Wie zijn wij?

Atletiekvereniging Oirschot – roepnaam Atletiek Oirschot – is opgericht op 24 oktober 1985. De club is aangesloten bij de Atletiekunie onder verenigingsnummer V0014355 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40238625

Erelid: Cees van de Schoot
Leden van verdienste: Albert Houwen, Piet van de Sande, Martien van de Ven, Toon de Croon, Ton van Liempt.

Atletiek Oirschot is voor alle leeftijden. Ons jongste lid is 8 en ons oudste actieve lid is 73 jaar!

Bij Atletiek Oirschot kun je de atletieksport beoefenen op zowel recreatief als wedstrijdniveau. De trainingen staan onder leiding van deskundige trainers en begeleiders. Er wordt getraind in 4 niveaugroepen, van rustig tot pittig: 1, 2, 3 en 4. Als iemand niet mee kan past de groep zich aan.
Zie voor trainingsmogelijkheden de rubriek "TRAININGEN"

We hebben geen atletiekbaan, maar we hebben wél de Oirschotse Hei...
Onze grote wens blijft de realisering van een echte looppiste. We redden ons nu met een grasbaan, maar dè attractie is toch wel het lopen door de prachtige Oirschotse natuurgebieden zoals 's-Heerenvijvers, De Baest, de Mortelen en natuurlijk de Oirschotse Heide. Nergens hebben ze zo'n mooi los zand als bij ons...

Bij ons atletiekveld aan Bloemendaal (bij sportcentrum De Kemmer) hebben we de beschikking over een gezellig clubhuis, van waaruit we onze activiteiten organiseren.

Een gezonde hobby… tegen lage kosten
Hardlopen kost bijna niets. Onze contributie is bescheiden en al wat je nodig hebt is een paar hardloopschoenen en sportkleding. Verder bepaal je zelf wanneer je gaat en aan welke activiteiten je meedoet.

Kom eens mee trainen
Om de clubsfeer te proeven is er voor niet-leden de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding deel te nemen aan de recreantentrainingen op zondagmorgen en woensdagavond. Aanmelden hoeft niet, €1,50 in het potje en lopen maar.

Kennismaken met de loopsport
Elk voorjaar organiseren we een hardloopcursus voor beginnende lopers, of mensen die het sporten weer op willen pakken. Vanaf niveau "nul" brengen gediplomeerde trainers je in 10 weken op een conditie waarmee je meekunt met onze trainingsgroepen.
Zie de rubriek "TRAININGEN"

Wedstrijden
Naast de trainingen wordt door Atletiek Oirschot in clubverband bijna wekelijks deelgenomen aan grote en kleine loopwedstrijden in binnen- en buitenland, waarbij het vervoer onderling geregeld wordt. Vertrektijd- en plaats staan tijdig op deze website (PRIKBORD).

Ook organiseren we elk jaar zelf twee wedstrijden: de Oirschotse Stoelloop en de Auwjaorscross. Het hele jaar door zijn er interne wedstrijden (alleen voor leden), zoals de cyclopathon, de clubkampioenschappen cross, het Rondje Kemmer en de clubkampioenschappen meerkamp (kijk bij ONZE WEDSTRIJDEN).

Ter gelegenheid van ons 25-jarig jubileum organiseerden wij op 24 oktober 2010 een unieke wedstrijd: de Oirschotse Heidemarathon. Bij ons 30-jarig jubileum in 2010 hebben we dat nog eens herhaald. Als vervolg hierop organiseren we elk jaar in de herfst de Oirschotse Heideloop, een recreatieve tocht voor hardlopers van alle niveau’s en wandelaars.

Jeugdatletiek bij Atletiek Oirschot
Niet alleen hardlopen, maar ook de technische nummers (hoog- en vérspringen, polsstokhoogspringen, discuswerpen, speerwerpen, kogelstoten) krijgen bij de jeugdafdeling van Atletiek Oirschot volle aandacht. Daarnaast zijn er ontspannende spelactiviteiten, deelname aan jeugdwedstrijden in de regio en baanwedstrijden. In de winter worden de avondtrainingen in een zaal gegeven.

En wandelen!
Wandelen doen we ook bij Atletiek Oirschot. Zo kun je na je hardloopcarriere nog lid blijven van je club. Ook als je geblesseerd bent is de wandelgroep een mooie manier om fit te blijven. Maar ook als je nooit aan atletiek gedaan hebt mag je meelopen met onze wandelaars. Zie de rubriek WANDELEN.

Interesse? Kom een keer meelopen, je zult je al snel thuis voelen.

Prikbord

Wandelen: zondag 11 december soepwandeling

De derde soepwandeling vindt plaats op zondag 11 december en start bij het biologisch melkgeitenbedrijf van Michael Borsten en Marian van Spreuwel aan de Neereindseweg 6, 5091RD  in Oostelbeers.

