Laatste clubrecord van het jaar

31 dec '14

Vandaag perste Frans van der Staak er in Hilvarenbeek nog een clubrecord M60 uit op de 10 km. Zijn tijd van 39:42 minuten was 21 seconden sneller dan het al op zijn naam staande clubrecord. Frans stond als 3e man op het podium bij de M55.

   

   

foto uit archief

Oscar Mulder en Marjon de Kok winnaars Auwjaorscross

28 dec '14

Onder zeer zware omstandigheden won Oscar Mulder van Eindhoven Atletiek vandaag de Auwjaorscross. Hij nam vanaf de start een voorsprong die hij uitbouwde tot een comfortabele 32 seconden op de nummer 2.

Bij de vrouwen was Marjon de Kok van Prins Hendrik uit Vught de snelste. Zij moest er echt voor knokken om een kleine voorsprong van 6 seconden op haar achtervolgster vast te houden.

   

    

foto (Ad van Zelst): Oscar Mulder 

Martien en Nellie winnen thuiswedstrijd

28 dec '14

Ze zijn wel wat gewend, onze beroepscrossers. Maar dit parcours vonden ze toch ook wel heftig. Martien van de Ven won met ruime voorsprong zijn categorie M65 en stond zelfs als 2e op het podium bij de M55. Nellie van Beers (V55) schudde na 1 ronde Anne Rindt van zich af en nam ruim afstand. Ook zij stond als 2e op het podium bij de V45.

   

   

foto (Ronald van de Vondervoort): Nellie van Beers in het Kemmerbos. 

Op de valreep: CR voor René van de Ven

26 dec '14

Tijdens de jaarlijkse indoormeeting in Gent op 2e kerstdag kwamen Martien en René van de Ven in actie. Beiden liepen de mijl (1609 m) op de indoorbaan en René kwam ook in actie op het kogelstoten. Het kogelstoten leverde een verdienstelijke 4e plaats op met 10,92 m, iets meer dan een halve meter onder zijn eigen clubrecord. Op de mijl indoor stond bij de senioren nog geen tijd, dus het was voor René een koud kunstje om wat neer te zetten. Toch ging hij zoals altijd voluit en kwam hij volledig kapot over de finish in 6:10.41min. Martien was op jacht naar zijn eigen Nederlands record op de mijl, dat hij vorig jaar liep tijdens dezelfde meeting. Hij liep een sterke race, maar kwam uiteindelijk 0.32 sec. (één stap!) tekort om zijn tijd van vorig jaar aan te scherpen. "Iets te hard gestart" was het oordeel achteraf.

   

Foto: twee dagen later kwam René weer in actie, maar nu buiten.

Vierde podium voor Nellie van Beers

21 dec '14

Vier crossen hebben we dit seizoen achter de rug en voor Nellie van Beers waren dat 4 podiumplaatsen. Ook in Sint Oedenrode werd ze weer 1e met een moie voorsprong op de nummer 2. 

  

foto Pieter van Esch

l'Avant Sylvestrecross voor Martien van de Ven

14 dec '14

Ook in Reusel stond er geen maat op Martien van de Ven. Met ruime voorsprong won hij de categorie M65. 

  

foto Pieter van Esch

Martien van de Ven op dreef in Deurne

7 dec '14

Nu er dit weekend geen wedstrijd was in de Kempische Crosscompetitie week Martien uit naar de LIMBRA-competitie. Ze zullen hem leren kennen daar: 1e bij de M65! 

  

foto (Harry Sterken): Martien in Deurne

Spannende strijd in Bladel

30 nov '14

Spannende strijd vandaag bij onze corifeeën: bij de No-Limits Najaarscross in Bladel won Nellie van Beers met 4 seconden voorsprong bij de V55. Martien van de Ven bleef bij de M65 de nummer twee 7 seconden voor. 

 

foto: Martien van de Ven (archief) 

Frans van der Staak 2e in Ell

23 nov '14

Weer een podiumplaats voor Atletiek Oirschot. Frans liep in Ell naar een mooie 2e plaats bij de M60. Hij kwam met zijn tijd van 1:27:52 maar 5 seconden tekort op het clubrecord M60, dat overigens al op zijn naam staat. 

  

foto archief

Twee eerste plaatsen in Veldhoven

16 nov '14

Het crossseizoen is weer begonnen. En Atletiek Oirschot heeft dat goed ingezet met twee eerste plaatsen bij de Witvencross. Martien van de Ven won de categorie M65 en Nellie van Beers de V55. Wordt het weer hetzelfde als vorig jaar? 

  

foto (Peter Kramer): Nellie in Veldhoven

Martien van de Ven wint in Stiphout

9 nov '14

Vandaag heeft Martien het crossseizoen geopend met een overwinning. Bij de Molenvencross finishte hij ruim voor de nummer twee in de categorie M60. 

