3 Mar '24

Roland en Joan zijn Clubkampioen Cross 2024!

Vandaag waren de Clubkampioenschappen Cross. Vanwege de overvloedige regen was het veld te nat om te lopen en bovendien stond de toegang tot het Kemmerbos onder water. Besloten werd om de start en finish te verplaatsen naar het bos, vlakbij het bultje. Onze cross-specialist Martien van de Ven werd erbij gehaald, want er moest ook een nieuw parcours worden gemaakt. Er daar was hij zeer goed in geslaagd, het was technisch lastig en uitdagend, met veel bochten over ruw terrein. Een echt crossparcours dat door de lopers goed werd ontvangen.

Om 10 uur gingen de volwassenen van start, 21 mannen, 20 vrouwen. De strijd om de eerste plaats was niet spannend, Roland van Loon nam al gauw de kop en stond die niet meer af. Hij werd voor de tiende keer clubkampioen cross. Bij de finish was de onderlinge afstand tussen de nummers 1, 2 en 3 meer dan een minuut. Opmerkelijk was de prestatie van Martien van de Ven, met 75 jaar een van de oudste deelnemers kwam hij als 5e binnen.

Bij de vrouwen won Joan van Heerebeek. Ook hier met een ruime voorsprong op de nummers 2 en 3 Ria Pijnenburg en Antoinet Hems.

Het mooiste zijn altijd de jeugdwedstrijden. Er gingen 8 jongens en 11 meisjes van start. De eindsprint tussen Niels van Vroenhoven (JPA / U12, maar geen lid dus gastdeelname) en Roel van de Ven (JPB / U10) was adembenemend, Niels won met een haardikte verschil. Ook de sprint tussen Niek van Vroenhovern en Juul Paridaans was mooi om te zien.

Bij de prijsuitreiking waren er bloemen voor Nicky van Vroenhoven en Jan Manders. Zij namen afscheid van de wedstrijdcommissie. Wie volgt hen op?

De resultaten staan bij de UITSLAGEN en in het FOTOBOEK staan de foto's.

Foto: de clubkampioenen 2024 Roland en Joan.

Nieuws (2024)

23 Apr '24

Baanwedstrijd met 14 deelnemers

Vanavond hadden we de eerste baanwedstrijd van het seizoen. De deelnemers aan de trainingen op dinsdagavond waren door trainer Martien warm gemaakt en er was dan ook een verrassende opkomst van 14 lopers.

Na het startschot nam Edwin van de Ven meteen de benen en was niet meer te achterhalen. Een groepje met Léon Brands, Jeroen de Bie, Nicky van Vroenhoven en Corné Claassen kon lang bij elkaar blijven, maar trok de laatste ronde uit elkaar, waarbij Léon de snelste was.

Jeugdlid Roel van de Ven finishte mooi in het middenveld, met kort daarachter zijn oom Martien, die het clubrecord M75 verbeterde met 40 seconden.

Foto: Clubrecord M75 voor Martien! Meer foto's in het FOTOBOEK.

21 Apr '24

Ook Evert van Veldhuizen kan er wat van!

Nadat Edwin van de Ven vorige week in Rotterdam het clubrecord M35 onder de 3 uur zette, liep Evert van Veldhuizen in de Enschedese marathon een nog snellere tijd. En dan ook nog in de categorie M55! Evert stormde na 2:58:02 uur als derde M55-er over de finish, een verbetering van zijn vorige PR met 7 minuten. De brutotijd van Evert (2:58:19 uur) is ook een aanscherping van het Clubrecord M55. 

15 Apr '24

Hier wordt gewerkt!

Vandaag is ons klusteam begonnen met het opbouwen van de overkapping bij ons clubgebouw. Gelukkig hebben we hiervoor de mankracht en kennis in huis. Over een paar dagen moet het klaar zijn, en dan zitten we droog!

Home knop