AV Oirschot sluit het wedstrijdjaar af

31 dec '07

Op Oudejaarsdag trokken Jac van Heerebeek, Cees Koppen en Ronald van de Vondervoort naar de Oudejaarsloop in Hilvarenbeek en liepen er de 10 km. Cees liep er een p.r., zijn tijd was 42:05 min een verbetering van ongeveer een halve minuut. Jac haalde net geen p.r. hij bleef op 4 seconden steken.

In 2007 finishten AV Oirschot-atleten 477 keer bij een wedstrijd (volwassenen). In 2006 waren dat er 429, een mooie vooruitgang aan de wedstrijddeelnamen dus.

Oirschotse jeugd loopt de Auwjaorscross

30 dec '07

Van de jeugd van AV Oirschot nam een flinke groep jeugdatleten deel. Giel Peeters zette een mooie tijd neer met 10:12 minuten. Bij de pupillen A deden 7 deelnemers mee. Verrassend werd Ruben Rietrae de snelste in 5:17 minuten, direct gevolgd door Thijs de Leest in 5:21 minuten. Het onderlinge verschil tussen Jimmie Rooyackers, Floris Boon en Damian Voet was wel heel klein, resp. 5:39, 5:43 en 5:44 minuten.

Renske Rietrae moest de sterklopende Kim van Straten in haar eerste wedstrijd nog voor laten gaan.

Bij de allerjongsten liep Tycho Smits voortreffelijk. Met een podiumplaats voor Eline van Hout, direct gevolgd door Tess Scheepens die 4e werd, had AV Oirschot een mooie afsluiting van de Auwjaorscross.

Sfeervolle Auwjaorscross

30 dec '07

Mooi open weer, een nieuwe start/finish lokatie en de nabijheid van ons gezellige clubgebouw maakten een feest van de Auwjaorscross 2007. Het parcours was prima te belopen en de publieke belangstelling was goed, vooral bij de jeugdlopen. Aan alle wedstrijden samen deden bijna 600 lopers mee. Van onze clubgenoten won Nellie van Beers met overmacht de categorie V45. Ze deed 25:08 minuten over de 5573 meter. Ruud van Woensel werd 2e bij de M50 in een tijd van 30:15 minuten over 7793 meter.
innaar van de Auwjaorscross bij de mannen was Addy de Kort (Prins Hendrik Vught), hij liep de 10.013 meter in 34:50 minuten. Bij de vrouwen was de hoogste tree op het podium voor Lotte Jacobs (HAC Helmond). Zei liep 21:20 minuten over de 5573 meter.

Foto (Ad van Zelst): massastart van de recreanten

Een mooie dag in Limburg

17 dec '07
Het was een koude start van de Mescherbergloop over 14 km, die loodzwaar was. Een prachtige loop in een winters Limburg landschap over vooral onverharde paden met daarin een trap met 180 treden. Ondanks de vele valpartijen van sommige clubleden was het een geslaagde dag. Enkele partners waren meegegaan die een gedeelte van het parcours gewandeld hebben. Nellie van Beers werd 2e in de categorie V45.

AV Oirschot-atleten lopen goede tijd bij l'Avant Sylvestre Cross Reusel

16 dec '07

Bij de Mannen 55+ werd Martien van de Ven vierde (37:07 minuten), Gerrie Dijkstra werd bij de mannen 45+  negende (34:42 minuten). Zij gingen allebei voor een afstand van 8700 meter. Bij de jeugd hadden Dennis Terhaag (Junioren D) en Bart van Leeuwen (Jongens Pupillen A) een goede tijd gelopen. Dennis liep 1650 meter in 7:45 minuten en Bart liep 1100 meter in 5:53 minuten. Het was fris, maar prima open loopweer.
 

Atleten van AV Oirschot trotseren wind en regen

2 dec '07

Ondanks de zeer winderige en regenachtige omstandigheden werd Ruud van Woensel tweede in de categorie M50 bij de Karpencross met een tijd van 24:37 minuten over de afstand van 6700 meter.
Bij  de jongens junioren D presteerde Dennis Terhaag  in zijn eerste cross prima, met een tijd van 11:28 minuten over 2325 meter.

Nellie van Beers 3e bij de Molenvencross

26 nov '07

Nellie is steevast van plan haar snelheid te verbeteren. Zij neemt geen genoegen met haar snelheid op de hele marathon en wil hier verbetering in brengen door korte crossen te lopen. Zij werd zondag in Stiphout derde bij de Vrouwen 45+ met een tijd van 18 minuten en 52 seconden op de 4220 meter.

Maarten Tromp werd 11e met een tijd van 42 minuten en 40 seconden op een afstand van 8970 meter.