Cees Koppen 3e in eindstand Wegcompetitie

2 nov '14

De Valkenloop in Valkenswaard was de laatste wedstrijd van de Runamine Kempische Wegcompetitie 2014. Cees Koppen had aan een 14e plaats genoeg om de 3e plaats bij de M55 in de competitie veilig te stellen.

Door bestuurlijke problemen bij de Kempische Weg- en Crosscompetitie is het onzeker of hier nog een vervolg aan wordt gegeven. Mede hierdoor is de website van de KCC/KWC al enige tijd uit de lucht.

Nellie van Beers weer op het podium

2 nov '14

Onder prachtige weersomstandigheden, maar wel veel wind, werd de Valkenloop in Valkenswaard gehouden. Nellie van Beers behaald een mooie tweede plaats in haar categorie V55. Haar tijd op de halve marathon was 1:38:09 uur. 

  

foto uit archief

Tineke van den Heuvel 3e in Etten-Leur

26 okt '14

Bij de Marathon Brabant die vandaag in Etten-Leur is gehouden, is Tineke van den Heuvel derde geworden bij de halve marathon categorie V55. Met haar tijd van 1:47:50 uur nam ze een ruime voorsprong op de nummer 4.

Oriëntatieloop voor René van de Ven

18 okt '14

Op het laatste moment werd de oriëntatieloop door AVGM afgelast. Maar Martien van de Ven wist nog snel een mooi alternatief te organiseren in de omgeving van ’s Heerenvijvers.

Zeven teams liepen de omloop met 12 controleposten over een afstand van 5 kilometer, hemelsbreed gemeten, dus uiteindelijk werden er een paar kilometers meer afgelegd.

Winnaar werd René van de Ven, die met 56 minuten veruit de snelste tijd klokte. Dat goed oriënteren belangrijker is dan hardlopen, bewees Cees van de Schoot, die al wandelend vaak de kortste route nam, wat hem de 2e plaats opleverde.

De 3de plaats werd behaald door Marjolein van Kuringen en Judi van Vroonhoven, die voor de eerste keer aan de start stonden bij een oriëntatieloop. Een mooie prestatie!

foto (Roland van Loon): de top 3 

Nellie van Beers 1e in Eindhoven

12 okt '14

Vandaag heeft Nellie van Beers bij de Halve marathon Eindhoven de eerste plaats behaald in de categorie V55. Met haar tijd van 1:38:36 uur nam ze anderhalve minuut voorsprong op de nummer 2.

Bij de Mannen 60 werd Frans van der Staak 3e. 

  

foto: Nellie passeert de waterpost van Atletiek Oirschot.

Drieslag voor Roland van Loon

5 okt '14

Ook de derde ronde van het NK Oriëntatielopen, de long distance, wist Roland van Loon te winnen. In de bossen van Beekhuizerzand bij Harderwijk wist hij zijn grootste concurrent, de winnaar van vorig jaar, te verslaan! Roland was de snelste van alle categorieën. Drie Nederlandse Kampioenschappen op rij!

Roland van Loon ook NK oriëntatielopen middle distance

21 sep '14

Opnieuwe werd Roland van Loon Nederlands Kampioen Oriëntatielopen, nu op de middelafstand. De wedstrijd werd gehouden in de bossen van het nationale park Drents-Friese Wold bij Diever. Roland was bovendien van alle categorieën de loper die het snelste de afstand aflegde.

Tien clubrecords op één dag!

21 sep '14

De Clubkampioenschappen Meerkamp leverden dit jaar maar liefst 10 nieuwe clubrecords op. Martien van de Ven etaleerde nogmaals zijn topvorm van dit jaar door op 6 van de 7 onderdelen een nieuw record te behalen bij de Mannen masters 65.

Bij de Vrouwen masters 40 deed Eveline Timmermans haar eerste meerkamp ooit en verbeterde meteen 4 clubrecords die al sinds 1999 stonden. Gefeliciteerd! 

  

foto: Eveline bij het kogelstoten: CR!

Martien van de Ven heerst nu ook op de 800 m

19 sep '14

Bij de Flying Kiwi BNO instuifwedstrijden in Vught heeft Martien het clubrecord op de 800 meter, categorie M65, met bijna 20 seconden verbeterd. Zijn tijd: 2:46.57 min. Het oude record stond op naam van Ad van Zelst. 

Mark van Kessel wint de Oirschotse Stoelloop

13 sep '14

Beetje warm nog en wat wind, maar wel mooi weer. Onder deze omstandigheden won Mark van Kessel uit Deurne de Oirschotse Stoelloop. Hij bleef met zijn tijd van 33:02 meer dan een minuut verwijderd van het parcoursrecord. Snelste vrouw was Marjon van der Wansem uit Etten-Leur met een tijd van 38:47 min.

