AV Oirschot sluit het wedstrijdjaar af

31 dec '07

Op Oudejaarsdag trokken Jac van Heerebeek, Cees Koppen en Ronald van de Vondervoort naar de Oudejaarsloop in Hilvarenbeek en liepen er de 10 km. Cees liep er een p.r., zijn tijd was 42:05 min een verbetering van ongeveer een halve minuut. Jac haalde net geen p.r. hij bleef op 4 seconden steken.

In 2007 finishten AV Oirschot-atleten 477 keer bij een wedstrijd (volwassenen). In 2006 waren dat er 429, een mooie vooruitgang aan de wedstrijddeelnamen dus.

Oirschotse jeugd loopt de Auwjaorscross

30 dec '07

Van de jeugd van AV Oirschot nam een flinke groep jeugdatleten deel. Giel Peeters zette een mooie tijd neer met 10:12 minuten. Bij de pupillen A deden 7 deelnemers mee. Verrassend werd Ruben Rietrae de snelste in 5:17 minuten, direct gevolgd door Thijs de Leest in 5:21 minuten. Het onderlinge verschil tussen Jimmie Rooyackers, Floris Boon en Damian Voet was wel heel klein, resp. 5:39, 5:43 en 5:44 minuten.

Renske Rietrae moest de sterklopende Kim van Straten in haar eerste wedstrijd nog voor laten gaan.

Bij de allerjongsten liep Tycho Smits voortreffelijk. Met een podiumplaats voor Eline van Hout, direct gevolgd door Tess Scheepens die 4e werd, had AV Oirschot een mooie afsluiting van de Auwjaorscross.

Sfeervolle Auwjaorscross

30 dec '07

Mooi open weer, een nieuwe start/finish lokatie en de nabijheid van ons gezellige clubgebouw maakten een feest van de Auwjaorscross 2007. Het parcours was prima te belopen en de publieke belangstelling was goed, vooral bij de jeugdlopen. Aan alle wedstrijden samen deden bijna 600 lopers mee. Van onze clubgenoten won Nellie van Beers met overmacht de categorie V45. Ze deed 25:08 minuten over de 5573 meter. Ruud van Woensel werd 2e bij de M50 in een tijd van 30:15 minuten over 7793 meter.
innaar van de Auwjaorscross bij de mannen was Addy de Kort (Prins Hendrik Vught), hij liep de 10.013 meter in 34:50 minuten. Bij de vrouwen was de hoogste tree op het podium voor Lotte Jacobs (HAC Helmond). Zei liep 21:20 minuten over de 5573 meter.

Foto (Ad van Zelst): massastart van de recreanten

Een mooie dag in Limburg

17 dec '07
Het was een koude start van de Mescherbergloop over 14 km, die loodzwaar was. Een prachtige loop in een winters Limburg landschap over vooral onverharde paden met daarin een trap met 180 treden. Ondanks de vele valpartijen van sommige clubleden was het een geslaagde dag. Enkele partners waren meegegaan die een gedeelte van het parcours gewandeld hebben. Nellie van Beers werd 2e in de categorie V45.

AV Oirschot-atleten lopen goede tijd bij l'Avant Sylvestre Cross Reusel

16 dec '07

Bij de Mannen 55+ werd Martien van de Ven vierde (37:07 minuten), Gerrie Dijkstra werd bij de mannen 45+  negende (34:42 minuten). Zij gingen allebei voor een afstand van 8700 meter. Bij de jeugd hadden Dennis Terhaag (Junioren D) en Bart van Leeuwen (Jongens Pupillen A) een goede tijd gelopen. Dennis liep 1650 meter in 7:45 minuten en Bart liep 1100 meter in 5:53 minuten. Het was fris, maar prima open loopweer.
 

