19 Feb '24

Wedertcross met heel veel regen en modder

Een verslag van Kees Smetsers

De voorlaatste cross van de Kempische Cross Competitie was in Valkenswaard. De Wedertcross paste helemaal in het plaatje van de afgelopen maanden. De hele dag regen en daardoor was het parcours, dat vanwege de vele regenval van de laatste weken al was aangepast, toch weer heel modderig en op sommige plaatsen spekglad geworden. Dat beloofde een zware wedstrijd en dat werd het ook. Veel deelnemers moesten hun laatste krachten aanspreken om de finish in een redelijk tempo te halen.

Van de deelnemers van Atletiek Oirschot hadden Nellie van Beers (V65) en Martien van de Ven (M70) nog een minieme kans op het kampioenschap van de Kempische Cross Competitie. Maar toen ze aan de start stonden wisten ze al dat dit jaar niet zou lukken. Nellie en Martien liepen allebei een heel goede wedstrijd, maar het was niet voldoende om de eerste plaats in het klassement te bereiken. Ze zullen dit jaar allebei tweede worden in hun categorie en dat is al een heel mooie prestatie, zeker omdat ze allebei in het afgelopen jaar geplaagd zijn door blessures. De dubbeltelling van de Nederlands Kampioenschap Cross op het E3 strand in Eersel heeft ook invloed gehad, zeker op het klassement van Martien. Als die dubbeltelling er niet zou zijn geweest, dan waren de kansen van Martien groter geweest. Hoe dan ook, Atletiek Oirschot mag trots zijn op deze beide toppers.

Nellie werd in Valkenswaard in de categorie V65 tweede achter Karin Verheijden, die vorige week in Schoorl nog Nederlands Kampioen werd op de 10 kilometer. Nellie had zich bij deze cross tot doel gesteld om niet te vallen en dat lukte haar ook, ondanks dat het parcours spekglad was.

Martien werd in de categorie M70 derde achter Gerard Wouters en Jos Rooijakkers. Gerard Wouters werd vorige week ook Nederlands Kampioen op de 10 kilometer. Dat maakt de prestaties van Martien en Nellie alleen nog maar mooier.

Edwin van de Ven liep een heel snelle wedstrijd, ondanks dat hij de laatste weken keihard heeft getraind in voorbereiding op de uitdagingen die hij in de komende weken aan zal gaan, waaronder de marathon van Rotterdam. Zo liep Edwin gisteren nog 18 km door de Kampina en ging hij 's middags nog 47 km mountainbiken. Vandaag werd hij 7e in de categorie M35.

Cees van Eijk had net als alle andere deelnemers een zware wedstrijd gelopen, door de modder en over de heuveltjes van het parcours van de Wedertcross. Cees werd 8e in de categorie M55.

Kees Smetsers liep, zoals gebruikelijk, in de achterhoede van de oudste deelnemers van deze wedstrijd. Kees werd 6e in de categorie M70.

Ook onze jeugdleden waren weer present. De jongedames Imke van Veen (20e bij de VU14/MJD) en Nienke Vasen (21e VU14/MJD) beten het spits af. Het was ook voor hen zwaar door de modder, maar ze waren erbij! Voor Roel van de Ven (MU10/JPB) was het een moeilijk cross-seizoen door een maand ziekte en beduidend mindere prestaties als gevolg daarvan, maar hij komt langzaam terug op zijn oude niveau en dat liet hij zien door op enkele seconden van de nummers 1 en 2 te finishen op een 3e plek. Zijn zusje Lotte loopt nog altijd in de jongste categorie: de meisjes onder 8 (mini-pupillen) en de laatste weken had ze al diverse keren het podium gehaald. Helaas heeft Lotte de laatste paar weken de ziekte te pakken waardoor ze de cross in Best al moest overslaan. Vandaag probeerde ze het weer, maar ook aan haar was te zien dat dit veel invloed op je prestaties heeft. Alsnog een prima 5e plaats, maar ze had op meer gehoopt.

Volgende week is de Paarse Bos Cross bij de Hut van Mie Pils in Waalre. Dit is de laatste wedstrijd van de Kempische Cross Competitie, die dit jaar voor Atletiek Oirschot minder succes heeft opgeleverd dan voorgaande jaren. Maar er zijn toch best veel podiumplaatsen geweest en dat geeft hoop voor het volgende jaar.

Meer foto's in het FOTOBOEK Van alles wat in 2024

Nieuws (2024)

23 Apr '24

Baanwedstrijd met 14 deelnemers

Vanavond hadden we de eerste baanwedstrijd van het seizoen. De deelnemers aan de trainingen op dinsdagavond waren door trainer Martien warm gemaakt en er was dan ook een verrassende opkomst van 14 lopers.

Na het startschot nam Edwin van de Ven meteen de benen en was niet meer te achterhalen. Een groepje met Léon Brands, Jeroen de Bie, Nicky van Vroenhoven en Corné Claassen kon lang bij elkaar blijven, maar trok de laatste ronde uit elkaar, waarbij Léon de snelste was.

Jeugdlid Roel van de Ven finishte mooi in het middenveld, met kort daarachter zijn oom Martien, die het clubrecord M75 verbeterde met 40 seconden.

21 Apr '24

Ook Evert van Veldhuizen kan er wat van!

Nadat Edwin van de Ven vorige week in Rotterdam het clubrecord M35 onder de 3 uur zette, liep Evert van Veldhuizen in de Enschedese marathon een nog snellere tijd. En dan ook nog in de categorie M55! Evert stormde na 2:58:02 uur als derde M55-er over de finish, een verbetering van zijn vorige PR met 7 minuten. De brutotijd van Evert (2:58:19 uur) is ook een aanscherping van het Clubrecord M55.