Snelste van onze leden was Roland van Loon in 39+ minuten.

Met 240 deelnemers bleven we net iets onder het aantal van vorig jaar (255). Wel weer een grote deelname uit onze eigen vereniging. 

  

foto (Peter Kramer): Mark van Kessel op zegekoers.

Martien scoort weer 2 keer

12 sep '14

Bij de instuif baanwedstrijden in Gemert heeft Martien van de Ven weer twee keer gescoord: CR's op de 1000 meter en op de 400 meter, categorie M65. De records stonden nog open, maar opmerkelijk is dat ze allebei sneller zijn dan Martien's CR's op dezelfde afstand in de categorie M60! 

Twee CR's voor de Van de Ven's

10 sep '14

Ze gaan maar door... Bij de baanwedstrijden in Tessenderlo vestigden zowel Martien van de Ven als René van de Ven bij hun respectievelijke categoriën een clubrecord op de 2000 m op de baan!

foto uit archief: René van de Ven 

CR voor Martien, 1e plaats René

3 sep '14

Bij de baanwedstrijden Memorial René Thomas in Tessenderlo België vestigde Martien van de Ven een clubrecord op de 10.000 meter met een tijd van 43:07.97 minuten. Het record stond nog open.

Bij dezelfde wedstrijden werd René van de Ven 1e bij het speerwerpen Mannen senioren, met een worp van 48,36 meter.

  

foto uit archief: Martien op de baan.

Rondje Kemmer slaat aan!

3 sep '14

Ons eerste Rondje Kemmer, een 10 km-loop ter vervanging van de wedstrijd in de Notel, is goed aangeslagen. Er deden 70 lopers mee, waarvan 5 gastlopers van onze club. De meeste deelnemers liepen de hele afstand. Het was een mooie generale voor de Oirschotse Stoelloop op 13 september. 

René van de Ven Zuid-Nederlands kampioen speerwerpen

31 aug '14

Vandaag waren in Weert de Zuid-Nederlandse kampioenschappen baan voor senioren. René er naar toe. En ja hoor, een 1e plaats bij het speerwerpen! Kampioen van Zuid-Nederland! 

Nederlands Record Martien van de Ven

29 aug '14

Bij de Open Meeting van SACN in Neerpelt liep Martien vandaag de Uurloop op de baan. Hij verbrak daarbij het 10 jaar oude Nederlands Record* in zijn leeftijdsklasse M65. Het oude record stond op 13.117 km, Martien wist er 684 meter bij te doen en kwam tot 13.801 km. (later meer)

* Onder voorbehoud van goedkeuring door de recordcommissie

  

foto: Martien nog wat wazig na zijn recordrace.

Nellie van Beers 1e in Best

23 aug '14

In de Ronde van Naastenbest werd Nellie van Beers eerste op de 10 km in de categorie V45. Cees Koppen stond ook op het podium, hij werd 3e bij de M55.

foto: Nellie (midden) op het podium (foto Frank Abbing)

Weer een clubrecord voor Martien van de Ven

22 aug '14

En weer heeft Martien van de Ven een clubrecord verbeterd! Het gaat om zijn eigen record op de 3000 meter baan, waarvan hij in Uden 9 seconden wist af te knabbelen. 

foto uit archief

Martien van de Ven verbetert 8 jaar staand Clubrecord

6 aug '14

Bij de Herentalse Atletiekmeeting heeft Martien van de Ven het clubrecord op de 5000 meter baan verbeterd met bijna 3 minuten. 

Het oude record stond op naam van ons oudlid Laurent Linssen.  

Martien schrijft: "Woensdag 6 augustus heb ik deel genomen aan een 5000m in Herentals. Ik had een schema gemaakt van 1.40 per ronde en kon dat 8 ronden vast houden. Daarna 5 seconden verval. Resultaat 20.55,61 min. 
 

Clubrecord Martien van de Ven, René van de Ven eerste

30 jul '14

Bij de atletiekmeeting in Lanaken (B) behaalde René van de Ven een eerste plaats bij het speerwerpen. Martien van de Ven verbeterde zijn eigen clubrecord op de 3000 meter met 0.44 seconde. Martien startte in het geweld van enkele erg snelle lopers wat te snel (1000 m in 3:54 min) en viel daardoor in de tweede helft van de wedstrijd terug. Hij was uiteindelijk niet tevreden met zijn tijd, ondanks het feit dat hij toch zijn CR aanscherpte. 