Atleten van AV Oirschot trotseren wind en regen

2 dec '07

Ondanks de zeer winderige en regenachtige omstandigheden werd Ruud van Woensel tweede in de categorie M50 bij de Karpencross met een tijd van 24:37 minuten over de afstand van 6700 meter.
Bij  de jongens junioren D presteerde Dennis Terhaag  in zijn eerste cross prima, met een tijd van 11:28 minuten over 2325 meter.

Nellie van Beers 3e bij de Molenvencross

26 nov '07

Nellie is steevast van plan haar snelheid te verbeteren. Zij neemt geen genoegen met haar snelheid op de hele marathon en wil hier verbetering in brengen door korte crossen te lopen. Zij werd zondag in Stiphout derde bij de Vrouwen 45+ met een tijd van 18 minuten en 52 seconden op de 4220 meter.

Maarten Tromp werd 11e met een tijd van 42 minuten en 40 seconden op een afstand van 8970 meter.

Archieffoto

AV Oirschot neemt de laatste horde

26 nov '07

Jarenlang heeft AV Oirschot het moeten doen met een omkleedhok van 2 bij 5 meter. Je jas kon je er ophangen, maar verder was er ook niets. Met de opening van het nieuwe clubgebouw bedankte voorzitter Jan Kemps de bijdrage van de sponsoren : de Meeuw Bouwsystemen (gebouw), Heymans (fundering), Initial Varel (security), van der Linden (buitenverlichting), Vitron Interieurverzorging uit Tilburg, GTI uit Oisterwijk (verwarming en binnenverlichting) en Interfaceflor uit Scherpenzeel (tapijttegels).

Behalve de sponsoren hebben ook vele vrijwilligers gezorgd voor wat het nu is, een clubhuis waar het gezellig vertoeven is en waar 's avonds de successen en de frustraties van (halve) marathons van bijvoorbeeld Eindhoven onder het genot van een hapje en een drankje besproken kunnen worden. Pastoor Spijkers behoorde tot de aanwezigen evenals onze wethouder Raf Daenen. Vele leden waren aanwezig en ook was de buurt uitgenodigd. Al met al was het een geslaagd feestelijk samenzijn.

Welkom op de nieuwe website van AV Oirschot

26 nov '07

Het heeft even geduurd maar nu presenteren wij met trots onze nieuwe website! Het is allemaal nog niet klaar, we hebben voorlopig vier rubrieken:

NIEUWS (al het belangrijke nieuws mét foto)

AGENDA (de komende wedstrijden en evenementen)

UITSLAGEN (de uitslagen van de door AV Oirschot-atleten gelopen wedstrijden)

PRIKBORD (kort nieuws en mededelingen, b.v. vertrektijden naar wedstrijden)

Zo snel mogelijk gaan we nu verder bouwen. We proberen zo elke 10 dagen een rubriek klaar te hebben, zodat de website klaar is rond eind januari.

BELANGRIJK: als je op- of aanmerkingen hebt, geef deze dan door aan de website-beheerder Ad van Zelst

AV Oirschot bedwingt de Zeven Heuvelen

19 nov '07
Het was prachtig loopweer, afgelopen zondag in Nijmegen. Van de 13 AV Oirschot-deelnemers konden er dan ook 8 hun p.r. op de 15 km verbeteren. Cees Koppen was de snelste man in een tijd van 1:06:14.

Twee p.r.'s verbeterd in Etten-Leur

11 nov '07

Het was boven verwachting mooi weer in Etten-Leur, niet te koud. De atleten hadden weinig last van de stevige wind, omdat het parcours toch vrij beschut lag. Op de open stukken na het plaatsje Rucphen, had men de wind mee.

Ondanks dat Jeanne Kemps gehaasd werd door Ger van Heesch zat een persoonlijk record er nét niet in. Ze liep nu haar tweedebeste tijd ooit op de halve marathon, 1:51:21 uur
Ronald van de Vondervoort liep bijna 2 minuten van zijn p.r. af in een tijd van 1:36:51 uur en Erik van Ingen een halve minuut (1:48:45 uur). Ad van Zelst liep bij de Mannen 55+ een tijd van 1:43:33 uur.

