24 Sep '23

PR-salvo bij de CK Meerkamp in Best

Een verslag van René van de Ven en Arie Wichman

We hebben de laatste paar jaar langzaam maar zeker onze samenwerking met buurvereniging GM uit Best geintensiveerd. Dit leidde vorig jaar al tot het samen organiseren van de indoorwedstrijden in De Kemmer en nu werden wij ook uitgenodigd voor deelname bij hun clubkampioenschappen op de baan. Uiteraard buiten mededinging, maar wel een extra kans om nog wat mooie prestaties te leveren op een kunststof accommodatie. Lotte (MPC), Roel (JPC), Jelle, Jason (JPA), Tim en Dylan (JJC) en ik zelf (René, M35) namen namens Atletiek Oirschot deel.

Voor Roel was het zijn laatste outdoor wedstrijd bij de jongens pupillen C. Hij presteerde net zoals het hele seizoen al stabiel goed op alle onderdelen, maar een echte uitschieter bleef uit. Ondanks de mooie prestaties van dit jaar en het feit dat hij de wedstrijd ruim won (zelfs de 600m die hij liep tegen de oudere jongens pupillen B) was hij toch niet helemaal tevreden, maar het kan nou eenmaal niet altijd lukken, zo verzekerde ik hem. 

Lotte presteerde ook uitstekend en behaalde een PR op de 40m sprint (9.0 sec) en op de 600m (3.10.5 min). Ze was echter nog meer verrast toen ze na de zware 600m hoorde dat ze de wedstrijd had gewonnen. "Voor de eerste keer ben ik écht 1e!" zei ze glunderend na het horen van haar naam en vol trots beklom ze het podium.

Jason en Jelle (JPA) begonnen met de 60 meter sprint met een tijd van respectievelijk (9,5 en 10,9 sec). Voor Jelle was dat direct een verbetering van zijn PR en die tijden waren goed voor een 1e en 3e plaats op dit nummer. Op het tweede nummer (vortex) verbeterde beiden hun PR, met een worp van respectievelijk 36 en 24 meter. Ook dit weer goed voor een 1e en 3e plaats. Op het onderdeel verspringen was het weer raak. Met een sprong van 3,55 voor Jason en 2,65 voor Jelle werden ook hier de PR’s van beiden weer scherper gesteld en ook hier wederom een 1e en 3e plaats.

Het hoogspringen liep voor beiden helaas niet helemaal naar wens. Jason verzwikte zijn enkel bij een aanloop voor de hoogte van 1,25 en moest genoegen nemen met 1,20. Jelle kreeg zijn aanloop maar niet naar wens en moest genoegen nemen met 1,05. Ondanks dat de sprongen hier geen PR’s opleverde toch nog wel een 1e en 3e plaats.

Het laatste onderdeel (1000 meter) was voor Jason een martelgang. Zijn enkel was na het verzwikken bij het hoogspringen wat opgezet en werd langzaam stijf. Hij liep daardoor al gelijk bij de start een aanzienlijke achterstand op. Na 800 meter kreeg de adrenaline de overhand en begon hij te versnellen en startte een inhaalrace. Helaas te laat om de nummer 1 nog in te halen maar toch nog een tweede plaats. Ook Jelle haalde net geen PR. Maar echt moe was hij na afloop niet, dus het was meer een dosering-probleem. En daar gaan we aan werken. Uiteindelijk werden Jason en Jelle op meerkamp respectievelijk 1e en 3e.

Dylan en Tim (JJC). Hier werd begonnen met de 100 m. Dylan zette hier een tijd neer van 12,3 hetgeen een eerste plaats betekende en een PR op dit onderdeel en een 6e tijd op onze AT (eerste boven hem is Rudy van Belkom met 12,4). Tim zette met 14,0 eveneens een PR neer en een 3e plaats.

Met verspringen zette beiden mannen ook weer een PR neer met sprongen van respectievelijk 5,06 (1e) en 4,23 (3e). Rene keek gelijk wat een sprong van 5.06 betekende voor onze AT-ranglijst. Het was de 4e in de AT (de 3e in de AT met een sprong van 5,20 was…. Rene van de Ven).

