17 jun '22

Twee podiumplaatsen bij de Midzomernachtloop

Ondanks het hete weer waren Kees en Antoinet er weer bij. Lees het verslag:.

Omdat ik door een rugblessure niet had kunnen meedoen aan een drietal uitdagende hardloopwedstrijden waarvoor ik had ingeschreven, besloot ik op inschrijven.nl te kijken of er deze week een wedstrijd in de buurt was. Ik had heel de winter hard getraind en wilde nu wel eens weer het wedstrijdgevoel hebben.

Tot mijn blijdschap vond ik de Midzomernachtloop van atletiekvereniging Achil'87 in Hilvarenbeek, die op vrijdagavond 17 juni zou worden gehouden. Helaas werd het op die dag 32 graden. De hele dag twijfelde ik of het wel verantwoord was om aan deze wedstrijd mee te doen. Ik besloot toch te gaan en toen mijn loopmaatje Antoinet op het laatste moment belde dat ze ook mee wilde kreeg ik weer vertrouwen in een goede afloop.

Bij de start bleek dat er maar heel weinig deelnemers in deze hitte wilden gaan lopen. Maar toen we eenmaal onderweg waren, viel het eigenlijk wel mee, zeker toen we bij Gorp en Rovert de bossen inliepen. In de tweede helft kon ik zelfs versnellen en dat had ik onder deze omstandigheden niet verwacht. Antoinet bleef bij mij en dat hielp mij om de vermoeidheid te overwinnen. We finishten allebei binnen het uur en daar was ik heel tevreden mee.

Tot onze verbazing bleek dat wij allebei als derde op het podium mochten komen, waar we een doos heerlijke aardbeien kregen. Thuis zag ik echter op uitslagen.nl dat ik vierde was geworden. Mijn doos aardbeien kan ik echter niet meer teruggeven aan de organisatie, want die had ik allemaal opgegeten voordat ik thuis was.

Hoe dan ook, we hadden ondanks de hitte allebei genoten van deze wedstrijd. En ik had eindelijk weer eens een wedstrijd gelopen...

Redactie: inmiddels liet de organisatie weten dat Kees toch derde was, omdat er een deelnemer maar 6 kilometer had gelopen.

De uitslag staat hier

Nieuws (2022)

6 aug '22

Boegbeeld van AVGM overleden

Na een lang ziekbed is op 3 augustus op 73-jarige leeftijd Ben Saris uit Best overleden. Ben was van grote betekenis voor zijn club Generaal Michaelis, Regio 14 en de Atletiekunie. Hij was niet voor niets erevoorzitter van AVGM. Als Atletiek Oirschot hadden we veel met Ben te maken in het regio-overleg over wedstrijden en bestuurszaken.

Gedachtenistekst op de website van AVGM:

Zelden heeft iemand zo lang, zo veel voor Generaal Michaëlis en de atletieksport betekend. Halverwege de jaren zestig werd Ben Saris meerdere keren Nederlands kampioen verspringen. Talloze clubrecords uit die periode staan nog op zijn naam. Na zijn 12-jarige sportieve, nationale carrière wilde hij dat anderen ook zo van ‘zijn atletieksport’ konden genieten.

Ben is misschien wel 30 jaar lang (vervangend) voorzitter geweest, verdeeld over meerdere perioden. Telkens als GM weer stuurloos dreigde te worden, sprong hij weer in het gat. Bij de gemeente Best moeten ze horendol geworden zijn van zijn gelobby om een kunststof accommodatie. Dat onder zijn voorzitterschap in 1993 de kunststof baan werd geopend, zag Ben dan ook als een kroon op zijn werk. Bij zijn afscheid als voorzitter ontving hij 10 jaar later tijdens de Ledenvergadering een koninklijke onderscheiding.

Maar steeds weer – in welke rol dan ook – was Ben de gangmaker, de verbinder. Eind vorige eeuw was hij medeoprichter van de Specials, de atleten met een verstandelijke beperking. Ook het recreatief hardlopen zette hij toen op de kaart met een speciale starterscursus. Bij het 50-jarig bestaan van de vereniging in 2007 was Ben de kartrekker van het jubileumboek ‘50 jaar – AV Generaal Michaëlis op z’n best’, nog steeds het standaardwerk voor ieder die geïnteresseerd is in de historie van de vereniging. Of denk maar aan de start van de Bambi’s, atletiek voor 4 tot 6-jarigen.

We zijn hem als GM heel veel dank verschuldigd. We zullen Ben missen, ook als mens. We zullen zijn jaarlijkse dankwoord na de Ledenvergadering missen. Afgelopen maart, toen het hem zichtbaar moeite kostte, voor het laatst. Speciaal gericht aan de vele vrijwilligers van ‘zijn’ GM.

Het afscheid is in besloten kring.

1 aug '22

We gaan naar de baanwedstrijden in Best!

Op zondag 18 september houden we onze clubkampioenschappen meerkamp. Dat wordt weer een prachtig spektakel, met mooie prestaties en veel sportplezier. Eén week later, op zondag 25 september, organiseert Atletiekvereniging GM in Best hún clubkampioenschappen meerkamp. En... we mogen ook meedoen! Heb je na onze clubkampioenschappen de smaak te pakken? Schrijf je dan in en verbeter een week later opnieuw je PR's!

Wedstrijdinfo, klik hier en inschrijven doe je hier

26 jul '22

Het zit niet altijd mee... (2)

Afgelopen zondag heeft Hanny Veraa tijdens de training haar middenvoetsbeentje gebroken.

Hanny schrijft: het clubgevoel is geweldig!

Zondag 24 juli, recreantentraining. We lopen vanaf het veld het Kemmerbos in, zo vaak daar gelopen, maar soms heb je pech. Ik verstap me, gewoon een verkeerde beweging en dan weet je dat het fout zit. Onder de deskundige EHBO begeleiding van Wim de Croon teruggestrompeld naar het clubhuis, koelen, water, ondersteuning, kortom  goede zorgen. Daarna ging Wim op zijn fietske naar huis de auto halen, luxe taxirit naar huis. Dan blijkt het middenvoetsbeentje gebroken. Geen drama maar gewoon balen. Uiteindelijk is het best uit te houden in mijn tuintje met deze temperatuur, puzzelboek en leesboek erbij en de fijne reacties van het gezellige groepje 1, heel warm.

Atletiek Oirschot, komende weken ben ik er niet  maar I'll be back!

We wensen Hanny een voorspoedig herstel.

Home knop