Roland van Loon gehuldigd

30 jul '14

Vandaag werd Roland van Loon officieel gehuldigd voor het behalen van het NK Oriëntatielopen op 29 juni. In het bijzijn van familieleden en enkele clubleden hield burgemeester Ruud Severijns een toespraak en overhandigde Roland een bos bloemen en een geschenkbon. 

Twee 1e plaatsen in Kasterlee

21 jul '14

Het was weer een mooie dag in Kasterlee. Het busje, het bier, de frites. En, o ja, het lopen. Door het warme en drukkende weer waren de tijden niet geweldig. Maar we behaalden wel twee eerste plaatsen: Nellie van Beers op de 16 km en Leny de Croon op de 10 km. Allebei kwamen uit in de categorie Vrouwen Veteranen III (V55).

  

foto: Nellie op het podium in Kasterlee

René van de Ven wint bij speerwerpen

20 jul '14

Na een lange blessure begint René er weer een beetje in te komen: bij de Wageningse Loop- Sping- en Smijtweek behaalde hij een eerste plaats bij het speerwerpen senioren, met een worp van 50,99 meter. 

Bert van Hoof overleden

14 jul '14

Vandaag kregen we het droevige bericht dat ons trouwe lid Bert van Hoof is overleden. Bert heeft jaren gekampt tegen een ernstige ziekte, die aanvankelijk overwonnen leek. Maar ruim een jaar geleden was het weer mis. Hij heeft gevochten voor wat hij waard was en alles aangegrepen om het leven vast te houden.

Onze gedachten gaan uit naar Marita en de kinderen en kleinkinderen van Bert. We zullen hem allemaal verschrikkelijk missen vanwege zijn goedmoedig karakter. Bert is 62 jaar geworden. 

Roland van Loon Nederlands Kampioen!

29 jun '14

Nadat hij er vorig jaar kort bij was is Roland nu in zijn missie geslaagd: vandaag werd hij Nederlands Kampioen Oriëntatielopen op het onderdeel sprint in de categorie M40.

Twee eerste plaatsen in Eindhoven

27 jun '14

Bij de Karpenrun in Eindhoven behaalde AV Oirschot twee eerste plaatsen. Ruud van Woensel won de categorie M55, Nellie van Beers werd eerste bij de V55.

foto: Ruud van Woensel 

Martien van de Ven vestigt clubrecord

20 jun '14

Vandaag deed Martien van de Ven mee met de Asterix Baanwedstrijden 2014. Hij stelde het nog openstaande clubrecord op de 3000 meter in de categorie M65 vast op 12:16.54 minuten. 

Hardloopcursus afgerond: 14 geslaagden

18 jun '14

Vanavond hebben we de hardloopcursus 2014 afgerond. Van de 18 inschrijvers hebben er 14 de cursus met goed gevolg afgerond. Vanavond kregen ze van de trainers Cees van de Schoot en Pieter van Esch de certificaten uitgereikt (trainer Toon de Croon was wegens vakantie afwezig). Inmiddels hebben 5 cursisten zich aangemeld als lid! 

Foto: Pieter van Esch rijkt het diploma uit aan Mirjam Willems-van Aerle. Mirjam had geen enkele les gemist!

Martien van de Ven werpt CR discus

17 jun '14

Vanavond heeft Martien van de Ven bij de Interne Baanwedstrijden zijn eigen clubrecord discuswerpen categorie M65 met maar liefst 1,5 meter verbeterd. Het staat nu op 21,83 meter.

Bekijk de foto's van de wedstrijden in het FOTOBOEK.

  

Foto: helaas geen plaatje van het discuswerpen, maar Martien was ook behulpzaam bij het hoogspringen.

Ad van Zelst wint in Maastricht

16 jun '14

Het parcours van Maastrichts Mooiste was dit jaar een stuk zwaarder door twee kilometerslange beklimmingen, waaronder de Sint Pietersberg. Evenals in 2012 werd Ad van Zelst eerste M65 in de wedstrijd over 10 engelse mijlen. Er waren 21 deelnemers in de categorie.

Nellie van Beers pakt 1e plaats in Haaren

2 jun '14

Nellie van Beers is nog steeds in vorm. Bij de Tuin van Brabantloop in Haaren behaalde ze een 1e plaats bij de Vrouwen (alle categorieën). 

  

foto uit archief

UPDATE: René van de Ven geslaagd voor scheidsrechter én starter

7 mei '14

Na onlangs het brevet scheidsrechter te hebben behaald is René van de Ven nu ook geslaagd voor het diploma starter. Naast Martien van de Ven hebben we nu met René twee gekwalificeerde mensen in huis die als scheidsrechter en starter mogen optreden bij atletiekwedstrijden. 

Eerste inzetbeker voor Thijs!

5 mei '14

Afgelopen dinsdag hebben we een nieuwe prijs uitgereikt: de INZET-beker. Deze is bedoeld voor een jeugdlid dat zich qua inzet extra heeft onderscheiden (bepaald door de jeugdtrainers). 

