13 nov '22

Witvencross: 3 keer podium!

Vandaag werd het crossseizoen geopend in Veldhoven. Bij de Witvencross lieten onze leden zich al meteen zien: 3 podiumplaatsen voor Atletiek Oirschot!

Kees Smetsers schrijft:

Persoonlijk vind ik het lopen van een cross niet een van de mooiste manieren van hardlopen. Maar het wedstrijdgevoel, je kunnen meten met leeftijdgenoten, dat daagt mij wel elke keer uit. Daarom was ik heel blij dat de organisatie van de Kempische Cross Competitie, dankzij de niet aflatende inzet van Ad van Zelst, besloten had om een categorie 70+ toe te voegen in het wedstrijdschema van de 8 crossen van deze competitie. Zelf ben ik intussen bijna 76 jaar, maar vanaf dit jaar kom ik in mijn categorie (M70+) alleen maar hardlopers tegen, die niet veel jonger zijn dan ik. Dat daagt mij uit en het motiveert mij.

Het was ook de reden dat ik met spanning uitkeek naar de Witvencross, de eerste cross van de Kempische Cross Competitie. Tot mijn blijdschap kwam ik bij de start Martien van den Ven tegen, die door een slepende blessure heel lang niet meer mee had kunnen doen. Zijn blessure is nog niet helemaal genezen, maar hij was er weer bij. Dat geldt eigenlijk ook voor Nellie van Beers, voor wie ik grote bewondering heb door de prestaties, die zij ondanks tegenslagen nog steeds levert. Zij is een echte doorzetter, een groot voorbeeld voor mij.

Léon Brands stond ook bij de start en die zou weer een snelle tijd gaan lopen, dat zou later in de uitslag bevestigd worden. Het was een mooi gezelschap dat aan de start stond, inclusief Rinus van Dijck uit Eindhoven, die binnenkort 79 jaar (!) wordt.

De wedstrijd zelf vond ik best zwaar met flinke stroken los zand en een heuveltje. Maar ik kon toch de hele wedstrijd rond de zes minuten per kilometer lopen en daar was ik echt tevreden mee. De zon scheen naar hartelust, dus het was echt genieten. Een podiumplaats zat er deze keer niet in. In mijn categorie werd ik vierde, achter Johan van Litsenburg, Martien van de Ven en Wim Hermans (in deze volgorde). Bij de huldigingen was Atletiek Oirschot goed vertegenwoordigd, want naast de tweede plaats van Martien van de Ven (M70+) haalde Nellie van Beers een eerste plaats (V65). Léon Brands werd zesde in het grote veld deelnemers van de categorie M45.

Later hoorde ik dat Roel van de Ven, de talentvolle zoon van René van de Ven, ook een eerste plaats had behaald. Dus dat zijn weer heel wat mooie uitslagen. Ik hoop dat het begin zal zijn van meer mooie resultaten in het winterseizoen, dat nu is begonnen… 

Foto: Nellie van Beers werd 1e bij de V65

Hier staat de UITSLAG en hier de FOTO'S

Nieuws (2022)

26 dec '22

Afsluiting van het jaar: onze Auwjaorscross

Ons laatste evenement in 2022 was vandaag op tweede Kerstdag: de Van de Meerendonk-KBenM Auwjaorscross. Buiten de verwachting hadden we prima loopweer. Een klein buitje kon de pret niet drukken, daar merkten de lopers niets van. En later kwam zelfs de zon door! 

De wedstrijd werd bij de Mannen Senioren gewonnen door Michael Beuwer van Eindhoven Atletiek, op 1 minuut gevolgd door clubgenoot Ben Souwen. Bij de Vrouwen Senioren won Sara van Grunsven (Attila) in 30:44, maar dat haalde ze maar net, want Eefje Ottevanger (V35, Eindhoven Atletiek) zat er maar 3 seconden achter!

Van onze club hadden we 20 deelnemers bij de trimloop en 13 bij de wedstrijden. Dat was maar dunnetjes! Toch haalden we nog fraaie prestaties: Roland van Loon 3e bij de M45, Kees Smetsers 2e bij de M65 en natuurlijk Roel van de Ven, die in zijn categorie JPC zijn vierde overwinning op rij noteerde! Roel gaat aan kop in de kempische Cross Competitie.

Een verslag van Kees Smetsers:

De Van de Meerendonk KBenM Auwjaorscross van dit jaar was weer een mooi evenement, maar toch had ik na afloop een dubbel gevoel. Ik was blij omdat ik tijdens de cross merkte dat mijn conditie voor het eerst na mijn longontsteking weer was verbeterd. Ik wil echter niet over mijn eigen beleving van deze wedstrijd schrijven, maar over de oorzaak waarom mijn blijdschap werd getemperd. 

