25 Feb '24

Roel is Brabants Kampioen Cross!

Verslagen van René van de Ven en Kees Smetsers

René schrijft:

In Waalre werd de laatste cross van de Kempische Crosscompetitie gelopen, dat ook meteen dubbelde als het Brabants Kampioenschap.

Atletiek Oirschot behaalde een 3e plaats met Martien van de Ven bij de M70, een 2e plaats met Nellie van Beers bij de V65 en een 1e plaats en dus Brabants Kampioen met Roel van de Ven (JPB/U10)!

Verder liepen Kees Smetsers, Emin Muzhabekov, Imke van Veen en Nienke Vasen mooie races bij hun categorieën. Teleurstellend van de organisatie was wel het gegeven dat ze bij Nienke, misschien wel de grootste doorzetter van allemaal, de tijdklok niet hadden laten lopen "omdat de volgende groep al klaar stond". Daar spreekt wat ons betreft niet de waardering uit die elke deelnemer zou moeten krijgen.

Lotte van de Ven werd tot slot bij de meisjes mini pupillen (U8) 2e in het eindklassement maar was wegens ziekte niet aanwezig. Thuis nam ze haar beker alsnog met een grote glimlach in ontvangst.

Voor de Eregalerij van Atletiek Oirschot met Nederlandse en Brabantse kampioenschappen en records klik hier

Het verslag van Kees:

Op zondag 25 februari 2024 was de Paarse Bos Cross bij de Hut van Mie Pils in Waalre de afsluiting van de Kempische Cross Competitie. In sommige categorieën was het eindklassement al beslist, maar dat was niet voor alle leeftijdklassen het geval. Ook hier was op sommige plaatsen alles onder water gelopen, dus had de organisatie het parcours aan moeten passen. Dat leverde een vrij vlak parcours op, zonder modder en dus relatief makkelijk te belopen. Omdat deze wedstrijd ook het predicaat “Brabants Kampioenschap” had gekregen waren er relatief veel deelnemers. Aan het eind van de dag zou blijken dat dit voor de organiserende studentenvereniging Asterix toch wel een heel zware kluif zou worden, want er moesten drie klassementen worden opgemaakt. Dat waren de uitslag van de wedstrijd van deze dag, het eindklassement van de Kempische Cross Competitie en de uitslag van het Brabants Kampioenschap. Dat leidde er toe dat sommige deelnemers bij de huldiging lang moesten wachten op het moment, dat ze het podium op konden. Dit onderdeel van de Paarse Bos Cross zou beter kunnen. Verder verliep deze cross goed.

De deelnemers van Atletiek Oirschot deden het weer goed, maar de hoogste plaats op het podium van de Kempische Cross Competitie was vorige week al niet meer bereikbaar. Nellie van Beers liep naar een tweede plaats in de categorie V65, ondanks dat ze een keer viel. In het klassement van de Kempische Cross Competitie werd ze ook tweede, achter Karin Verheijden van GVAC. Dezelfde rangorde was er ook bij het Brabants Kampioenschap Cross: Karin eerste, Nellie tweede.

Martien van de Ven had in de categorie M70 tijdens de wedstrijd uitzicht op een tweede plaats, maar een verkeerde afslag was er de oorzaak van dat hij een plaats in moest leveren. Hij werd dus vandaag derde. In het klassement van de Kempische Cross Competitie werd Martien tweede achter Jos Rooijakkers van Atletiek Eindhoven.

Edwin van de Ven is aan het trainen voor de marathon van Rotterdam, die steeds dichterbij komt. De Paarse Bos Cross was voor hem een mooie snelheidstraining. Hij liep deze wedstrijd met een gemiddelde snelheid van 14,99 per uur en dat is snel. Edwin werd vandaag achtste in de categorie M35. In dezelfde categorie werd Bart Noyen 18e in 37:59 minuten.

Cees van Eijk had nog een minieme kans op een podiumplaats van het klassement van de Kempische Cross Competitie. Maar dan moest zijn directe tegenstander, die op de derde plaats stond, niet aan de start verschijnen. Die was er echter wel, zodat Cees zich tevreden moest stellen met een vierde plaats in dit klassement. Cees werd vandaag zesde in de categorie M55.