De eerste winnaar is Thijs van den Brand. Thijs laat zich al jaren van zijn beste kant zien door fanatiek mee te doen tijdens de trainingen en door bijna als enige van de jeugdleden meerdere wedstrijden per jaar mee te doen. Het afgelopen jaar liep hij zelf als enige alle crossen van de Kempische Crosscompetitie mee! Alle trainers zijn het er  over eens dat Thijs deze wisselbeker dit jaar verdiend heeft. Proficiat Thijs!
 

Nellie van Beers verbetert clubrecord

21 apr '14

Vandaag heeft Nellie van Beers haar eigen clubrecord op de 15 km bij de V55 met maar liefst 7 minuten verbeterd! Dat was bij de Paasloop in Boxtel. 

Ruud van Woensel wint weer

19 apr '14

Ruud van Woensel bevestigde vandaag zijn goede vorm door in de Taxandria Vennenloop te Oisterwijk de categorie M55 te winnen. 

foto Cees Snepvangers

René van de Ven geslaagd voor scheidsrechter

15 apr '14

Na het volgen van de Atletiekunie-cursus is René vandaag geslaagd voor het examen scheidsrechter. Naast Martien van de Ven hebben we nu met René twee gekwalificeerde mensen in huis die als scheidsrechter mogen optreden bij atletiekwedstrijden.

Ruud van Woensel verbetert clubrecord 10EM

5 apr '14

Vandaag heeft Ruud van Woensel bij de Imants Grensloop zijn eigen clubrecord op de 10 EM (M55) met een halve minuut verbeterd. Omdat de 10 EM geen officiële IAAF-afstand meer is wordt deze tijd genoteerd als "Beste Prestatie". 

  

foto archief

De Clubkampioenen cross 2014

30 mrt '14

Na twee jaar stonden Ruud van Woensel en Nellie van Beers weer op de hoogste trede van het podium. Zij zijn de clubkampioenen cross 2014. Ruud moest er zwaar voor knokken, want de kampioen van vorig jaar, Roland van Loon, zat hem kort op de hielen. Pas in de laatste ronde kon Ruud wat afstand nemen.

foto: Ronald van de Vondervoort 

Piet van de Sande 84

24 mrt '14

Vandaag waren we op bezoek bij Piet van de Sande, ons oudste lid. Hij werd 84 jaar en praat nog geanimeerd over hardlopen, waarbij hij ons nog wat tips meegaf. Piet laat ons aan alle clubleden de groeten overbrengen.  

Ruud van Woensel eerste in Hapert

16 mrt '14

Met ruim 4 minuten voorsprong op nummer twee kwam Ruud vandaag als eerste over de streep bij de M55. De Kempenrun was de eerste wedstrijd van de Runamine Kempische Wegcompetitie 2014.

   

Martien van de Ven wint de Hel van Bakel

16 mrt '14

Nu het crossseizoen op zijn einde loopt pikt Martien hier en daar nog een wedstrijdje mee. Vandaag werd hij afgetekend eerste bij de M60 in de Hel van Bakel. 

   

Nieuw CR halve marathon M65

16 mrt '14

Dankzij perfect haaswerk van Piet van Oirschot wist Ad van Zelst vandaag in Drunen zijn eigen clubrecord op de halve marathon categorie M65  met meer dan 2 minuten te verbeteren. Het staat nu op 1:41:12 uur.

  

foto: Marathonfoto.nl

Martien en Nellie winnaars Kempische Crosscompetitie

9 mrt '14

Zoals verwacht voltooiden Martien van de Ven en Nellie van Beers een succesvol crossseizoen met een eerste plaats in de Kempische Crosscompetitie 2013-2014. Ze wonnen ook beiden hun categorie in de Karpencross. 

Piet van Oirschot op het podium in Tilburg

9 mrt '14

Met een tijd van 2:24:36 uur won Piet van Oirschot vandaag de categorie M55 in de '30 van Tilburg'. Hij bleef maar een minuut verwijderd van het clubrecord (2007: Ad van Heerbeek 2:23:24 uur) 

Jeanine van de Kam in bestuur

25 feb '14

Op voordracht van het bestuur werd bij de jaarvergadering Jeanine van de Kam bij acclamatie in het bestuur gekozen. De overige bestuurssamenstelling blijft ongewijzigd: Anthony Conijn en Aubry Mulder waren aftredend en zijn herbenoemd als resp. penningmeester en bestuurslid, Jan Kemps blijft voorzitter.  