De atleten van Atletiek Oirschot leverden ook deze keer weer mooie prestaties.  Roland van Loon (3), Edwin van de Ven (4), Nicky van Vroenhoven (8) en Léon Brands (8) haalden in de wedstrijd voor licentiehouders tijden, waar je als lid van Atletiek Oirschot blij van wordt. Dat geldt ook voor de jeugdleden Roel van de Ven (1), Nienke Vasen (5), Tim van Luytelaar (6), Bram Gerritsen (7), Jelle van de Luytelaar (8), Imke van Veen (12) en Lotte van de Ven (13). Het is altijd mooi om te zien dat clubleden echt strijden voor de ereplaatsen in de wedstrijden.  

Het dubbele gevoel werd bij mij veroorzaakt door het geringe aantal deelnemers van Atletiek Oirschot. Vooral de deelname van slechts 7 junioren en pupillen kwam bij mij hard binnen. Vergeleken bij voorgaande jaren is deze achteruitgang echt heel jammer. De jeugd is de toekomst en daarom hoop ik echt dat het aantal jeugdleden in de loop van dit seizoen weer gaat toenemen. Misschien zijn er mensen binnen onze vereniging die wat dit betreft “de kar weer willen gaan trekken”, daar zou ik dan heel blij van worden. 

Ik sluit mijn laatste verslag van dit jaar af met een dankwoord aan het bestuur en alle andere vrijwilligers, die ervoor gezorgd hebben dat we weer een jaar lang onze favoriete sport in een fijne omgeving hebben kunnen uitoefenen. Het bestuur en alle leden wens ik heel veel liefde, gezondheid, geluk en sportplezier in het nieuwe jaar. 

Foto: start van de trimloop

De uitslagen van onze leden staan hier

De foto's van Peter Kramer en Ad van Zelst staan in het FOTOBOEK

22 dec '22

Nog een paar dagen...

... en het jaar 2022 loopt ten einde.

Een jaar waarin we na corona weer normaal mochten sporten.

Ook in 2023 gaan we ervoor zorgen dat onze leden zich thuis voelen binnen onze vereniging. Wedstrijdatleet, recreant, jong of oud, we willen ze allemaal met een goed gevoel laten genieten van al het moois dat onze sport te bieden heeft.

Op zondag 8 januari luiden we met jullie het nieuwe sportieve jaar in en zijn alle leden van harte welkom in ons clubhuis op onze nieuwjaarsreceptie, aanvang 11.00 uur

Het bestuur wenst alle leden Prettige Kerstdagen en een sportief en gezond 2023 toe

18 dec '22

De indoorwedstrijden in Drunen

Vandaag waren onze trainers René van de Ven en Arie Wichman met 3 jeugdleden - Roel, Anna en Dylan - in Drunen bij de indoorwedstrijden van atletiekvereniging DAK.

René en Arie schrijven:

’s Morgens was Roel als eerste aan de beurt. Hij behaalde een gedeelde eerste plaats bij het kogelstoten. Met 6,51 was het een dik PR en ook een CLUBRECORD. Hij haalde ook een PR op de 40 meter sprint en een CLUBRECORD bij het hoogspringen! Voor Anna waren het haar eerste indoorwedstrijden. Een beetje onwennig nog, maar ze deed het goed!

Na de ochtendwedstrijden werden ’s middags de juniorenwedstrijden afgewerkt. Daar kwam Dylan Wichman in beeld. Op het programma stond de 40 meter sprint, hoogspringen en kogelstoten. Hoewel het even wennen is om uit te moeten komen in een hogere leeftijdscategorie (van JJD naar JJC), waar de lat weer wat hoger ligt, wist Dylan zich prima te redden.

Op de 40 meter sprint ging het uitstekend. Had hij bij de Indoor in Reusel enkele weken eerder nog een evenaring van het clubrecord in de categorie JJD, nu lukte het om het CLUBRECORD bij de JJC te verbreken met een tijd van 5.78 seconden. Hij werd op dit onderdeel dan ook eerste.

Het tweede onderdeel hoogspringen sloot Dylan af met 1,50 meter. Dat was 5 centimeter onder zijn PR, maar ook hier goed genoeg voor een eerste plaats.

Hetzelfde gold voor het laatste onderdeel kogelstoten. Met 8,42 meter stootte Dylan onder zijn PR (9,26), maar ook hier werd hij eerste!

Bekijk hier de UITSLAG

Foto (Arie Wichman): Dylan op het podium

Home knop