Tweede plaats voor Antoinet van Esch bij de Warandeloop in Tilburg.

11 nov '07

Atleten van AV Oirschot namen deel aan de halve marathon van de Warandeloop op zaterdag 10 november in Tilburg. Ondanks een zwaar parcours door de vele regen, veel modder en grote en diepe plassen werd Antoinet van Esch tweede in haar categorie met een tijd van 1:48:51 uur.

Maarten Tromp debuteerde met een tijd van 1:51:52, een goed resultaat voor de eerste keer. Jozé van de Burgt en Sonja van Bommel hebben de wedstrijd gezamenlijk gelopen met een tijd van 1:56:35 uur.

Bart van Noyen liep bij de Junioren A de 6200 m in een tijd van 29 minuten en 54 seconden.    

Foto: nee, dit is niet Antoinet, maar het geeft een mooi beeld van het modderballet

Oirschottenaren voltooien de New York City Marathon

4 nov '07

De vier leden van AV Oirschot die naar New York trokken voor deelname aan de marathon op zondag 4 november, hebben deze allen voltooid. Gerrie Dijkstra liep de 42,2 km in een fraaie tijd van 3:15 uur. Tineke van de Heuvel en Mari en Arja Oerlemans liepen de afstand gezamenlijk en deden daar 4:26 uur over.

Foto: Arja, Tineke, Gerrie, Mari

Twee podiumplaatsen voor AV Oirschot bij de Rooise Marathon.

4 nov '07

Nellie van Beers werd 2e bij de dames op de hele marathon van St. Oedenrode. Ter gelegenheid van haar 40-jarig bestaan van Fortuna 67, de Rooise atletiekvereniging, had men een veelzijdig marathon georganiseerd, die liep door het prachtige buitengebied van St. Oedenrode. Individuele lopers konden meelopen, maar ook groepjes lopers, die met elkaar een estafettewedstrijd liepen. Van AV Oirschot liep een estafettegroep mee, bestaande uit Ronald van der Vondervoort, Jac van Heerebeek, Adrie Louwers en Cees Koppen. Zij behaalden eveneens de tweede plaats met een tijd van 2 uur en 49 minuten.

Individueel liep Ad van Heerbeek een mooi persoonlijk record met een tijd van 3 uur en 28 minuten. Verder debuteerde Silvia Tempelman met een tijd van 4 uur en 18 minuten. Cees van de Schoot behaalde de marathon in 4 uur en 5 minuten.

Het was goed loopweer en een goed georganiseerde marathon.

Foto: mooie beker voor Nellie

Ton Peeters loopt de Athens Classic Marathon

4 nov '07
Na zijn prachtige prestatie in Eindhoven deed Ton het kalmpjes aan in Athene en liep de wedstrijd met oud-clubgenoten Piet van Oirschot en Henk van Gerven. Het was samen uit, samen thuis in een tijd van rond de 3:43 uur netto.

Mooi werk van AV Oirschot atleten in de marathon Eindhoven

14 okt '07

Ze gingen er echt voor, Gerrie Dijkstra en Ton Peeters, de droom om de hele marathon te volbrengen onder de 3 uur. En uiteindelijk lukte het Ton ook: een nettotijd van 2:59:44 uur (bruto 3:00:00 uur exact). Gerrie had het kunstje al eens geflikt en bleef iets achter, maar ook zijn tijd van 3:00:37 uur mocht er zijn. Ook Henk van de Ven en Cees Koppen liepen de hele marathon, waarvan de tweede zijn persoonlijk record met 22 minuten verbeterde.
Bij de halve marathon sleepte de net 50 geworden Ruud van Woensel in de categorie M50 de 3e plaats weg. Maar liefst 44 AV Oirschot atleten, waarvan 2 gastlopers, liepen de hele of de halve marathon. Daarvan konden er 9 hun persoonlijk record verbeteren.