Het volgende onderdeel was discus, waar de mannen respectievelijk 27,83 en 18,49 wierpen. Goed voor een 2e en 3e plek en wederom twee PR’s! Met Kogel werd 11,12 en 5,98 gestoten. Voor Dylan was hier dit een PR, 1e plaats en de aanleiding voor Rene gelijk weer in de AT-lijst te duiken. Het bleek de 4e AT te zijn met Bart Noyen (11,27) op 3e AT. Tim haalde met zijn stoot net zijn PR niet maar had toch de 4e plaats.

De 800 meter was voor Dylan en Tim nieuw en geen gemakkelijke afstand. Maar een PR zouden ze in ieder geval hebben de eerste keer. Dylan wist ondanks een wat rommelige start uiteindelijk een tijd van 2:22,4 neer te zetten, goed voor een 1e plaats en wederom een 4e plaats op de AT-ranglijst. De nummer 3e op de ranglijst met een tijd van 2:18,9 is……René van de Ven. Dylan weet dus wat hem te doen staat. Tim liep eveneens een prima 800 meter en had eigenlijk nog teveel energie over. Dat kan dus sneller door beter te verdelen en dat gaan we dus oefenen. Het totaal meerkamp puntenaantal was voor Dylan en Tim goed voor een 1e en 3e plaats! Top prestaties!

René had zelf ook een meerkamp van 5 onderdelen af te werken, bestaande uit 100m sprint, kogel, hoog, discus en de afsluitende 800m. Het werd een "tussen het coachen van de kinderen door-wedstrijd", maar dat mocht de pret niet drukken:

De 100m verliep goed: goed weg bij de start (niet vals!) en met 14.1 sec een stuk sneller dan vorige week bij ons op de grasbaan. Helemaal niet ontevreden, mede gelet op mijn huidige vorm. Kogel ging ook een stukje beter dan vorige week, al is 10.48m toch eigenlijk nog steeds een meter te weinig. Maar ook hier geldt: als je uit vorm bent kun je ook weinig verwachten.

Het hoogspringen liet ik aan me voorbij gaan gelet op mijn zwakke, kapotte enkels. Bij discus had ik hetzelfde probleem als vorige week tijdens onze eigen clubkampioenschappen, want ik wierp er weer twee ongeldig. Gelukkig was de 3e wel in de sector, maar qua afstand helaas niet veel soeps, amper 27 meter.

En toen nog de 800m. Hoe lang zou het geleden zijn dat ik die gelopen heb, dacht ik in mezelf. Misschien wel 10 jaar. Dus met de tijd van vandaag zal ik vereeuwigd worden in de ranglijsten aller tijden bij de M35... Oei, dacht ik, een tijd op de 800m van boven de 3 minuten dat kan echt niet... Maar ik realiseerde me ook dat het in mijn huidige vorm niet gemakkelijk zou worden om dat te voorkomen en niet deelnemen dat is natuurlijk not done. Dus dan maar er vol invliegen, de dood of de gladiolen: 45 sec per 200m en dan ergens 0,1 sec winnen zou 2.59.9 zijn dus zo gezegd zo gedaan. En met 200 meter splits van 44-46-44-44.7 finishte ik meer dood dan levend in 2.58.7 min. Voor nu was ik er prima tevreden mee.

Na afloop hebben we nog lekker mee genoten van de barbecue als seizoensafsluiting en daarna voldaan met de kids naar huis. Op naar het winter- en indoorseizoen!

Groeten René en Arie

De Ranglijst Aller Tijden
In dit verslag kom je de afkorting AT tegen, wat staat voor de prestatie vergeleken met vroegere uitslagen in onze club. Je vindt die ranglijsten op deze website onder ALGEMENE INFO

Nieuws (2023)

31 Dec '23

Toch weer een mooie Auwjaorscross

Dit jaar hadden we in totaal 353 finishers in alle categorieën samen. Dat waren er toch 116 meer dan bij de vorige editie, maar nog ver verwijderd van de rond de 600 deelnemers die we vóór corona over de finish zagen komen. Bij onze deelnemende leden hetzelfde beeld: dit jaar 48 leden, in 2022 nog 33, in 2019 maar liefst 114!

Ondanks de vele regen die in de weken hiervoor was gevallen en de problemen die werden verwacht doordat grote delen van het veld onder water stonden, wist de wedstrijdcommissie dit goed op te vangen door de start en finish te verplaatsen.