Onze wandelgroep vertrekt om 8:30 uur met auto's bij de Rabobank in de Sint Jorisstraat.         

datum bericht:
30 nov '16

Taken bestuur

Het bestuur heeft de taken verdeeld. Wie voor welke commissie verantwoordelijk is lees je in de rubriek ALGEMENE INFO > Bestuur en commissies

datum bericht:
30 nov '16

Nieuw: Marathon Tilburg

Runnersworld Tilburg heeft het initiatief genomen voor een nieuwe grote wedstrijd: de Marathon Tilburg.
Info en inschrijven: www.marathon-tilburg.nl

Tot 1 januari gelden early bird prijzen van € 1 per kilometer!
 

datum bericht:
30 nov '16

Gewijzigd: jeugdtrainingen Auwjaorscross

Als voorbereiding op de Auwjaorscross (ma 26 december) organiseren we elke week op vrijdag van 15.30 - 16.30 uur looptraining voor de jeugdleden.

Bij voldoende belangstelling kan dit worden verlengd na de Auwjaorscross. Trainers zijn Cees van de Schoot en Nellie van Beers. 

datum bericht:
20 nov '16

Army Urban Run 2017: wees er snel bij!

De Army Urban Run is op zondag 23 april 2017. Vorig jaar was de inschrijving in 3 dagen volgeboekt. Je moet er dus snel bij zijn! Kijk op de website armyurbanrun.com voor alle info en om in te schrijven.

datum bericht:
14 nov '16

Atletiek Oirschot op Facebook. Like us!

We hebben nu een nieuwe Facebook-account. Susanne van Gessel is de moderator, zij zorgt er voor dat er geen gekke dingen gebeuren.
Op deze website zie je bij verschillende rubrieken het bekende Facebook-logo. Like us, zodat onze activiteiten breed bekend worden. Klik op https://www.facebook.com/atletiekoirschot 

datum bericht:
8 nov '16

Nieuwe Algemene Voorwaarden (portretrecht)

Onze algemene voorwaarden zijn gewijzigd. Het betreft met name het portretrecht en privacyvoorwaarden van onze leden en deelnemers aan onze evenementen. Je vind de algemene voorwaarden in de rubriek ALGEMENE INFO > Reglementen > Algemene voorwaarden. 

datum bericht:
3 nov '16

Lees alle Spikes vanaf 1987!

Op 1 februari 1987 verscheen het eerste nummer van ons clubblad. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van onze club kun je nu alle jaargangen van de jaargangen 1987 tot heden lezen in de rubriek CLUBBLAD SPIKE.

datum bericht:
2 nov '16

Wintertijd: bootcamp-trainingen vanaf De Loop

Vanaf maandag 31 oktober (wintertijd) starten we met de bootcamptrainingen in winkelcentrum De Loop (bij de Jumbo). De tijden zijn onveranderd: maandag en donderdag van 19 - 20 uur. Plastic vuilniszak meebrengen en reflecterend hesje!

datum bericht:
30 okt '16

Wintertijd: zaaltrainingen voor alle leden, tijden gewijzigd

Gedurende wintertijd - vanaf dinsdag 1 november - zijn de jeugdtrainingen in gymzaal De Linde (Lindenlaan).
Op donderdag kunnen ook volwassen leden aansluiten!

LET OP! Enkele tijden zijn gewijzigd!
Bekijk het trainingsprogramma in de rubriek TRAININGEN > jeugdtrainingen

datum bericht:
25 okt '16

Uitslagen op deze website

Het laatste onderdeel dat op deze nieuwe website nog moest worden afgemaakt was UITSLAGEN LEDEN. We hebben ons tijdelijk moeten behelpen met een uitslag in PDF-formaat. Maar vanaf nu zie je bij de loopwedstrijden de uitslag in nieuwe stijl. Handig: met de gemiddelde snelheid en de kilometertijd er bij. Zo kun je later altijd zien wat je hebt gelopen in een wedstrijd en daarop je plan aanpassen.

De uitslagen van technische onderdelen blijven nog in PDF-formaat staan.

datum bericht:
19 okt '16

Inschrijving Auwjaorscross geopend

Je kunt nu inschrijven voor de Auwjaorscross op 26 december. Klik!

Alle info vind je bij ONZE WEDSTRIJDEN > Auwjaorscross

datum bericht:
9 sep '16

Clubkleding bestellen

Nieuwe leden krijgen een clubshirt. De kosten zitten in het inschrijfgeld. Hoe je het shirt kun bestellen vind je op deze website onder ALGEMENE INFO > Clubkleding.

Extra shirts en singlets kun je ook bestellen. Afrekenen bij de koffiebar (alleen op zondag).

datum bericht:
2 mei '16

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om lid te worden van onze atletiekvereniging. Kom in actie! Download het aanmeldformulier bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie, vul het in en stop het in de brievenbus bij het clubhuis.

datum bericht:
1 mei '16