4 Feb '24

De 25 kilometer van de Asselronde

Een verslag van Kees Smetsers

We zitten nu op de helft van de winter en dan is het natuurlijk een mooi moment om mee te gaan doen aan de Asselronde van 25 kilometer, die deel uit maakt van de Midwintermarathon in Apeldoorn. Daarom hadden Henk van Gerven, Elia Deenen, Antoinet Hems, Karin van de Pas en Kees Smetsers zich aangemeld voor dit evenement. Omdat Karin van de Pas op het laatste moment wegens ziekte niet mee kon doen, had Edwin van de Ven haar startnummer overgenomen en hij ging dus mee naar Apeldoorn.

Bij de start op de Loolaan in Apeldoorn was het indrukwekkend om te zien hoeveel deelnemers er aan de start stonden. Over het hele weekend bleken er 16.000 deelnemers te zijn, die op deze gecertificeerde wedstrijd af waren gekomen. Eindelijk weer eens een wedstrijd, waarvan de te lopen kilometers exact kloppen, dat is vaak niet het geval.

Vóór de start was al afgesproken dat Edwin en Antoinet samen zouden gaan lopen. Edwin wilde deze keer geen snelle tijd lopen en daarom zou hij bij Antoinet blijven. Henk van Gerven en Elia Deenen zijn in voorbereiding op de hele marathon van Hulst naar Terneuzen en zouden daarom ook een koppeltje vormen. Kees Smetsers was de hele week ziek geweest en had daarom gezegd dat de anderen niet bij hem hoefden te blijven. Zo ging iedereen op zijn eigen manier de wedstrijd in.

Het parcours liep door de prachtige bossen en heidevelden aan de noordkant van de Hoge Veluwe en daar kwamen de deelnemers diverse hellingen tegen. De laatste kilometers liepen echter constant naar beneden en dat was natuurlijk super. Onderweg regende het zo nu en dan, maar echt koud was het niet.

Edwin en Antoinet liepen samen naar een tijd van 2.17.40 en daar zal vooral Antoinet heel tevreden over zijn geweest. Henk van Gerven en Elia Deenen beleefden samen ook een heel mooie wedstrijd en de eindtijd van 2.32.38 zal vooral Elia heel veel vertrouwen geven voor haar eerste marathon, die zij in april gaat lopen. Kees Smetsers kwam veel kracht te kort en had vooral in de eerste kilometers heel moeilijk. Later in de wedstrijd kon hij zich herstellen. Het was zijn eerste wedstrijd als 77-jarige en daarom zal ook hij met zijn eindtijd van 2.37.26 tevreden zijn geweest.

Als lid van Atletiek Oirschot en als Bali Runner hadden ze allemaal genoten van deze wedstrijd, die aan hen allemaal vertrouwen zal geven voor de uitdagingen, die in de komende maanden op de agenda staan.

Foto: Edwin, Antoinet, Kees, Karin en Henk voor de start van de Asselronde

Noot redactie:
Voor de leden van Atletiek Oirschot in het bezit van een wedstrijdlicentie (Antoinet, Edwin en Kees) betekende hun prestatie een clubrecord op de 25 km in hun categorie. Omdat de 25 km geen officiele afstand is van de IAAF/Atletienunie wordt de prestatie genoteerd als een BP (Beste Prestatie)

Nieuws (2024)

23 Apr '24

Baanwedstrijd met 14 deelnemers

Vanavond hadden we de eerste baanwedstrijd van het seizoen. De deelnemers aan de trainingen op dinsdagavond waren door trainer Martien warm gemaakt en er was dan ook een verrassende opkomst van 14 lopers.

Na het startschot nam Edwin van de Ven meteen de benen en was niet meer te achterhalen. Een groepje met Léon Brands, Jeroen de Bie, Nicky van Vroenhoven en Corné Claassen kon lang bij elkaar blijven, maar trok de laatste ronde uit elkaar, waarbij Léon de snelste was.

Jeugdlid Roel van de Ven finishte mooi in het middenveld, met kort daarachter zijn oom Martien, die het clubrecord M75 verbeterde met 40 seconden.

Foto: Clubrecord M75 voor Martien! Meer foto's in het FOTOBOEK.

21 Apr '24

Ook Evert van Veldhuizen kan er wat van!

Nadat Edwin van de Ven vorige week in Rotterdam het clubrecord M35 onder de 3 uur zette, liep Evert van Veldhuizen in de Enschedese marathon een nog snellere tijd. En dan ook nog in de categorie M55! Evert stormde na 2:58:02 uur als derde M55-er over de finish, een verbetering van zijn vorige PR met 7 minuten. De brutotijd van Evert (2:58:19 uur) is ook een aanscherping van het Clubrecord M55. 

15 Apr '24

Hier wordt gewerkt!

Vandaag is ons klusteam begonnen met het opbouwen van de overkapping bij ons clubgebouw. Gelukkig hebben we hiervoor de mankracht en kennis in huis. Over een paar dagen moet het klaar zijn, en dan zitten we droog!

Home knop