16 Jan '24

Twee indoorwedstrijden: 1 clubrecord, 4 pr's

René van de Ven schrijft:

Zaterdag 13 januari: indoor in Naaldwijk voor Roel en Lotte van de Ven

Roel wilde graag zijn clubrecord verspringen verder aanscherpen, dus togen we naar Naaldwijk voor een indoor waar verspringen op het programma stond. De wedstrijd was ook voor Lotte, dus dat was extra leuk.

Er was stevige tegenstand voor Roel die een prima wedstrijd afleverde, maar uiteindelijk net tekort kwam voor een clubrecord. Bij het verspringen kwam hij 1cm tekort (3.12m vandaag, vorige indoor CR met 3.13m). Bij het kogelstoten met 2kg ging hij voor het eerst over de 5 meter (5.14m PR) en bij de 40m sprint liep hij een degelijke 7.56 sec. Een prima 3e plek was het eindresultaat.

Lotte was in topvorm en stond, ondanks dat ze nog altijd pas 5 (!) is na twee onderdelen bovenaan in de tussenstand van de meisjes onder 8, tegen allemaal oudere meisjes! Helaas bleken de oudere meisjes, ondanks Lotte's topprestaties bij verspringen (1.96m PR) en vortexwerpen (7.85m PR), op de sprint toch nét te snel voor d'r en zakte ze naar een 4e plaats in de eindrangschikking. Daar was ze wel even verdrietig over, maar ze had de wedstrijd wel perfect afgesloten met een 3e PR want ook op de sprint lukte het met een mooie tijd van 9.13 sec.

Zondag 14 januari: indoor in Hoboken

In Hoboken kon Lotte niet deelnemen, dus die ging naar de cross in Eersel en behaalde daar een steengoede 2e plaats. Met Roel ging ik naar Hoboken (B) nabij Antwerpen voor de 2e indoorwedstrijd van dit weekend. Hij wilde de cross in Eersel niet meedoen want hij vindt het parcours daar niet leuk en door zijn maand ziekte in december is er in het klassement niets meer te winnen voor hem, dus liever een indoor.

Hij mocht vandaag hoogspringen en 60m sprinten. Geen PR's, wel prima prestaties. Op hoog 1.05m en bijna een evenaring van zijn PR van 1m10 en op sprint na een - helaas - matige start een mooie 10.80 sec (PR = 10.64).

Zelf had ik ook ingeschreven, want ik ben immers weer een jaartje ouder en in een nieuwe categorie terechtgekomen. En die indoorlijst is nog vrij blanco, dus het werd tijd daar wat toe te voegen. Helaas mislukte dat op de 60m sprint. Eerste wedstrijd als M40: valse start en DQ.

Gelukkig had ik het verspringen ook nog en vooraf, geplaagd door enkele pijntjes al de hele week, zei ik 4.50m is genoeg om tevreden mee te zijn vandaag. In poging 2 kwam ik tot 4.54m dus doel gehaald (en CR). Omdat het toch nog vrij goed voelde sprong ik in totaal liefst 5x (ik had niet gedacht dat mijn gewrichten dat zouden volhouden) en in poging 5 had ik een goede sprong (die ze ter indicatie hadden opgemeten en 4.67m was geweest) maar helaas een teentje ongeldig. Maar: er zit dus meer in het vat, op naar de volgende!

Resultaten staan bij de UITSLAGEN

Foto: Lotte viert in Naaldwijk één van haar PR's met Roel

Nieuws (2024)

23 Apr '24

Baanwedstrijd met 14 deelnemers

Vanavond hadden we de eerste baanwedstrijd van het seizoen. De deelnemers aan de trainingen op dinsdagavond waren door trainer Martien warm gemaakt en er was dan ook een verrassende opkomst van 14 lopers.

Na het startschot nam Edwin van de Ven meteen de benen en was niet meer te achterhalen. Een groepje met Léon Brands, Jeroen de Bie, Nicky van Vroenhoven en Corné Claassen kon lang bij elkaar blijven, maar trok de laatste ronde uit elkaar, waarbij Léon de snelste was.

Jeugdlid Roel van de Ven finishte mooi in het middenveld, met kort daarachter zijn oom Martien, die het clubrecord M75 verbeterde met 40 seconden.

Foto: Clubrecord M75 voor Martien! Meer foto's in het FOTOBOEK.

21 Apr '24

Ook Evert van Veldhuizen kan er wat van!

Nadat Edwin van de Ven vorige week in Rotterdam het clubrecord M35 onder de 3 uur zette, liep Evert van Veldhuizen in de Enschedese marathon een nog snellere tijd. En dan ook nog in de categorie M55! Evert stormde na 2:58:02 uur als derde M55-er over de finish, een verbetering van zijn vorige PR met 7 minuten. De brutotijd van Evert (2:58:19 uur) is ook een aanscherping van het Clubrecord M55. 

15 Apr '24

Hier wordt gewerkt!

Vandaag is ons klusteam begonnen met het opbouwen van de overkapping bij ons clubgebouw. Gelukkig hebben we hiervoor de mankracht en kennis in huis. Over een paar dagen moet het klaar zijn, en dan zitten we droog!

Home knop