29 okt '22

Winst en clubrecord voor Roel in Bergen op Zoom

Roel van de Ven (JPmini) was vandaag in Bergen op Zoom voor een indoorwedstrijd. De onderdelen 40m sprint, vortex werpen en hoogspringen stonden op het programma. Vader René vertelt: "Roel was vooral gebrand op het hoogspringen vandaag. Dat vindt ie het leukste onderdeel, maar je moet tegenwoordig goed zoeken om het nog op een wedstrijd te kunnen doen, dus dit was een uitgelezen kans." 

De wedstrijd begon echter met vortexwerpen. Geen officieel onderdeel, zeker indoor niet, maar het leverde wel een nieuw PR op voor Roel: van 20m een paar weken terug in Best (outdoor) naar 21,5m vandaag. Een goede start en eerste van zijn categorie. Het hoogspringen volgde daarna en was spannend! René vertelt opnieuw: "De organisatie dacht dat de mini pupillen het wel af zouden kunnen op een lage mat van ca. 30cm hoog. Ik zag het al aankomen en heb de jury en wedstrijdleider toen maar erop geattendeerd dat Roel en misschien nog een paar andere atleetjes al ongeveer één meter springen. Op een mat van maar 30cm is dat niet veilig. De jury begreep het meteen en zorgde voor een extra mat, zodat er veilig gesprongen kon worden. Roel maakte het vervolgens erg spannend, door op 0.82m eerst 2x af te springen en dus pas in zijn laatste poging slaagde! Op 0.87m opnieuw wat problemen met zijn aanloop en zelfs een sprong (bij 0.82m ook al) met zijn verkeerde been! De spanning van het kunnen verbeteren van het clubrecord, de grote zaal en een plaats waar hij nog niet eerder geweest was met dus veel nieuwe gezichten leken toch enige tol te eisen. Maar hij kwam er alsnog bovenop en sprong daarna meteen over 0.92m en 0.97m en die laatste sprong betekende een verbetering van het JPC clubrecord van 0.95m (Teun Derks in 2001 en nog 3 andere atleten in de jaren '90). Op 1.02m lukte het zelfs ook nog bijna in de 3e poging!"

De 40m sprint liep Roel in 7.8 sec, zowel met startblok als zonder, aangezien ze twee keer mochten proberen. In het meerkamp klassement eindigde hij net als vorige week in Reusel op een mooie 1e plaats, maar de grootste 'trofee' was zonder twijfel het hoogspringrecord.

Foto: Roel lijkt ook over 1.02m te gaan maar met zijn hakken tikt ie em er nog net af

Nieuws (2022)

26 dec '22

Afsluiting van het jaar: onze Auwjaorscross

Ons laatste evenement in 2022 was vandaag op tweede Kerstdag: de Van de Meerendonk-KBenM Auwjaorscross. Buiten de verwachting hadden we prima loopweer. Een klein buitje kon de pret niet drukken, daar merkten de lopers niets van. En later kwam zelfs de zon door! 

De wedstrijd werd bij de Mannen Senioren gewonnen door Michael Beuwer van Eindhoven Atletiek, op 1 minuut gevolgd door clubgenoot Ben Souwen. Bij de Vrouwen Senioren won Sara van Grunsven (Attila) in 30:44, maar dat haalde ze maar net, want Eefje Ottevanger (V35, Eindhoven Atletiek) zat er maar 3 seconden achter!

Van onze club hadden we 20 deelnemers bij de trimloop en 13 bij de wedstrijden. Dat was maar dunnetjes! Toch haalden we nog fraaie prestaties: Roland van Loon 3e bij de M45, Kees Smetsers 2e bij de M65 en natuurlijk Roel van de Ven, die in zijn categorie JPC zijn vierde overwinning op rij noteerde! Roel gaat aan kop in de kempische Cross Competitie.

Een verslag van Kees Smetsers:

De Van de Meerendonk KBenM Auwjaorscross van dit jaar was weer een mooi evenement, maar toch had ik na afloop een dubbel gevoel. Ik was blij omdat ik tijdens de cross merkte dat mijn conditie voor het eerst na mijn longontsteking weer was verbeterd. Ik wil echter niet over mijn eigen beleving van deze wedstrijd schrijven, maar over de oorzaak waarom mijn blijdschap werd getemperd. 