Foto: onze halvemarathonlopers 

staand: Ger van Heesch, Nellie van Beers, Twan Witlox, Juul van Gerwen, Adrie van de Wal, Johan der Kinderen, Harrie Bullens, Michael Boon

zittend: Adrie Louwers, Joke Bullens, Anita Timmermans, Ad van Zelst

Podiumplaats voor Nellie van Beers in Vught

7 okt '07

Vijf Oirschotse atleten gingen van start voor de 10 km bij de Meierijloop. Het was prachtig weer. Vrij koel, toch zon en geen wind. Nellie van Beers is met een comeback bezig na maanden geblesseerd te zijn en werd 3e bij de V45, twee atleten verbeterden hun p.r.: Cees Koppen bij de M45 met een tijd van 0:42:31 en Silvia Tempelman met een tijd van 0:52:14. In de laatste kilometer werd de strijd beslecht tussen Cees Koppen en Johan Roefs. Johan, die sterk aan het terugkomen is van een langdurige knieblessure, eindigde in 0:42:54. Ger van Heesch fungeerde als haas voor Silvia en behaalde een eindtijd van 0:53:14.

Foto uit archief

Beekse Marathon: prima tijden voor AV Oirschot

16 sep '07
Onze leden liepen de 10 km, de halve marathon en de 30 km. Het weer was goed, maar er stond een harde wind. Het gedeelte door het bos was aangenaam van temperatuur en mooi om te lopen.

Oirschotse atleten lopen 7 p.r.'s bij Tilburg Ten Miles

2 sep '07

Afgezien van enkele warme minuten waarop de zon zich volop liet zien was het prima loopweer. Dit komt tot uitdrukking in het aantal behaalde p.r.'s: 7 van de 13 atleten van AV Oirschot liepen een persoonlijk record.
De snelste atleet van AV Oirschot was Ruud van Woensel, hij werd 9e bij de businessrun met een tijd van 1:00:11.

Foto: Roland van Loon liep de TTM in 1:04:17  

Hans en Bert Büsgen lopen de Stockholm Halvmarathon

1 sep '07

De broers Hans en Bert liepen als recreant in Zweden de halve marathon. Hun tijden waren 2:07:00 voor Hans en 2:33:51 voor Bert.

Prikbord

UPDATE ma 16 sept: trainingen halve marathon Eindhoven

Zaterdag 13 juli zijn we begonnen met de rustige duurlopen als training voor de halve van Eindhoven. Trainers zijn Cees Koppen (niveau groep 4) en beurtelings Conny van de Wal, Marij Maas en Jan Swaans (niveau groep 2-3). Alle info vind je bij TRAININGEN > Halvemarathontrainingen > Info

UPDATE 10 aug: in de gisteren verzonden nieuwsbrief stond een fout in de trainingen. Deze zijn dinsdag op het atletiekveld en donderdag in het buitengebied.

UPDATE 11 aug: het trainingsschema staat nu bij TRAININGEN > Halvemarathontrainingen > Info

UPDATE 17 aug: het blijkt dat de afstanden van de duurlopen eind augustus en begin september nog te lang zijn voor de lopers uit groep 2-3. Deze zullen per week worden aangepast naargelang de omstandigheden. Deze aanpassingen zullen niet in het schema worden verwerkt.

UPDATE 11 sept: donderdag 12 september is de afstand van de halvemarathontrainingen 20 km. Daarom vertrekken we al om 18.30 uur vanaf het clubhuis. Trek een geel hesje aan en eventueel ledjes.

UPDATE 16 sept: omdat we op zondag 22 september naar D'n Bockenreijder gaan vervalt de halvemarathontraining van zaterdag 21 september

datum bericht:
16 sep '19
meer...