Een verslag van Kees Smetsers:

Toen de deelnemers aan de “Van de Meerendonk – KBenM Auwjaorscross” vandaag het atletiekveld van Atletiek Oirschot betraden, moesten ze uitkijken waar ze liepen, want het groene gras was door de heftige regenbuien van de laatste weken op sommige plekken een moeras geworden. Daarom had de organisatie het parcours aan moeten passen. Er was nu geen volledige ronde over het atletiekveld, de start en finish waren bij de tweede poort en de deelnemers gingen nu eerder het bos in. Dat kon nog wel eens dringen worden!

In de afgelopen dagen hadden de vrijwilligers keihard gewerkt om het parcours in een goede staat te brengen en dat was heel goed gelukt. Ze hadden zelfs met bladblazers alle bladeren van de bospaden afgeblazen. De deelnemers waren het er unaniem over eens dat het een heel mooi parcours was, wat goed te lopen was, maar toch selectief genoeg voor een mooie wedstrijd.

In totaal gingen er in alle categorieën 353 hardlopers van start. Daarmee is de Auwjaorscross een van de best bezochte wedstrijden van de Kempische Cross Competitie. Jammer dat de accommodatie van Atletiek Oirschot lang niet toereikend is om de deelnemers van wedstrijden die hier worden georganiseerd op een goede manier te ontvangen. Ook vandaag liep tijdens de aanmeldingen van de deelnemers het clublokaal al snel vol. Dat geldt ook voor het atletiekveld, dat bij slechte weersomstandigheden zoals vandaag eigenlijk niet geschikt is om er een wedstrijd op te houden. Er ligt voor de gemeente Oirschot een heel mooie taak om daar verbetering in aan te brengen.

De wedstrijden van deze Auwjaorscross waren over het algemeen spannend. Bij de recreanten bijvoorbeeld, leverden drie lopers rondenlang een gevecht om als eerste binnen te komen en dat werd pas op de finishlijn beslist. Bij de senioren en masters waren er mooie duels in de diverse categorieën. Ook de atleten van Atletiek Oirschot waren onderling elkaars krachten aan het meten. Edwin van de Ven bijvoorbeeld, had een paar dagen vóór de Auwjaorscross in Drente nog 200 kilometer door de modder gefietst, maar ging tijdens de cross toch met clubgenoot Nicky van Vroenhoven sprintend naar de eindstreep. Mooi om zo’n duel tussen clubgenoten te zien.

Ook bij deze editie van de Auwjaorscross waren er weer ereplaatsen voor de atleten van Atletiek Oirschot. Lotte van de Ven werd tweede in haar categorie U8 en Noor Denissen derde. Martien van de Ven werd derde in de categorie M70+, Roland van Loon ook derde bij de M45 en Nellie van Beers werd tweede in de categorie V65+. Deze resultaten én de inzet van alle vrijwilligers van Atletiek Oirschot hebben deze cross weer tot een heel mooie editie gemaakt. Daarvoor verdienen ze allemaal een compliment.

De resultaten van onze leden staan bij UITSLAGEN.

In het FOTOBOEK staan reportages van de volgende fotografen:
Peter Kramer, voor kopen van foto's klik hier 
Luc Kenter
Ad van Zelst
overige toegezonden foto's komen in het album Van alles wat in 2023

.

27 Dec '23

Bewegen voor Jongeren

Sinds een paar jaar organiseren we op woensdagmorgen trainingen onder de naam: 'Bewegen voor Ouderen'. Deze trainingen, met deelnemers van 60 tot boven de 80 voorzien in een behoefte en zijn succesvol. Vandaag was er een speciale training: de opa's en oma's mochten hun kleinkinderen meenemen. Adrie Louwers had de leiding en met z'n allen trokken ze het Kemmerbos in, waar allerlei speelse oefeningen werden gedaan. Door jong én oud!

Foto's staan in het FOTOBOEK  

23 Dec '23

Kapellekestrail door de blubber

Na weken van regen was het te verwachten: het parcours van de Kapellekestrail stond voor een groot deel onder water. We moesten de route verleggen en liepen nu vanaf de start richting Bekersberg en de Kattenberg. Natte voeten bleven niet uit, maar er werd toch gelachen door de 45 hardlopers en 16 wandelaars. En... het bleef verder droog deze middag!

Na afloop was iedereen voldaan en werd nog een muziekkwis gehouden, die net als vorig jaar werd gewonnen door het "Gezellige Groepje 1".  

Foto's van de Kapellekestrail staan in het FOTOBOEK

Home knop