenaring van het clubrecord in de categorie JJD, nu lukte het om het CLUBRECORD bij de JJC te verbreken met een tijd van 5.78 seconden. Hij werd op dit onderdeel dan ook eerste.

Het tweede onderdeel hoogspringen sloot Dylan af met 1,50 meter. Dat was 5 centimeter onder zijn PR, maar ook hier goed genoeg voor een eerste plaats.

Hetzelfde gold voor het laatste onderdeel kogelstoten. Met 8,42 meter stootte Dylan onder zijn PR (9,26), maar ook hier werd hij eerste!

Bekijk hier de UITSLAG

Foto (Arie Wichman): Dylan op het podium

Home knop