28 Jan '24

Joe Mann Bosloop: vallen en weer opstaan

Een verslag van Kees Smetsers

Als je meedoet aan een crosswedstrijd, dan loop je niet op gladde asfaltwegen. Nee, in een crosswedstrijd kom je oneven paden tegen, diep los zand, modder en steile heuveltjes. Daarom is het lopen van een cross absoluut niet te vergelijken met een wegwedstrijd. Iemand, die op de weg heel goed presteert, zal echt specifieke trainingen moeten doen om ook in een cross goede prestaties te kunnen leveren.

Elke cross is anders en elke cross is afhankelijk van de weersomstandigheden. Dat bleek ook weer bij de Joe Mann Bosloop van vandaag. De vele regenbuien van de afgelopen maanden hadden het parcours in de bossen tussen Son en Best gedeeltelijk onder water gezet. De organisatie moest daarom besluiten om het parcours aan te passen. Het gewijzigde parcours bleek tijdens de wedstrijd heel snel te zijn, maar de deelnemers kwamen onderweg wel hier en daar boomwortels tegen, die valpartijen tot gevolg hadden. Een van de slachtoffers was Nellie van Beers, die een heel goede dag had en op weg was naar een snelle tijd. De boomwortels waren er de oorzaak van dat Nellie een paar keer onderuit ging. Nellie heeft echter een sterk karakter en stond elke keer snel weer op om in een hoog tempo naar de tweede plaats in haar categorie V65 te rennen.

De prestatie van Nellie van Beers maakt het in haar categorie V65 heel spannend. De enige concurrente van Nellie is Karin Verheijden van Eindhoven Atletiek. Karin is meervoudig Nederlands kampioen en Nederlands recordhouder op diverse afstanden. Desondanks staat Nellie in het klassement van de Kempische Cross Competitie nog steeds vóór Karin. Dus het wordt heel spannend in de laatste twee wedstrijden van de Kempische Cross Competitie, die respectievelijk worden gehouden in Valkenswaard (Wedertcross op 18 februari) en Waalre (Paarse Bos Cross op 25 februari).

Martien van de Ven was wegens een blessure niet aanwezig bij de Joe Mann Bosloop. Dat was jammer, want hij is in de categorie M70 verwikkeld in een spannende strijd om de eerste plaats. Jos Rooijakkers (Eindhoven Atletiek), Joop Slagboom (GVAC) en Wim Hermans (Eindhoven Atletiek) zijn de concurrenten in deze klasse. De beslissing zal waarschijnlijk pas vallen tijdens de Paarse Bos Cross.

De overige deelnemers van Atletiek Oirschot liepen allemaal mooie tijden, maar hadden zoveel concurrenten dat het podium uit zicht bleef. Edwin van de Ven (7e), Roland van Loon (5e), Cees van Eijk (4e) en Bart Noyen (17e) zullen desondanks tevreden zijn geweest.

Bij de junioren en pupillen deden Roel van de Ven (5e), Juul Paridaans (23e), Emin Murzabkov (27e) en Nienke Vasen (25e) mee aan deze cross. De grote afwezige was Lotte van de Ven, die in de categorie U8 al het hele crossseizoen met Kiki van Leeuwen van DES strijdt om de eerste plaats in het klassement van meisjes U8. Lotte kon vanwege een longontsteking niet meedoen. Kiki van Leeuwen won bij afwezigheid van Lotte de Joe Mann Cross en heeft deze onderlinge tweestrijd daardoor beslist. Lotte van de Ven heeft haar tweede plaats in het klassement wel een super mooie prestatie geleverd, zeker omdat ze met haar 6 jaar tot de jongste in haar categorie behoort. Daar mag ze echt trots op zijn.

De Joe Mann Bosloop van dit jaar was voor de deelnemers van Atletiek Oirschot niet de meest succesvolle, maar het was een mooie cross met prima weersomstandigheden en dan is het voor elke deelnemer gewoon genieten.

Foto: een trotse Nellie naast Karin Verheijden op het podium V65

Nieuws (2024)

23 Apr '24

Baanwedstrijd met 14 deelnemers

Vanavond hadden we de eerste baanwedstrijd van het seizoen. De deelnemers aan de trainingen op dinsdagavond waren door trainer Martien warm gemaakt en er was dan ook een verrassende opkomst van 14 lopers.

Na het startschot nam Edwin van de Ven meteen de benen en was niet meer te achterhalen. Een groepje met Léon Brands, Jeroen de Bie, Nicky van Vroenhoven en Corné Claassen kon lang bij elkaar blijven, maar trok de laatste ronde uit elkaar, waarbij Léon de snelste was.

Jeugdlid Roel van de Ven finishte mooi in het middenveld, met kort daarachter zijn oom Martien, die het clubrecord M75 verbeterde met 40 seconden.

Foto: Clubrecord M75 voor Martien! Meer foto's in het FOTOBOEK.

21 Apr '24

Ook Evert van Veldhuizen kan er wat van!

Nadat Edwin van de Ven vorige week in Rotterdam het clubrecord M35 onder de 3 uur zette, liep Evert van Veldhuizen in de Enschedese marathon een nog snellere tijd. En dan ook nog in de categorie M55! Evert stormde na 2:58:02 uur als derde M55-er over de finish, een verbetering van zijn vorige PR met 7 minuten. De brutotijd van Evert (2:58:19 uur) is ook een aanscherping van het Clubrecord M55. 

15 Apr '24

Hier wordt gewerkt!

Vandaag is ons klusteam begonnen met het opbouwen van de overkapping bij ons clubgebouw. Gelukkig hebben we hiervoor de mankracht en kennis in huis. Over een paar dagen moet het klaar zijn, en dan zitten we droog!

Home knop