Archieffoto

AV Oirschot neemt de laatste horde

26 nov '07

Jarenlang heeft AV Oirschot het moeten doen met een omkleedhok van 2 bij 5 meter. Je jas kon je er ophangen, maar verder was er ook niets. Met de opening van het nieuwe clubgebouw bedankte voorzitter Jan Kemps de bijdrage van de sponsoren : de Meeuw Bouwsystemen (gebouw), Heymans (fundering), Initial Varel (security), van der Linden (buitenverlichting), Vitron Interieurverzorging uit Tilburg, GTI uit Oisterwijk (verwarming en binnenverlichting) en Interfaceflor uit Scherpenzeel (tapijttegels).

Behalve de sponsoren hebben ook vele vrijwilligers gezorgd voor wat het nu is, een clubhuis waar het gezellig vertoeven is en waar 's avonds de successen en de frustraties van (halve) marathons van bijvoorbeeld Eindhoven onder het genot van een hapje en een drankje besproken kunnen worden. Pastoor Spijkers behoorde tot de aanwezigen evenals onze wethouder Raf Daenen. Vele leden waren aanwezig en ook was de buurt uitgenodigd. Al met al was het een geslaagd feestelijk samenzijn.

Welkom op de nieuwe website van AV Oirschot

26 nov '07

Het heeft even geduurd maar nu presenteren wij met trots onze nieuwe website! Het is allemaal nog niet klaar, we hebben voorlopig vier rubrieken:

NIEUWS (al het belangrijke nieuws mét foto)

AGENDA (de komende wedstrijden en evenementen)

UITSLAGEN (de uitslagen van de door AV Oirschot-atleten gelopen wedstrijden)

PRIKBORD (kort nieuws en mededelingen, b.v. vertrektijden naar wedstrijden)

Zo snel mogelijk gaan we nu verder bouwen. We proberen zo elke 10 dagen een rubriek klaar te hebben, zodat de website klaar is rond eind januari.

BELANGRIJK: als je op- of aanmerkingen hebt, geef deze dan door aan de website-beheerder Ad van Zelst

AV Oirschot bedwingt de Zeven Heuvelen

19 nov '07
Het was prachtig loopweer, afgelopen zondag in Nijmegen. Van de 13 AV Oirschot-deelnemers konden er dan ook 8 hun p.r. op de 15 km verbeteren. Cees Koppen was de snelste man in een tijd van 1:06:14.

Twee p.r.'s verbeterd in Etten-Leur

11 nov '07

Het was boven verwachting mooi weer in Etten-Leur, niet te koud. De atleten hadden weinig last van de stevige wind, omdat het parcours toch vrij beschut lag. Op de open stukken na het plaatsje Rucphen, had men de wind mee.

Ondanks dat Jeanne Kemps gehaasd werd door Ger van Heesch zat een persoonlijk record er nét niet in. Ze liep nu haar tweedebeste tijd ooit op de halve marathon, 1:51:21 uur
Ronald van de Vondervoort liep bijna 2 minuten van zijn p.r. af in een tijd van 1:36:51 uur en Erik van Ingen een halve minuut (1:48:45 uur). Ad van Zelst liep bij de Mannen 55+ een tijd van 1:43:33 uur.

Tweede plaats voor Antoinet van Esch bij de Warandeloop in Tilburg.

11 nov '07

Atleten van AV Oirschot namen deel aan de halve marathon van de Warandeloop op zaterdag 10 november in Tilburg. Ondanks een zwaar parcours door de vele regen, veel modder en grote en diepe plassen werd Antoinet van Esch tweede in haar categorie met een tijd van 1:48:51 uur.

Maarten Tromp debuteerde met een tijd van 1:51:52, een goed resultaat voor de eerste keer. Jozé van de Burgt en Sonja van Bommel hebben de wedstrijd gezamenlijk gelopen met een tijd van 1:56:35 uur.

Bart van Noyen liep bij de Junioren A de 6200 m in een tijd van 29 minuten en 54 seconden.    

Foto: nee, dit is niet Antoinet, maar het geeft een mooi beeld van het modderballet

Oirschottenaren voltooien de New York City Marathon

4 nov '07

De vier leden van AV Oirschot die naar New York trokken voor deelname aan de marathon op zondag 4 november, hebben deze allen voltooid. Gerrie Dijkstra liep de 42,2 km in een fraaie tijd van 3:15 uur. Tineke van de Heuvel en Mari en Arja Oerlemans liepen de afstand gezamenlijk en deden daar 4:26 uur over.

Foto: Arja, Tineke, Gerrie, Mari

Twee podiumplaatsen voor AV Oirschot bij de Rooise Marathon.