  

foto: Jeanine van de Kam (archief)

Adrie Louwers vrijwilliger van het jaar

25 feb '14

Tijdens de goedbezochte jaarvergadering werd Adrie Louwers door voorzitter Jan Kemps in de bloemetjes gezet. Dit vanwege zijn verdiensten als trainer en initiatiefnemer van activiteiten als de clubestafette en de trainingen voor de Oirschotse Stoelloop.

Nellie van Beers wint in Best

23 feb '14

Vandaag won Nellie afgetekend de Joe Mann Bosloop bij de V55. De nummer 2 volgde op 20 seconden. Haar voorsprong in de Kempische Crosscompetitie is inmiddel zo groot dat die niet meer in te halen is met nog één wedstrijd te gaan. 

Ook Roland van Loon stond op het podium: 2e M35.

   

foto uit archief

Kevin Roefs springt clubrecord

16 feb '14

Bij de internationale indoormeeting Superkrack 5 te Hoboken (B) heeft Kevin Roefs vandaag een clubrecord gevestigd bij het verspringen, categorie JpupA: 2,92 meter! 

   

foto uit archief, gemaakt door Peter Kramer

Nellie van Beers 2e bij Brabants Kampioenschap Cross

16 feb '14

In Oss werden vandaag de BK Cross gehouden. Ondanks het ontbreken van een categorie V55 zag Nellie, kersvers sportvrouw van het jaar, toch kans het podium te beklimmen. Ze werd 2e in de categorie V45. 

  

foto Jan Appels (archief)

AV Oirschot 3x aan de top bij Sportgala

15 feb '14

We hadden prachtige kandidaten, maar dat het Sportgala onze club de titels sportman van het jaar én sportvrouw van het jaar én sportclub van het jaar zouden opleveren hadden we nooit gedacht.  

Sportman van het jaar 2013: Martien van de Ven.

Vestigde in december 2 Nederlandse records indoor categorie M65 en gaat met afstand aan de leiding in de Kempische Crosscompetitie 2013-2014.

Sportvrouw van het jaar 2013: Nellie van Beers.

Wint wat er te winnen valt in de categorie V55 en staat ook bovenin het klassement van de Kempische Crosscompetitie 2013-2014.

Sportclub van het jaar 2013: Atletiekvereniging Oirschot.

Leverde niet alleen de sportman en sportvrouw van het jaar maar organiseert ook de grootste sportwedstrijd van Oirschot: de Auwjaorscross met 600 deelnemers.

Maarten, zoon van ons lid Jeanine van de Kam kreeg de titel Talent van het Jaar.

    

Foto (Jan Appels): Martien, Nellie en voorzittter Jan in de bloemen

Meer foto's in het fotoboek

Twee keer winst in Valkenswaard

10 feb '14

En ze waren weer niet te kloppen! Martien van de Ven en Nellie van Beers wonnen beide overtuigend hun categorie in de Wedertcross in Valkenswaard.  

  

foto: Martien van de Ven (foto Peter Kramer)

Piet van Oirschot loopt CR op de marathon

2 feb '14

Vandaag heeft Piet van Oirschot het clubrecord M55 op de marathon verbeterd. Onder ideale weersomstandigheden kwam hij na 3:29:18 uur (bruto) over de finish. Het oude clubrecord stond met 3:32:42 uur sinds 2012 op naam van Cees Koppen.

Henk van Gerven liep de marathon in 3:38:48 uur.

  

foto: Henk en Piet glunderend met hun medailles.

Martien en Nellie weer aan kop

19 jan '14

En opnieuw slaan Martien van de Ven en Nellie van Beers toe! Bij de Dieprijtcross in Eersel staan ze allebei op de hoogste trede van het podium. Zijn ze nog te kloppen?  

    

archieffoto van Nellie van Beers

Cyclopathon voor Ruud van Woensel en Edwin Traa

19 jan '14

Nadat de kop enkele ronden vlak bij elkaar lag konden Ruud en Edwin afstand nemen en wonnen met ruime voorsprong de Cyclopathon 2014. De strijd om de laatste plaats eindigde in een fotofinish.  

Opnieuw winst voor Martien van de Ven

5 jan '14

Vandaag heeft Martien van de Ven de categorie M60 gewonnen bij de Jaspercross in Asten. Deze cross valt onder de Limbra-competitie (Limburg/Oost-Brabant) 

   

foto: archief

Prikbord

Onze trainingen

De gegevens in de rubriek TRAININGEN gelden nu even niet, omdat er regelmatig aanpassingen aan de situatie komen. Raadpleeg regelmatig het volgende schema:

JEUGD
Verzamelen:
Atletiekveld of De Heistal, Koningshof 3, dit wordt bij de trainingen bekend gemaakt. 

Di 18.30 u: groep 1, 2 en 3
Di 19.30 u: groep 4
Do 18.30 u: groep 1, 2 en 3
Do 19.30 u: groep 4

WANDELEN
Verzamelen: 
’s-Heerenvijvers.