De atleten van Atletiek Oirschot leverden ook deze keer weer mooie prestaties.  Roland van Loon (3), Edwin van de Ven (4), Nicky van Vroenhoven (8) en Léon Brands (8) haalden in de wedstrijd voor licentiehouders tijden, waar je als lid van Atletiek Oirschot blij van wordt. Dat geldt ook voor de jeugdleden Roel van de Ven (1), Nienke Vasen (5), Tim van Luytelaar (6), Bram Gerritsen (7), Jelle van de Luytelaar (8), Imke van Veen (12) en Lotte van de Ven (13). Het is altijd mooi om te zien dat clubleden echt strijden voor de ereplaatsen in de wedstrijden.  

Het dubbele gevoel werd bij mij veroorzaakt door het geringe aantal deelnemers van Atletiek Oirschot. Vooral de deelname van slechts 7 junioren en pupillen kwam bij mij hard binnen. Vergeleken bij voorgaande jaren is deze achteruitgang echt heel jammer. De jeugd is de toekomst en daarom hoop ik echt dat het aantal jeugdleden in de loop van dit seizoen weer gaat toenemen. Misschien zijn er mensen binnen onze vereniging die wat dit betreft “de kar weer willen gaan trekken”, daar zou ik dan heel blij van worden. 

Ik sluit mijn laatste verslag van dit jaar af met een dankwoord aan het bestuur en alle andere vrijwilligers, die ervoor gezorgd hebben dat we weer een jaar lang onze favoriete sport in een fijne omgeving hebben kunnen uitoefenen. Het bestuur en alle leden wens ik heel veel liefde, gezondheid, geluk en sportplezier in het nieuwe jaar. 

Foto: start van de trimloop

De uitslagen van onze leden staan hier

De foto's van Peter Kramer en Ad van Zelst staan in het FOTOBOEK

22 dec '22

Nog een paar dagen...

... en het jaar 2022 loopt ten einde.

Een jaar waarin we na corona weer normaal mochten sporten.

Ook in 2023 gaan we ervoor zorgen dat onze leden zich thuis voelen binnen onze vereniging. Wedstrijdatleet, recreant, jong of oud, we willen ze allemaal met een goed gevoel laten genieten van al het moois dat onze sport te bieden heeft.

Op zondag 8 januari luiden we met jullie het nieuwe sportieve jaar in en zijn alle leden van harte welkom in ons clubhuis op onze nieuwjaarsreceptie, aanvang 11.00 uur

Het bestuur wenst alle leden Prettige Kerstdagen en een sportief en gezond 2023 toe

18 dec '22

De indoorwedstrijden in Drunen

Vandaag waren onze trainers René van de Ven en Arie Wichman met 3 jeugdleden - Roel, Anna en Dylan - in Drunen bij de indoorwedstrijden van atletiekvereniging DAK.

René en Arie schrijven:

’s Morgens was Roel als eerste aan de beurt. Hij behaalde een gedeelde eerste plaats bij het kogelstoten. Met 6,51 was het een dik PR en ook een CLUBRECORD. Hij haalde ook een PR op de 40 meter sprint en een CLUBRECORD bij het hoogspringen! Voor Anna waren het haar eerste indoorwedstrijden. Een beetje onwennig nog, maar ze deed het goed!

Na de ochtendwedstrijden werden ’s middags de juniorenwedstrijden afgewerkt. Daar kwam Dylan Wichman in beeld. Op het programma stond de 40 meter sprint, hoogspringen en kogelstoten. Hoewel het even wennen is om uit te moeten komen in een hogere leeftijdscategorie (van JJD naar JJC), waar de lat weer wat hoger ligt, wist Dylan zich prima te redden.

Op de 40 meter sprint ging het uitstekend. Had hij bij de Indoor in Reusel enkele weken eerder nog een evenaring van het clubrecord in de categorie JJD, nu lukte het om het CLUBRECORD bij de JJC te verbreken met een tijd van 5.78 seconden. Hij werd op dit onderdeel dan ook eerste.

Het tweede onderdeel hoogspringen sloot Dylan af met 1,50 meter. Dat was 5 centimeter onder zijn PR, maar ook hier goed genoeg voor een eerste plaats.

Hetzelfde gold voor het laatste onderdeel kogelstoten. Met 8,42 meter stootte Dylan onder zijn PR (9,26), maar ook hier werd hij eerste!

Bekijk hier de UITSLAG

Foto (Arie Wichman): Dylan op het podium

Home knop