Marathon Eindhoven: waterpost en after-party

Waterpost
Voor de waterpost bij de Marathon Eindhoven hebben we 50 vrijwilligers nodig en die hebben we nog lang niet bij elkaar. Wil je een leuke dag hebben in de sfeer van de marathon, meld je dan nu aan bij Toon Erven en Miranda de Bresser: [email protected] 
Doe het snel, dan zijn ze van de zorg af :-)

After-party
Na afloop van de marathon staat er van 17.00 – 19.30 uur een frietkot bij ons clubhuis en zitten we nog even gezellig bij elkaar. Gratis voor helpers van de waterpost. Overige leden betalen 7 euro. Wel even aanmelden op de lijst in het clubhuis.

Lees alles over de halvemarathontrainingen en de waterpost bij TRAININGEN> Halvemarathontrainingen > info

datum bericht:
13 sep '19
meer...

zo 22 sept naar D'n Bockenreijder (update 12 sept)

Op zondag 22 september gaan we naar D'n Bockenreijder, zie de info onder AGENDA.

UPDATE 12 sept:
- We vertrekken om 10.00 uur bij de tussenstop in Middelbeers (Adrie en Ria Louwers, Vestdijk 28)
- Droge kleding kan bij de start of de tussenstop worden afgegeven en wordt naar Esbeek gebracht.

datum bericht:
13 sep '19
meer...

Meld je aan voor een gratis loopanalyse

De eerstvolgende loopanalyse van podotherapie Brons is op woensdagavond 24 september. Per avond kunnen maximaal 4 personen meedoen.

Deze loopanalyse is gratis voor alle leden; je kunt je aanmelden bij [email protected] of [email protected]

datum bericht:
4 sep '19
meer...

Vernieuwde lijn CRAFT clubkleding

Onze clubkleding van het merk Craft is vernieuwd, helaas wordt de kleur iets donkerder. De prijzen van de shirts en het windjacket zijn aanzienlijk verlaagd. 

Bekijk de nieuwe lijn bij ALGEMENE INFO > Clubkleding > info

datum bericht:
27 aug '19
meer...

Naar een Nederlands Record estafette

Vier 70-plussers van onze vereniging - Martien van de Ven, Kees Smetsers, Ton van Liempt en Ad van Zelst - gaan proberen een Nederlands Rekord M70 te lopen op 2 estafette-afstanden.

Dat zou aanvankelijk plaatsvinden bij de Belgische regionale atletiekkampioenschappen in Herentals op zondag 25 augustus, maar nu blijkt dat daar alleen Belgische atleten aan deel kunnen nemen.

We gaan nu naar de Nederlandse  Estafette Kampioenschappen in Amstelveen op zondag 29 september. Zie de AGENDA.

De afstanden die op het programma staan zijn de 4 x 800 meter en de Zweedse estafette (400-300-200-100 m). Er wordt al enkele weken flink getraind door de mannen, meestal op maandagmorgen vanaf 9.30 uur.

datum bericht:
19 aug '19
meer...

Wie heeft er grindtegels over?

Voor de afwerking van de hoogspringbakken hebben we ongeveer 66-70 grindtegels nodig in het formaat 40x60 cm. Wie kan ons daaraan helpen? Melden bij Martien van Geenen [email protected]

datum bericht:
3 aug '19
meer...

Feestje!

In oktober 2020 bestaat Atletiek Oirschot 35 jaar. En daar maken we weer een mooi feest van. De commissie, bestaande uit Hennie van Rijt, Toon de Croon en Pieter Smits kan nog wel wat hulp gebruiken. 

Wie heeft er verstand van feesten en helpt mee? Aanmelden bij [email protected] of een van de andere commissieleden.

datum bericht:
26 jun '19
meer...

Wijziging bootcamp op maandag

In de zomermaanden starten we de bootcamptrainingen elke eerste maandag van de maand bij het motorcrossterrein aan de Eindhovensedijk (over het viaduct A58 meteen rechts). Dat is op:

ma 2 sept
ma 7 okt

datum bericht:
5 mei '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...