27 mrt '22

Zonnige Auwjaorscross

Langzaam komt de belangstelling voor wedstrijden weer op gang, maar bij de gisteren gelopen Auwjaorscross zagen we toch nog flink minder deelnemers dan bij de vorige edities. Hadden we bij de laatste Auwjaorscross in 2019 nog 594 lopers, waarvan 114 clubleden, dit jaar bleven we steken op 265 totaal en 51 van onze club. Meer dan een halvering dus en dat was de oorzaak dat de trimloop voor recreanten wat sfeerloos verliep. Dat werd in de loop van de dag beter, want toen kwam de zon door en liep het terrein vol met jeugdige deelnemers en hun begeleiders.

De wedstrijd werd gewonnen door Michael Beuwer van Eindhoven Atletiek. Hij kwam als deelnemer in de categorie Mannen senioren met een flinke voorsprong binnen in een tijd van 33:46 minuten over de 10.120 meter. Bij de vrouwen won Amber van Oort (ook van Eindhoven Atletiek) in een tijd van 30:16 minuten over 7.780 meter.

Van onze leden haalden er drie het podium: Roel van de Ven werd 3e bij de Jongens minipupillen, Tom Blankers werd 2e bij de Jongens pupillen C en Rick van der Schoot werd 3e bij de Jongens Junioren C.

We danken de mensen die deze wedstrijden mogelijk maakten: hoofdsponsors Van de Meerendonk Makelaars en Kemps Beheer en Management BV, wedstrijdsponsor MTO (Joost van Kuringen), materiaalsponsor Van Overbeek Verhuur, de Rabobank en de sponsor van de Kempische Crosscompetitie Runnersworld Eindhoven.

En dan mogen we natuurlijk niet onze vrijwilligers vergeten, die zorgden voor de algemene organisatie, het opbouwen van het parcours en de start-finish locatie, de bemanning van het clubhuis, de jury en tijdwaarnemers, de parcourswachten, de publiciteit, de verwerking van de uitslagen, het maken van de fotoreportages en de begeleiding van de jeugd. Allemaal bedankt, zonder jullie kunnen we dit niet organiseren!  

Bekijk hier de UITSLAGEN en hier het FOTOBOEK

Foto: gecombineerde start van van de jongens en meisjes pupillen B. 

     

Nieuws (2022)

27 nov '22

Driedorpencross: goed gelopen mannen!

Onze mannen zijn sterk, dit jaar! Opnieuw behaalden we podiumplaatsen in de Kempische Cross Competitie en wel bij de Driedorpencross in Sint Oedenrode. Roel van de Ven werd 1e JPC, Frans van der Staak 2e M65, Edwin van de Ven 3e M35, Roland van Loon 3e M45.

De deelname van onze club aan de KCC valt dit jaar tegen, daarom noemen we toch even de dapperen die er ook bij waren in "Rooi": Nicky van Vroenhoven, Léon Brands en jeugdleden Josy Gerritsen en Nienke Vasen. 

René schrijft over Roel:

Fantastisch gelopen, 20 seconden sneller dan vorig jaar op hetzelfde parcours. Tactisch weer uitmuntend: volle bak tot de eerste bocht, op kop het smalle paadje in, en daarna de voorsprong gestaag uitgebreid. Bij de finish 50 meter voorsprong. Perfect!

Foto: Frans, Roland, Edwin, Léon en Nicky zien er nog fit uit vlak na de finish! Inzet: Roel van de Ven

22 nov '22

Jan Joosen overleden

Afgelopen vrijdag bereikte ons een schokkend bericht: ons lid Jan Joosen is op dinsdag 15 november, op de laatste dag van zijn vakantie in het buitenland overleden, zo laat echtgenote Anne ons weten. Jan had dit jaar bij de hardloopcursus na enkele jaren pauze het hardlopen weer opgepakt en was wekelijks weer te zien bij onze recreantentrainingen. Jan was een rustige man, altijd goed gehumeurd en trouw aan de club, want bij zijn afwezigheid bleef hij al die jaren gewoon lid. 

We hebben medeleven met Anne, zoon Rik en partner Marly en wensen hun veel sterkte. Ook Anne was jarenlang lid en van 2007 tot 2009 bestuurslid, totdat een blessure haar dwong het hardlopen op te geven. Twee echte clubmensen... 

De afscheidsdienst is op vrijdag 25 november om 14.30 uur in crematorium De Hoge Boght, Eindhovensebaan 29 te Veldhoven. Samenkomst vanaf 14.00 uur in de ontvangstruimte van het crematorium, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren.

Foto: op 15 juni kreeg Jan nog het diploma van de hardloopcursus uitgereikt

20 nov '22

Marathon De Ronde Venen

Ten tijde van de Marathon Eindhoven waren ze er nog niet klaar voor, maar in Abcoude moest het gebeuren: Joan, Arianne en Ria zouden daar hun eerste hele marathon gaan lopen, de Ronde Venen Marathon. En het is gelukt, in ook nog heel mooie tijden!

Arianne schrijft: 

Het was geweldig! Echt bijzonder om mee te mogen maken. Het was erg koud en we hebben flink wat regen gehad, maar daardoor extra voldaan dat we de finish goed hebben gehaald.

De man van Ria (Marc Verhoosel) heeft de foto gemaakt.
 

Home knop