Zo 9.00 u
Wo 13.30 u

VRIJE TRAININGEN
Verzamelen:
info via de groepsapp

"Een tandje erbij”:
Za 9.00 u: niveau 3/4,

“Duurloop zaterdag”:
Za 9.00 u: niveau 2/3,

RECREANTEN
Verzamelen:
parkeerplaats De Kemmer

Zo 9.30 u: groepen 1, 2, 3 en 4
Wo 14.00 u: niveau 2/3 vanaf ‘s-Heerenvijvers (stopt per 1 juli)
Wo 19.00 u: groepen 1, 2, 3 en 4

BOOTCAMP
Verzamelen:
parkeerplaats De Kemmer

Ma 19.00 u in het Kemmerbos
Do 19.00 u in het Kemmerbos

CLUBTRAININGEN
Verzamelen:
parkeerplaats De Kemmer

Di 19.00 u 's-Heerenvijvers
Do 19.00 u gaat voorlopig niet van start

DE PLATAAN
Verzamelen:
parkeerplaats De Kemmer

Wo 9.00 u in het Kemmerbos

LET OP: de versoepeling van de coronamaatregelen is alleen mogelijk omdat er nu weer capaciteit op de IC-afdelingen in de ziekenhuizen is. Je mag er niet uit afleiden dat het gevaar voor besmetting geweken is.

We dienen er rekening mee te houden dat ons veld voorlopig niet beschikbaar is. Na het slaan van een nieuwe waterput en het aanleggen van de beregeningsinstallatie start de firma Vogels medio juli met het bewerken en opnieuw inzaaien van het veld. Dan zal het tot na de vakanties duren voor we er weer gebruik van kunnen maken. 

Het clubgebouw blijft voorlopig dicht en er wordt geen koffie geschonken. De trainer heeft een sleutel voor toiletbezoek en de EHBO-kist.

De benodigdheden uit de materiaalopslag moeten voor en na gebruik schoongemaakt worden.

Voor iedereen geldt:

  • We houden nog steeds anderhalve meter onderlinge afstand aan.
  • We maken groepen van maximaal 10 personen.
  • Niet samen reizen in één auto, behalve gezinsleden.
  • Geen jassen bij elkaar in de auto leggen.
  • Bij ziekteverschijnselen thuis blijven.
  • Heb je gezinsleden met koorts: thuis blijven.
     

datum bericht:
29 jun '20
meer...

Ledenmutaties mei en juni

Wijzigingen in het ledenbestand in de afgelopen maanden:

5 nieuwe leden:
Daan van Gerven JPC
Liselotte Boer MPA
Cleo Schijvens MPB
Yvonne Huijbregts Vsen
Angelique van Doormaal V45

2 tijdelijk leden:
Sandra der Kinderen V50
Marieke Trieling V45

2 opzeggingen:
Annamarie Boer MJD
Yfke Buskens MPA

We tellen nu:
58 jeugdleden,
31 wandelleden
217 atletiekleden

totaal 306 leden

Hans Hoogmoet, ledenadministratie

datum bericht:
29 jun '20
meer...

Onze jarigen in juli

We feliciteren in juli:

2 Ingrid van der Schoot
2 Mieke Bouwman
2 Floor Vermeulen
3 Adrie van de Wal
4 Martien van Geenen
8 Frank Michielsen
9 Bente Brands
9 Tonny van Kuringen
10 Silvia Tempelman
11 Tess van den Heuvel
11 Theodôr Brands
14 Angelique van Doormaal
17 Jules de Bresser
18 Anthony Conijn
20 Joos van Haaren
21 Carlijn Scheepens
24 Heidi van Tiel
24 Milou Heijmans
24 Esther Fiddelaers
25 Godelieve van den Heuvel
27 Ans Saalberg
29 Lisette Traa
31 Annet Brans    

datum bericht:
25 jun '20
meer...

De dinsdagse baantrainingen van Sander

Vanaf dinsdag 30 juni zijn de baantrainingen van Sander van Esch op 's-Heerenvijvers. Verzamelen aldaar bij het parkeerterrein om 19.00 uur. Dit duurt totdat het atletiekveld na de renovatie weer beschikbaar is.

datum bericht:
24 jun '20
meer...

Woensdagmiddaggroep pauzeert

Vanaf woensdag 1 juli stoppen we met de woensdagmiddaggroep. We waren hiermee tijdelijk doorgegaan na de corona-stop om de recreantentraining op woensdagavond te ontlasten. Nu is dat niet meer nodig. De woensdagmiddaggroep begint weer op 30 september.

datum bericht:
24 jun '20
meer...

