27 Feb '24

Joos van Haaren lid van verdienste

Vandaag togen onze voorzitter Hennie van Rijt, secretaris Leny de Croon en hoofd persdienst Ad van Zelst naar de Van Mellincrodestraat om ons lid Joos van Haaren een verrassingsbezoek te brengen. Joos is namelijk een van onze leden van het eerste uur, de initiatiefnemer van onze vereniging en vice-voorzitter van het bestuur in de eerste 4 jaren na de oprichting in oktober 1985. Joos was een gepassioneerd hardloper, liefhebber van de lange afstand. Maar ook de cross lag hem goed, hij was onze eerste clubkampioen cross in 1986. Jarenlang heeft hij de looptrainingen verzorgd en dat leverde door zijn enorme ervaring aansprekende prestatie op bij onze leden. In de beginjaren van onze vereniging wist hij door zijn goede contacten met andere verenigingen uit de regio materialen te verwerven voor de technische atletiekonderdelen, meestal voor niets. 

Het bestuur was van mening dat dit beloond moest worden door Joos te benoemen tot Lid van Verdienste van Atletiek Oirschot. Joos en echtgenote Marie-José werden door Hennie toegesproken en kregen bloemen en een fraai pakket met enkele speciaalbiertjes met speciale glazen. Daarnaast een oorkonde van de Atletiekunie met bijbehorende onderscheiding. Joos was verguld met de eretitel en vertelde bij de koffie honderduit over hoe het indertijd allemaal is gelopen, over zijn contacten met de KNAU, de gemeente Oirschot, andere atletiekverenigingen en hardlooptoppers uit het land.

Lees meer over het ontstaan van Atletiek Oirschot en de rol van Joos van Haaren, klik hier

Foto: Marie-José en Joos van Haaren geflankeerd door bestuursleden Leny en Hennie

Nieuws (2024)

23 Apr '24

Baanwedstrijd met 14 deelnemers

Vanavond hadden we de eerste baanwedstrijd van het seizoen. De deelnemers aan de trainingen op dinsdagavond waren door trainer Martien warm gemaakt en er was dan ook een verrassende opkomst van 14 lopers.

Na het startschot nam Edwin van de Ven meteen de benen en was niet meer te achterhalen. Een groepje met Léon Brands, Jeroen de Bie, Nicky van Vroenhoven en Corné Claassen kon lang bij elkaar blijven, maar trok de laatste ronde uit elkaar, waarbij Léon de snelste was.

Jeugdlid Roel van de Ven finishte mooi in het middenveld, met kort daarachter zijn oom Martien, die het clubrecord M75 verbeterde met 40 seconden.

Foto: Clubrecord M75 voor Martien! Meer foto's in het FOTOBOEK.

21 Apr '24

Ook Evert van Veldhuizen kan er wat van!

Nadat Edwin van de Ven vorige week in Rotterdam het clubrecord M35 onder de 3 uur zette, liep Evert van Veldhuizen in de Enschedese marathon een nog snellere tijd. En dan ook nog in de categorie M55! Evert stormde na 2:58:02 uur als derde M55-er over de finish, een verbetering van zijn vorige PR met 7 minuten. De brutotijd van Evert (2:58:19 uur) is ook een aanscherping van het Clubrecord M55. 

15 Apr '24

Hier wordt gewerkt!

Vandaag is ons klusteam begonnen met het opbouwen van de overkapping bij ons clubgebouw. Gelukkig hebben we hiervoor de mankracht en kennis in huis. Over een paar dagen moet het klaar zijn, en dan zitten we droog!

Home knop