Kees Smetsers eindigde zoals gebruikelijk in de achterhoede van de categorie M70. Hij werd vandaag zesde.

Bij de junioren en pupillen leverde Roel van de Ven vandaag weer een heel mooie prestatie. Roel is een tijd geleden ziek geweest (longontsteking) en had daardoor geen kans meer op de eerste plaats in de Kempische Cross Competitie. Nu is hij echter weer in op zijn normale niveau. Na een snelle start bleef hij dicht bij zijn grootste concurrent, wetende dat hij kon vertrouwen op zijn eindsprint. In de laatste tien meter sprintte hij zijn grootste concurrent voorbij en won daardoor de wedstrijd in zijn categorie. Daarmee werd hij ook Brabants Kampioen en dat was natuurlijk een mooie beloning voor maandenlang hard werken om weer in conditie te komen na zijn ziekte. In het klassement van de Kempische Cross Competitie werd Roel dit jaar vierde.

Hoe snel het ging in de wedstrijd van Roel en hoe spannend het was bleek wel uit de tijden, want de nummers twee, drie en vier liepen allemaal een tijd van 4.10 en een gemiddelde van 15,40 kilometer per uur. In deze categorie werd Jan Cornelissen uit Balen (België) eerste in een tijd van 4.05, maar omdat Jan niet uit Brabant kwam werd Roel dus Brabants kampioen.

Lotte van de Ven, de zus van Roel, deed vandaag vanwege ziekte niet mee. Lotte had in de afgelopen maanden al zoveel mooie prestaties geleverd dat zij ondanks haar afwezigheid op de cross van vandaag dit jaar tweede werd  in het klassement van de Kempische Cross Competitie. Dat is een mooie prestatie, die veel belooft voor de komende jaren.

Bij de andere deelnemers van Atletiek Oirschot werd Nienke Vasen negentiende in de categorie Meisjes U 14. Nienke liep de wedstrijd met een gemiddelde van 10,99 per uur en dat is ook heel snel. Imke van Veen werd eenentwintigste in dezelfde categorie. Bij de jongens U12 werd Emin Murzabekov 23e . Emin liep ook een heel snelle wedstrijd met een gemiddelde van 13.00 kilometer per uur.

Het cross seizoen is nu voor wat betreft de Kempische Cross Competitie voorbij. Volgende week zondag zijn de clubkampioenschappen cross van Atletiek Oirschot en dan krijgen alle atleten van Atletiek Oirschot de kans zichzelf te testen in een wedstrijd met hun clubgenoten. Dat moet een mooi einde worden van de winter, die geen winter was.

Nieuws (2024)

23 Apr '24

Baanwedstrijd met 14 deelnemers

Vanavond hadden we de eerste baanwedstrijd van het seizoen. De deelnemers aan de trainingen op dinsdagavond waren door trainer Martien warm gemaakt en er was dan ook een verrassende opkomst van 14 lopers.

Na het startschot nam Edwin van de Ven meteen de benen en was niet meer te achterhalen. Een groepje met Léon Brands, Jeroen de Bie, Nicky van Vroenhoven en Corné Claassen kon lang bij elkaar blijven, maar trok de laatste ronde uit elkaar, waarbij Léon de snelste was.

Jeugdlid Roel van de Ven finishte mooi in het middenveld, met kort daarachter zijn oom Martien, die het clubrecord M75 verbeterde met 40 seconden.

21 Apr '24

Ook Evert van Veldhuizen kan er wat van!

Nadat Edwin van de Ven vorige week in Rotterdam het clubrecord M35 onder de 3 uur zette, liep Evert van Veldhuizen in de Enschedese marathon een nog snellere tijd. En dan ook nog in de categorie M55! Evert stormde na 2:58:02 uur als derde M55-er over de finish, een verbetering van zijn vorige PR met 7 minuten. De brutotijd van Evert (2:58:19 uur) is ook een aanscherping van het Clubrecord M55.