Nieuwe jaargang ranglijsten aller tijden toegevoegd

Het is weer gelukt om een complete jaargang door te spitten en alle uitslagen van alle leden te verwerken. De allertijden ranglijsten (ALGEMENE INFO > RANGLIJSTEN ALLER TIJDEN) zijn nu bijgewerkt tot en met 2002.

datum bericht:
18 jun '20
meer...

Onze jarigen in juni

We feliciteren in juni:

1 Gerda Manders
1 Johan Pijnenburg
1 Rob Ruijten
3 Marij Maas-van de Schoot
4 Jan Heijms (M'beers)
5 Erik Bullens
7 Conny van de Wal
8 Ron van de Sande
10 Eveline Timmermans
10 Charley Gailliaert  
14 Cees van Eijk
15 Johan der Kinderen
15 Jan Swaans
16 Leny de Croon
16 Thea de Jong
22 Melle de Vriend
24 Loes Deenen
25 Kartika Luijsterburg
26 René Jansen
28 Nicky van Vroenhoven
30 Paul Welvaarts
30  Anne van der Schoot        

datum bericht:
25 mei '20
meer...

Corona update vr 8 mei

Nu de regels zijn verruimd gaan we met ingang van dinsdag 12 mei stapsgewijs de trainingen weer opstarten. Lees het hele programma in het NIEUWS-bericht van 8 mei: Jaaa... het is zover!

datum bericht:
8 mei '20
meer...

Hardloopcursus afgelast

Nu al onze aciviteiten stil liggen als gevolg van de coronacrisis hebben we ook de hardloopcursus, die op 5 april zou starten, moeten afgelasten. Er wordt nog gekeken of we de cursus later in het jaar kunnen organisen.

datum bericht:
20 mrt '20
meer...

2019 was een mooi sportjaar!

In het FOTOBOEK (2019) staat nu de fotopresentatie met de mooiste foto's van onze evenementen in 2019.

Klik hier

datum bericht:
5 mrt '20
meer...

Helpende handjes gevraagd

Onze accommodatiecommissie verzorgt het klein en groot onderhoud aan ons atletiekveld en het clubhuis. Ze kunnen nog wat handige handjes gebruiken die kunnen helpen de zaak tiptop in orde te houden. Zie ook de info bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.
Coördinator: Danny van Overdijk.

datum bericht:
9 jan '20
meer...

Vernieuwde lijn CRAFT clubkleding

Onze clubkleding van het merk Craft is vernieuwd, helaas wordt de kleur iets donkerder. De prijzen van de shirts en het windjacket zijn aanzienlijk verlaagd. 

Bekijk de nieuwe lijn bij ALGEMENE INFO > Clubkleding > info

datum bericht:
27 aug '19
meer...

Protesteer tegen de weg door het Kemmerbos

Vandaag kregen onze leden een e-mail over de plannen van de gemeente om een weg dwars door het Kemmerbos aan te leggen. We hebben goede argumenten ingebracht om dit te voorkomen, maar we denken ook dat we meer kunnen bereiken als we onze stem verheffen. Praat er over met iedereen en benader de burgerraadsleden die je kent. Hier ligt een taak voor al onze leden, want die weg door het Kemmerbos, dat willen we toch niet?

datum bericht:
2 okt '18
meer...

Kijk eens op de vacaturebank

Atletiek Oirschot draait helemaal op vrijwilligers. En daar hebben we er nogal wat van nodig! Sandra Verhagen heeft de coördinatie van de vrijwilligers op zich genomen: zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een overzicht van onze vacatures, kijk bij ALGEMENE INFO > Vacaturebank.

datum bericht:
25 jul '17
meer...

Word nu lid van Atletiek Oirschot!

Je loopt misschien al lang met het idee rond om dat hardlopen eens serieus aan te pakken. Kom in actie! Je kunt op 3 manieren bij onze club trainen:

1. Als lid
Dan hoor je er echt bij! Onze contributie is bescheiden en je kunt komen wanneer je maar wilt. Ook voor trainingen voor de technische onderdelen en de zaaltrainingen in de winter.

2. Als tijdelijk lid (3 maanden)
Heel geschikt voor leden van andere verenigingen die, bijvoorbeeld tijdens de zomerstop, hun conditie op peil willen houden. Of om te trainen voor een halve marathon. 

3. Of je komt als het je schikt
Je doet per keer € 2,00 in het potje. Alleen voor de recreantentrainingen op woensdag en zondag en bootcamp op maandag en donderdag.

Onze leden weten het al: je gaat gemakkelijker van huis als je met een gezellige groep kunt trainen!

Voor de contributietabel kijk bij ALGEMENE INFO > Ledenadministratie. Daar kun je ook het inschrijfformulier downloaden.

datum bericht:
1 mei '16
meer...