Bootcamp

info

Ik ben 80 en doe aan atletiek!

De coronacrisis heeft ons geleerd hoe belangrijk het is om gezond te leven en voldoende te bewegen. Atletiek Oirschot biedt nu “plussers” de gelegenheid om in groepsverband op een gezellige en relaxte manier te sporten en daardoor de conditie te verbeteren. Er is een programma met oefeningen samengesteld dat voor iedereen haalbaar is. In april 2022 is de club hiermee met een kleine groep begonnen. Die zien we elke woensdagmorgen op het atletiekveld bij sportcentrum De Kemmer aan de Bloemendaal.

De trainingen worden gegeven door Toon de Croon (76), Ton van Liempt (78), Adrie Louwers (68) en Hennie van Rijt (63). Na een warming-up in het Kemmerbos met wat lichte rek- en strekoefeningen om de spieren los te maken, worden op het atletiekveld afwisselende oefeningen gedaan. De ene keer is dat speerwerpen, de week daarop gewichtheffen of touwtjespringen, walking football, basketbal, enz. De deelnemers zijn tussen de 60 tot 80 jaar. In het begin dachten ze “Dat redden we nooit”, maar dat viel reuze mee. Ze hebben er allemaal duidelijk profijt van, niet alleen lichamelijk, maar ook het sociale aspect draagt daaraan bij. Als dan na een uur sporten de koffie klaar staat, horen we altijd: “Tot de volgende week!”.

Wat door Atletiek Oirschot was opgezet als een tijdelijk project, krijgt een vervolg. Met wat meer mensen erbij kunnen we hier een vast onderdeel van ons trainingsprogramma van maken. Dus... sluit je aan! De kosten zijn bescheiden: je betaalt 20 euro voor 10 trainingen en daar zit de koffie bij. Ook je kleding is al gauw goed: shirtje, sneakers, eventueel een licht jasje als het wat kouder is. Aanmelden hoeft niet, kom op woensdagmorgen om 9.30 uur naar het atletiekveld bij sportcentrum De Kemmer aan de Bloemendaal en doe mee.

Voor meer informatie neem contact op met trainer Hennie van Rijt hennie.van.rijt@atletiekoirschot.nl of 06-22347537

Kom ook, doe mee en... je voelt je jaren jonger!

Klik op de infoknop voor meer informatie

Bij Bootcamp bouw je kracht op

Bij atletiek denk je niet direct aan bootcamp, maar toch gaat dit heel goed samen. Dat blijkt wel uit de belangstelling voor de trainingen.

Bootcamp is een actieve, laagdrempelige training; je doet er conditie op en kracht. De trainingen zijn elke keer anders, waardoor de verveling niet toeslaat, saai is het nooit. Je daagt elkaar uit en bent in de buitenlucht. Iedereen kan op eigen tempo en niveau deelnemen. Eerst inlopen en daarna de oefeningen waarbij alle spieren van je lichaam aan bot komen. De trainers zijn lekker fanatiek en daarbij werkt de wekelijkse afwisseling in het programma ook zeer stimulerend.

Maandag 19.00 - 20.00 uur op en rond de atletiekbaan 

Donderdag 19.00 - 20.00 uur op en rond de atletiekbaan

Kijk voor wijzigingen in het vaste programma op PRIKBORD. 

Trainers: Johan der Kinderen, Irene van Gestel en Mark van Dommelen

  

Niet-leden en wandelleden mogen meedoen voor een bijdrage van € 2,00 per training
We hebben voor niet-leden een strippenkaart beschikbaar voor 10 deelnames. Deze strippenkaart is verkrijgbaar bij de trainers tegen contante betaling.

Voorwaarden voor gebruik van de strippenkaart:
- De kaart is niet persoons-gebonden,
- Er is geen recht op restitutie bij verlies of diefstal van de kaart of beëindiging van deelname, 
- Uitsluitend voor bootcamptrainingen, er kunnen verder geen rechten aan worden ontleend,
- Deelname op eigen risico (leden van Atletiek Oirschot zijn bij de Atletiekunie verzekerd).