4 nov '07

Nellie van Beers werd 2e bij de dames op de hele marathon van St. Oedenrode. Ter gelegenheid van haar 40-jarig bestaan van Fortuna 67, de Rooise atletiekvereniging, had men een veelzijdig marathon georganiseerd, die liep door het prachtige buitengebied van St. Oedenrode. Individuele lopers konden meelopen, maar ook groepjes lopers, die met elkaar een estafettewedstrijd liepen. Van AV Oirschot liep een estafettegroep mee, bestaande uit Ronald van der Vondervoort, Jac van Heerebeek, Adrie Louwers en Cees Koppen. Zij behaalden eveneens de tweede plaats met een tijd van 2 uur en 49 minuten.

Individueel liep Ad van Heerbeek een mooi persoonlijk record met een tijd van 3 uur en 28 minuten. Verder debuteerde Silvia Tempelman met een tijd van 4 uur en 18 minuten. Cees van de Schoot behaalde de marathon in 4 uur en 5 minuten.

Het was goed loopweer en een goed georganiseerde marathon.

Foto: mooie beker voor Nellie

Ton Peeters loopt de Athens Classic Marathon

4 nov '07
Na zijn prachtige prestatie in Eindhoven deed Ton het kalmpjes aan in Athene en liep de wedstrijd met oud-clubgenoten Piet van Oirschot en Henk van Gerven. Het was samen uit, samen thuis in een tijd van rond de 3:43 uur netto.

Mooi werk van AV Oirschot atleten in de marathon Eindhoven

14 okt '07

Ze gingen er echt voor, Gerrie Dijkstra en Ton Peeters, de droom om de hele marathon te volbrengen onder de 3 uur. En uiteindelijk lukte het Ton ook: een nettotijd van 2:59:44 uur (bruto 3:00:00 uur exact). Gerrie had het kunstje al eens geflikt en bleef iets achter, maar ook zijn tijd van 3:00:37 uur mocht er zijn. Ook Henk van de Ven en Cees Koppen liepen de hele marathon, waarvan de tweede zijn persoonlijk record met 22 minuten verbeterde.
Bij de halve marathon sleepte de net 50 geworden Ruud van Woensel in de categorie M50 de 3e plaats weg. Maar liefst 44 AV Oirschot atleten, waarvan 2 gastlopers, liepen de hele of de halve marathon. Daarvan konden er 9 hun persoonlijk record verbeteren.

Foto: onze halvemarathonlopers 

staand: Ger van Heesch, Nellie van Beers, Twan Witlox, Juul van Gerwen, Adrie van de Wal, Johan der Kinderen, Harrie Bullens, Michael Boon

zittend: Adrie Louwers, Joke Bullens, Anita Timmermans, Ad van Zelst

Podiumplaats voor Nellie van Beers in Vught

7 okt '07

Vijf Oirschotse atleten gingen van start voor de 10 km bij de Meierijloop. Het was prachtig weer. Vrij koel, toch zon en geen wind. Nellie van Beers is met een comeback bezig na maanden geblesseerd te zijn en werd 3e bij de V45, twee atleten verbeterden hun p.r.: Cees Koppen bij de M45 met een tijd van 0:42:31 en Silvia Tempelman met een tijd van 0:52:14. In de laatste kilometer werd de strijd beslecht tussen Cees Koppen en Johan Roefs. Johan, die sterk aan het terugkomen is van een langdurige knieblessure, eindigde in 0:42:54. Ger van Heesch fungeerde als haas voor Silvia en behaalde een eindtijd van 0:53:14.

Foto uit archief

Beekse Marathon: prima tijden voor AV Oirschot

16 sep '07
Onze leden liepen de 10 km, de halve marathon en de 30 km. Het weer was goed, maar er stond een harde wind. Het gedeelte door het bos was aangenaam van temperatuur en mooi om te lopen.

Oirschotse atleten lopen 7 p.r.'s bij Tilburg Ten Miles

2 sep '07

Afgezien van enkele warme minuten waarop de zon zich volop liet zien was het prima loopweer. Dit komt tot uitdrukking in het aantal behaalde p.r.'s: 7 van de 13 atleten van AV Oirschot liepen een persoonlijk record.
De snelste atleet van AV Oirschot was Ruud van Woensel, hij werd 9e bij de businessrun met een tijd van 1:00:11.

Foto: Roland van Loon liep de TTM in 1:04:17  

Hans en Bert Büsgen lopen de Stockholm Halvmarathon

1 sep '07

De broers Hans en Bert liepen als recreant in Zweden de halve marathon. Hun tijden waren 2:07:00 voor Hans en 2:33:51 voor Bert.

Prikbord

Zondag 1 maart naar de Rico Salvettiloop

Zondag 1 maart is de Rico Salvettiloop in Moergestel, een mooie gelegenheid om vlak bij huis weer eens een wegwedstrijd te lopen. Er zijn 3 afstanden: 5, 10 en 15 km. Alleen de 10 km is een Atletiekuniewedstrijd met gemeten afstand. De start is om 11:00 uur. Gezamenlijk vertrek vanaf de Rabobank in de Sint Jorisstraat om 9:45 uur.