Trainingen De Plataan

Al enkele jaren organiseren we met huisartsenparktijk De Plataan laagdrempelige trainingen op ons atletiekveld. Deze trainingen zijn bedoeld voor mensen met een verminderde conditie. Er wordt aan iedere deelnemer persoonlijke aandacht gegeven en we vragen niet meer dan mogelijk is. De trainingen staan onder leiding van Ruud van de Broek, gecertificeerd praktijkondersteuner van De Plataan. Hij krijgt assistentie van enkele ervaren trainers van de atletiekvereniging.

De trainingen zijn elke woensdag van 9.00 tot 10:00 uur op het atletiekveld van Atletiek Oirschot bij Sportcomplex De Kemmer aan de Bloemendaal en zijn gratis voor patiënten van De Plataan.

Inlichtingen: huisartsenpraktijk De Plataan (0499) 571 679

Nieuws

27 nov '22

Driedorpencross: goed gelopen mannen!

Onze mannen zijn sterk, dit jaar! Opnieuw behaalden we podiumplaatsen in de Kempische Cross Competitie en wel bij de Driedorpencross in Sint Oedenrode. Roel van de Ven werd 1e JPC, Frans van der Staak 2e M65, Edwin van de Ven 3e M35, Roland van Loon 3e M45.

De deelname van onze club aan de KCC valt dit jaar tegen, daarom noemen we toch even de dapperen die er ook bij waren in "Rooi": Nicky van Vroenhoven, Léon Brands en jeugdleden Josy Gerritsen en Nienke Vasen. 

René schrijft over Roel:

Fantastisch gelopen, 20 seconden sneller dan vorig jaar op hetzelfde parcours. Tactisch weer uitmuntend: volle bak tot de eerste bocht, op kop het smalle paadje in, en daarna de voorsprong gestaag uitgebreid. Bij de finish 50 meter voorsprong. Perfect!

Foto: Frans, Roland, Edwin, Léon en Nicky zien er nog fit uit vlak na de finish! Inzet: Roel van de Ven

22 nov '22

Jan Joosen overleden

Afgelopen vrijdag bereikte ons een schokkend bericht: ons lid Jan Joosen is op dinsdag 15 november, op de laatste dag van zijn vakantie in het buitenland overleden, zo laat echtgenote Anne ons weten. Jan had dit jaar bij de hardloopcursus na enkele jaren pauze het hardlopen weer opgepakt en was wekelijks weer te zien bij onze recreantentrainingen. Jan was een rustige man, altijd goed gehumeurd en trouw aan de club, want bij zijn afwezigheid bleef hij al die jaren gewoon lid. 

We hebben medeleven met Anne, zoon Rik en partner Marly en wensen hun veel sterkte. Ook Anne was jarenlang lid en van 2007 tot 2009 bestuurslid, totdat een blessure haar dwong het hardlopen op te geven. Twee echte clubmensen... 

De afscheidsdienst is op vrijdag 25 november om 14.30 uur in crematorium De Hoge Boght, Eindhovensebaan 29 te Veldhoven. Samenkomst vanaf 14.00 uur in de ontvangstruimte van het crematorium, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren.

Foto: op 15 juni kreeg Jan nog het diploma van de hardloopcursus uitgereikt

20 nov '22

Marathon De Ronde Venen

Ten tijde van de Marathon Eindhoven waren ze er nog niet klaar voor, maar in Abcoude moest het gebeuren: Joan, Arianne en Ria zouden daar hun eerste hele marathon gaan lopen, de Ronde Venen Marathon. En het is gelukt, in ook nog heel mooie tijden!

Arianne schrijft: 

Het was geweldig! Echt bijzonder om mee te mogen maken. Het was erg koud en we hebben flink wat regen gehad, maar daardoor extra voldaan dat we de finish goed hebben gehaald.

De man van Ria (Marc Verhoosel) heeft de foto gemaakt.
 

Home knop