Kijk in de AGENDA voor de wedstrijdinformatie. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl

datum bericht:
17 feb '20
meer...

Algemene Ledenvergadering ma 2 maart (update)

Inmiddels kregen alle leden een uitnodiging per mail. Het jaarverslag 2019 wordt in print uitgereikt bij de vergadering en is reeds in te zien bij ALGEMENE INFO > bestuur en commissies > info. Of klik hier

Bij verhindering graag afmelden bij leny.de.croon@atletiekoirschot.nl

datum bericht:
11 feb '20
meer...

Nieuwe voorzitter Bali-Runners

Henk van Gerven heeft het voorzitterschap van de Stichting Bali-Runners overgedragen aan collega Bali-Runner Henk van den Oord. 

datum bericht:
11 feb '20
meer...

Onze jarigen in februari

We feliciteren in februari:

3    Wim de Croon
5    Carlo Schoonen
6    Martijn van Straten
7    Chris van Eck 
8    Saar Brands
10   Sandy van Rossum
11   Tonnie van Geenen
12   Ben Vogels
13   Piet van Oirschot
14   Janne Timmermans
15   Petra vd Heuvel
16   Jacqueline Heijms
17   Terri Spee 
18   Terry Hermus 
18   Mare Bogers
18   Sander van Esch
19   Conny van de Loo
19   Jolanda van den Heuvel
20   Henk van Gerven
20   Gerrie van Zeeland
21   Albert Houwen
21   Theo Neggers
23   Sep van der Zanden
24   Ronald vd Vondervoort
26   Léon Brands

datum bericht:
25 jan '20
meer...

Helpende handjes gevraagd

Onze accommodatiecommissie verzorgt het klein en groot onderhoud aan ons atletiekveld en het clubhuis. Ze kunnen nog wat handige handjes gebruiken die kunnen helpen de zaak tiptop in orde te houden. Zie ook de info bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.
Coördinator: Danny van Overdijk.

datum bericht:
9 jan '20
meer...

Triathlon Het Groene Woud

Op zaterdag 4 juli is de 5e Triathlon Het Groene Woud. De inschrijving is op 1 januari geopend en met succes, het liep meteen storm. Kijk op de website van de NTB voor de mogelijkheden, klik hier

Meer info bij ONZE WEDSTRIJDEN

datum bericht:
6 jan '20
meer...

Ledenmutaties per 1 januari

De wijzigingen in het ledenbestand per 1 januari:

5 nieuwe leden:
Nicky van Vroenhoven M35
Renee van Gessel MMPC
Auk van der Zanden MMPC
Lars van Gerven MJP
Bram Gerritsen JPA

8 opzeggingen:
Diana Vinherhoets V50
Femke van Overdijk MJD
Ton Schepers WAN
Lian van Kollenburg V35
Monique van Aken V40
Liezeth Drabbels V50
Mirjam Kouwenhove V55
Anneke Horsch VSE

In de laatste maanden van het jaar kregen we meer opzeggingen dan aanmeldingen, zodat we het jaar afsluiten met:
55 jeugdleden,
31 wandelleden
209 atletiekleden
totaal 295 leden.

Namens de Ledenadministratie
Hans Hoogmoet.

datum bericht:
1 jan '20
meer...

De wedstrijden van de Kempische Crosscompetitie

Dit zijn de nog komende wedstrijden van de Kempische Crosscompetitie seizoen 2019-2020:

8 mrt 2020, Eindhoven, Karpencross + prijsuitreiking

Op 15 maart 2020 sluiten we het crossseizoen af met onze eigen Clubkampioenschappen Cross

datum bericht:
9 dec '19
meer...

Jeugdtrainingen bij wintertijd

Na het verzetten van de klok gaan we op dinsdag en donderdag weer naar zaal De Linde in de Lindenlaan. Voor alle jeugdleden is er dit seizoen één zaaltraining per week. De tweede training is voor alle jeugdleden op woensdagmiddag van 15.30 - 16.30 uur.

Als je wilt weten bij welke groep je hoort bij de zaaltrainingen dan kun je bij Léon Brands terecht. 

datum bericht:
25 okt '19
meer...

Vernieuwde lijn CRAFT clubkleding

Onze clubkleding van het merk Craft is vernieuwd, helaas wordt de kleur iets donkerder. De prijzen van de shirts en het windjacket zijn aanzienlijk verlaagd. 

Bekijk de nieuwe lijn bij ALGEMENE INFO > Clubkleding > info

datum bericht:
27 aug '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...